Kysymys: Miten helpotusta lainalle?

Päihdelinkin toimitus välittää kysymyksen:


Olen aikuisopiskelija kelan työmarkkinatuella. Valmistun toukokuussa2018. Asun yksin vuokralla 600 € kuussa saan parisataa asumistukea. Minulle tehtiin muurama vuosi sitten iso hammasremontti. Joudun maksamaan sen resursbankin lainalla, jota on vieläkin 6000 € niinkuin aluksikin. Lyhtäminen on näillä tuloilla melkein mahdotonta koska rahat riittävät vain lainan hoitokuluihin. Saisikohan resurspankin lainalle jotain helpotusta?

Avasinkin jo yleisellä tasolla työmarkkinatuella elävän henkilön mahdollisuuksia lyhentää velkaa tässä vastauksessani: viewtopic.php?f=36&t=38908&p=949483#p949483

Eli tosiaan lainan lyhentäminen taitaa olla kohdallasi järkevää ja mahdollista vasta esim. kun työllistyt valmistumisesi jälkeen. Tällöin sen lyhentämiseen voi löytyä useitakin keinoja, kuten tuossa aiemmin linkkaamassani vastauksessa kerroin. Pääasia on, että et tässä kohtaa ala lyhentämään tuota velkaa elämisen välttämättömien menojen kustannuksella. Pakollisten perusmenojen maksaminen on velan lyhentämistä tärkeämpää, jos niiden väliltä joutuu valitsemaan.