Kysymys: Mikä on yhdistelmälaina ja kuka sen voi saada?

Päihdelinkin toimitus välittää kysymyksen:


Mikä on yhdistelmälaina ja kuka sen voi saada? Onko siitä hyötyä, jos on kolme pikavippiä eri paikoista ja mikä se ero ja tarkoitus on siihen verrattuna, että maksaa noita kolmea pikavippiä?

En ole alan ammattilainen,mutta omakohtainen kokemus…
4 eri lainaa/luotto/pikavippia isohkolla summalla, jokaista maksat minimi kuukausi erän esim.150€ jolla velka lyhenee ehkä 75€ kuukausi kaikkien kulujen vuoksi…maksuaika 10v jos edes riittää…Talous kuralla.

Yhdistelmä laina vaikka summalle 10000€ maksat kuukaudessa 300€ joka oikeasti lyhentääkin velkaa koron ollessa pieni n.5%,velka on hoidettu viidessä vuodessa

Tosiaan yhdistelmälaina tarkoittaa sitä, että sen avulla maksetaan muut yksittäiset velat pois, jonka jälkeen lyhennetään vain yhtä isompaa lainaa. Idea on siinä, että tämä selkeyttäisi velan lyhentämistä kun se tapahtuu vain yhteen paikkaan. Ja toki tarkoitus myös olisi, että lainanhoitokulut tämän myötä vähenisivät.

Markkinoilta/yksityisiltä luotontarjoajilta otettujen yhdistelmälainojen suhteen kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä ne eivät aina välttämättä helpota velan lyhentämistä ja alenna kuluja. Niiden ehtoihin ja kuluihin kannattaa tutustua hyvin ennen lainan ottamista sekä varmistua siitä, että maksuvaraa jää koko velan takaisinmaksun ajaksi. On hyvä muistaa, että isojen yhdistelmälainojen poismaksaminen voi viedä todella kauan vaikka niitä säännöllisesti lyhentäisikin. Pitkä maksuaika tarkoittaa aina myös sitä että kuluja ja korkoja kertyy kohtuullisen paljon.

Yhdistelmälainan ottamista miettiessä olisi yleensä hyvä ensin selvittää ja harkita voisiko kunnan sosiaalisen luoton tai Takuusäätiön takaaman pankkilainan saaminen olla mahdollista. Nämä ovat kohtuuehtoisia lainoja ja kuluiltaan halpoja. Niiden saamiseksi on kuitenkin useita ehtoja kuten mm. ensisijaisesti se, että velan lyhentämiseen jää välttämättömien elämisen menojen jälkeen maksuvaraa koko velan takaisinmaksun ajaksi. Yleensä tämä tarkoittaa riittäviä työtuloja tai eläkettä.