Kysy entiseltä pelurilta (Q/A)

Moi vaan kaikki,

Ajattelin huomenna klo. 1600 tehdä Youtubessa livelähetyksen peliriippuvuuteen liittyen. Jos kiinnostaa kysyä mitä tahansa (peli)riippuvuuteen liittyvää niin voi laittaa tähän kysymyksiä, joihin vastaan huomenna videolla. Tai sitten voi tulla lähetyksen aikana kysymään youtubessa.

Lyhyesti. Olen entinen peliriippuvainen, joka pelasi lähes kaikkia pelejä (bingosta, raveista, veikkauksen peleistä, pokerista, pelikoneista, nettikasinosta) pikkunassikasta vähän alle kolmekymppiseksi. Ulosotossa ollaan oltu jo useampi vuos. Ja nyt olen ollut noin 3,5 vuotta täysin pelaamatta mitään.

Hei, alkuun onnittelut hyvästä päätöksestä ja mukava kuulla että se on pitänyt. Kysymys: Kuinka hyväksyit/opit käsittelemään velkataakkaa mikä peleistä aiheutui?
Monella, kuten myös minulla ne velat tuntuu olevan ylitsepääsemätön este ja ainakin itsellä se on ollut syy miksi olen ratkennut uudestaan pelaamaan.
Itse ratkesin pitkän pelaamattomuuden jälkeen pelaamaan ja hävisin vajaassa vuodessa noin 100,000€ joista 80k luotoille.

Oikeastaan aika helposti. Pelaamisen aikana en sitä hyväksynytkään, sen takia jouduin ulosottoon kun yritin maksaa kaikki lainat ajoissa. Pelaamisen kun lopetin niin se oli pakko hyväksyä. Tietenkin selvitin kaikki velkajärjestelyhommat, mutta sinne ei ollut mahdollista päästä vielä.

Se on se, minkä arvon annat rahalle vrs. pelaaminen. Jos velat on tärkeämpää kuin pelaaminen, niin pelaaminen ei lopu ikinä. Itselle pelaamattomuudesta tuli tärkein arvo, siten velat oli pakko hyväksyä.

Pelaamisen jälkeen meditaatiolla ja muilla keinoin olen löytynyt mielenrauhan. Velat ei ole mielessä enää. Tällä hetkellä kunhan saan vuokran maksettua ja syötyä niin olen tyytyväinen.

Tänään taas kello 2000 höpöttelen livestriimissä: https://www.youtube.com/watch?v=LJ5r4KL1his

Jos jotain lisäkysymyksiä tulee niin vastailen illalla. :slight_smile: