Kuinka olette selvinneet peliveloista

Hei!

Olen taistelemassa itseäni eroon peliriippuvuudesta, mutta suurin huolenaiheeni ja pelkoni on pelivelkani. Luottotiedot ovat menossa aivan näillä näppäimillä ja viikon sisään minulla alkaa erääntymään luottokortit kerralla maksuun, kun en ole saanut hoidettua eriä.

Velkaa on arviolta vähintään sellainen 50000 euroa, kaikki vipit on otettu, samoin luotot ja luottokortit. Tilillä tällä hetkellä 100 euroa ja sillä pitäisi elää vielä kolme viikkoa ennen seuraavaa palkkaa… lisäksi kuun lopussa pitäisi saada maksettua asuntolainalyhennystä 400, mutta milläs maksan…

Uusi omakotitalo on pihatöitä vaille valmis ja elämä tuntuu nyt vain kaatuvan kokonaan…
Pahin pelkoni on, että vuokseni tulemme menettämään itse rakentamamme talon ja sen myötä menetän kyllä täysin avomieheni luottamuksen ja tuen.
Lisäksi olen raskaana, laskettu aika joulukuussa.

En todellakaan tiedä mitä tehdä…

Moi!
Tilansteesi kuulostaa todella ikävältä… :frowning:
Pystytkö tekemään velkajärjestelyjä esim. pankin kanssa? Tietääkö miehesi pelaamisestasi/veloistasi? Voisiko hän auttaa?
Neuvoisin ainakin sen verran, että kerrot kaunistelemattoman totuuden miehellesi.
Tulevaisuus pelottaa varmasti, varsinkin, kun odotat.
Toivottavasti pystyt lopettamaan pelaamisen.
Valitettavasti en osaa tämän kummempia neuvoja antaa, itselläni ei ollut kuin vain10000€ velat, (näillä tuloilla tuo on aivan mieletön summa mulle…) joita olen nyt muutaman vuoden maksellut ja niitä on jäljellä n.3000€
Tsemppiä kovasti!!

testiviesti.

joo-o, silleen sitä peliongelmainen pelkää menettävänsä omaisuuttaan, taloja jne.

sitäkin voi miettiä mitä sama tyyppi mietti silloin kun pelasi(esim. mä)

Tärkeintähän on se sun lapsi, joka syntyy kohta, ja siksi sunkin pitää olla kunnossa
Kyllä sä saat mieheltäs apua kun kerrot kaiken ja pyydät sitä apua, kaikista ei näe
että sitä tarvitsee, sekään ei ehkä tajua vielä mikä sua on vaivannut. Kerro sille

Ja raha on rahaa, jos se ihana talo nyt menee alta niin sitten menee, sitä on sillä lailla
ihan turha surra, pelasta itsesi ja tuleva lapsesi eka. On tässä yksi ihan MUST DO JUTTU

LOPETA HYVÄ IHMINEN PELAAMINEN, ei huutoa vaan korostettu ajatus sulle

vieras3

P.S sain apua, kaikki ei järjesty hetkessä, osa ei koskaan, mutta hengissä ollaan ja semi-iloisella fiiliksellä

  1. Soita velkaneuvontaan.
  2. Älä kuvittele selviiväs veloista ottamalla lisää velkaa.
  3. Älä murehdi luottotiedoistas, sillä pystyt elämään ilman niitäkin.
  4. Älä enää maksa mitään luotto laskujas, koska kaikki kaatuu kumminkin. Elä normaalisti elämääs.
  5. Myönnä itselles, että nyt on kaikki mennyt seuraaviksi vuosiksi, etkä saa enää pelastettua tilannetta. Pelaamisen on loputtava ja et voi salata enää yhtään mitään, etkä saa uskotella itselles sitä, että 50000 velat kuittaantuu noin vain.

50000 on iso raha, mutta ei mahdoton selvittäväks. Koska lapsikin on tulossa, niin nyt on myönnettävä asiat ja on oltava realistinen. Mun mielestä sun kannattais hakeutua nyt lääkäriin ja kertoo siellä peliongelmastas. Silloin saisit ainakin diagnoosin, että olet peliongelmainen ja peliongelmat katsottaisiin sairaudeksi mahdollisessa velkajärjestelyssä. On sitten ihan mahdollista, että valmistumassa oleva asunto ei mene, jos on maksuvaraa.
Takuu säätiöstä ei ole apua, sillä pelaamisella tulleet velat ei kuulu takauksen piiriin.
Avio miehelles sun on kerrottava totuus, sillä et voi piilottaa mitään enää.
Älä masennu, sillä elämää on olemassa ilman pelejäkin. Nokka pystyyn ja asioita järjestelemään. Kyllä asioilla on taipumus järjestyä jos vaan on halua selvitä. Moni kuvittelee, että velat kuittaantuu ottamalla lisää velkaa ja kituutetaan muutamalla kympillä kuukaudessa , kun maksetaan yli varojen velkoja, jotka kuitenkin on kaatumassa niskaan. Jos totuuden myöntää ajoissa ja ei yritä salailla, niin on huomattavasti helpompaa selvitä.

Velkaneuvonnassa voitaisiin ehkä auttaa. Luottokortteihin saat helposti maksusuunnitelmat kun sopii asiasta perintätoimiston kanssa. Voisiko millään onnistua, että saisitte jonkin järjestelylainan, jolla pääsisit eroon noista korkeakorkoisista vipeistä ja kulutusluotoista ja lyhentäisit vain yhtä lainaa. Löytyykö takaajia mahdollisesti?

Tätä minäkin ehdottaisin. Mahdollista?

Entäs velkojen nollaantuminen, velkajärjestelyn kautta velat kaiketi mitätöityvät joidenkin vuosien kuluttua, osaako joku sanoa tästä tarkemmin? En tunne kuvioita.

Tärkeintä olisi, että lopetat pelaamisen. Minä tajusin vasta eilen, ettei pelaamisen raastavuus ole pelkästään rahasta kiinni. Uhkapeliriippuvaiselle kyse on paljon enemmästä. Touhu syö koko elämän. Muuttaa ihmisen valehtelevaksi luimistelijaksi, vaikuttaa mielialaan negatiivisesti (ne parit onnenpotkut ja riemufiilikset ovat mitättömiä pisaroita pelaamisesta aiheutuvien murheiden meressä). Elämässä on paljon kaikkea ihanaa, joka jää meiltä pelimaailmassa epätoivoisena napinrämpyttäjiltä kokonaan huomaamatta.

Miten sinulla menee nyt, rapsu82?

Laitan vielä oman kysymykseni, kun sopii otsikon alle.

Haluaisin hankkiutua korkean koron lainoista ja läheisille tehdyistä vipeistä eroon. Tarvitsisin muutaman tonnin. Takaajat minulla olisi. Sellaiset, joille aion avautua tästä ongelmastanikin, kunhan kerään voimat siihen. Ongelma on, etten työskentele tällä hetkellä ja luottotietoni ovat menneet - lainaako mikään pankki tällaiselle ihmiselle senttiäkään? Olen kelan rahoilla. Pystyisin lyhentämään lainaa ainakin satasen kuussa. Miten te peliongelmaiset olette saaneet lainaa? Ei varmaankaan kannata pankissa tunnustaa? Mitä minun kannattaisi tehdä?

Tiedän, että jos näitä joka suunnasta päälle horjahtelevia velkoja en saa maksettua, en myöskään lopeta pelaamista. Kaipaisin elämään tasaista menoa, en lähes päivittäisiä uhkaviestejä ties mistä, niiden jälkeen tuntuu, että ainoa keino on pelata ja voittaa, että saa taas yhden maksun hoidettua :frowning:

Järjestelylaina ei poista peliriippuvuutta. Suosittelen ammattiapua. kokemusta on.

Järjestelylaina ei missään nimessä ole ratkaisu. Itselläkin on kokemusta. Kaivoin sillä systeemillä omaa kuoppaani aina vain syvemmäksi kunnes heräsin hakemaan OIKEAA muutosta.

Ensin pitää olla muut asiat hoidossa, ja hakea apua. Tämän jälkeen voit keskittyä taloutesi hoitoon. Suosittelisin antamaan kaikki rahaan liittyvät asiat puolison tai jonkun muun läheisen hoitoon. Miettikää sitten yhdessä, mikä on paras ratkaisu kuinka lainat ym. hoidetaan. Vaihtoehtoja on. Sinulle en antaisi rahaa käyttöön ollenkaan, korkeintaan viikkorahan.

Aloita olemalla 100% rehellinen puolisollesi! Lopeta salailun ja valehtelun kierre tähän päivään, älä siirrä sitä enää huomiseen.

Tsemppiä!

Monesti tuo hätä siitä, että saisi jostain yhden lainan, jolla maksaisi pois pikkuvippejä, on todellisuudessa huonoin vaihtoehto. Paras vaihtoehto muutamaltonnille on, että sopii velkojien kanssa maksuista ja kertoo ettei nyt voi maksaa kuin erissä. Silloin ei ehkä saa enää sieltä lainaa, mutta ainakin tulee maksettua laskut.
Muutaman tonnin ilmestyttyä tilille jää monesti ne muut lainat hoitamatta, ja kohta tilanne onkin ihan toinen.
Eli jyrkkä ei järjestelylainoille tulee minultakin, jos tarve on vain muutaman tonnin.

Jos viestiketjun aloittajalla on mahdollisesti kymmeniä pikavippejä ja useita kulutusluottoja, niin maksusuunnitlemien laatimisesta noin usealle velkojalle ei tule mitään. Vasta ulosottomies voi yhdistellä noita velkoja yhteen kun niistä on saatu velkoomustuomiot. Käräjäoikeuden tuomioistakin voi tulla helposti 10.000 euron lisälasku, jos velkojia on useita kymmeniä sekä ulosoton kulut.
Järjestelylaina olisi siis kaikkein edullisin ratkaisu, sillä edellytyksellä että henkilö pääsee hoidon kautta eroon peliriippuvuudestaan.

Pitää nyt hieman lieventää mielipidettä. Ei se ulosottokaan ole nyt maailman loppu, et voi enää ottaa lisää velkaa
ja ulosotossa otetaan aina huomioon velallisen taloudellinen tilanne. Tunnen minäkin yhden tutun henkilön, joka makseli ulosottoon 17 vuotta velkoja asuntolainan takaajana ja pystyi elämään suhteellisen normaalia elämää.

Kiitos kaikille kommenteista. Kommenttien perusteella tosin ymmärsin, että suurimmalla osalla teistä ei ollut samanlaiseen ongelmaan liittyen kokemusta.
Olen nyt kuitenkin kertonut miehelleni asiasta rehellisesti ja pyytänyt, että juttelisimme ongelmastani avoimesti. Pelaamista en ole harrastanut enää muutamaan viikkoon, mutta nyt taistelen näiden velkojeni kanssa.
Pankkiin olen ollut jo yhteydessä järjestelylainan puitteissa ja velkoihini anonut lisäaikaa, tosin tilanne on sen verran jo pitkällä, että osa velkojista ei jousta enää ollenkaan.
Nyt yritän vain kuumeisesti keräillä voimia ja rohkeutta ottaa yhteyttä mahdollisiin järjestelylainan takaajiin, vanhempiini. Ei minkäänlaista haisuakaan siitä, että voivatko he auttaa tai jos voivatkin, niin haluavatko ja kuinka suhteemme voi siitä eteenpäin edetä normaalisti.
Pelkoni ei koske sitä, että joutuisin kertomaan heille pelaamisestani vaan siitä, että joudun pyytämään heiltä apua.

Niin ja mieheni… aivan parhautta. Hän tukee minua aivan täysillä.

Kyllä tästä selvitään. En voi muuta kuin luottaa siihen.
Pääsin myös mukaan peluuri oma-apu ohjelmaan, joka alkaa aivan pian.

hienoa! :slight_smile:
Asioilla on tapana järjestyä. Nyt vaan pidät itsesi poissa peleistä.
Tsemppiä kovasti!
:slight_smile:

Hei Rapu82
Vieläkö käyt foorumilla? Miten sinulla menee?

Löysin oman kirjoitukseni vuosien takaa. Tarkemmin 8 vuoden takaa. Minulla oli jotain nimimerkkisäätöä aikoinaan ja olen siis tämän ketjun aloittaja, vaikka nimimerkissäni oli tuolloin mukana s.

Tilanteeni nyt: olen tällä hetkellä hoitamassa pelaamistani kuntoon. Nyt noin 50pv pelaamatta. En siis koskaan saanut pelaamistani nolliin ja vuosien mittaan se on taas karannut käsistä. Pahastikin. Onnekseni minulla ei ole ollut luottotietoja lähes 8 vuoteen, joten lisävelkaa en ole päässyt tekemään ja kyllä minulla on ollut pelaamattomiakin jaksoja välissä. Keskityin vain aikoinaan pääosin tuohon rahaongelmaan ja olen lähes tähän päivään saakka ajatellut, että iso voitto ratkaisee ongelmat. Nyt ensimmäistä kertaa keskityn hoitamaan tätä oikeaa ongelmaa, mistä syystä taas täälläkin on tullut lueskeltua tekstejä ja löysin tämän vanhan ketjun.

Mitä siis tapahtunut viimeisen kirjoitukseni jälkeen?
En koskaan uskaltanut kertoa vanhemmilleni, vaan lopulta päästin velkani valumaan ulosottoon. Aloitin tuolloin myös pelipoikki-ohjelman, mutta en jostain syystä ollut siinä täysillä mukana. Minua hävetti siihen liittyvät puhelut ja keskityin silloinkin vain mielestäni siihen suurimpaan ongelmaan, eli velkoihin. Muistaakseni pelailin jonkin verran myös tuon ohjelman aikana. Pelipoikki-ohjelman avulla sain kuitenkin voimia päästää velat ulosottoon ja lopettaa velkoja vastaan taistelu.

Näin jälkeenpäin mietittynä oli suhteellisen rankkaa aikaa, mutta jotenkin siitä selvisin. Olin viimeisilläni raskaana ja vastailin päivät haastemiehen puheluihin ja soittelin ulosoton kanssa. Sovimme ensin maksusuunnitelmasta, mutta onnistuin ryssimään sen heti toiseen maksuerään, kun pelasin rahani. Sitten alettiin ottaa palkasta ja se oli helpotus, vaikka pelottikin hitosti. Enpähän ainakaan päässyt enää pelaamaan ulosottoon tarkoitettuja rahoja. Yksi vaikeimpia asioita on ollut soittaa tuolloin ulosottomiehelle ja kertoa tuo, että rahaa ei nyt enää ollutkaan, vaikka palkka tuli eilen.

Lapsen synnyttyä en muista pelanneeni hetkeen…en ainakaan merkittävästi, enkä päivittäin. Voi olla,että aika kultaa muistoja, mutta toisaalta muistan pitkät vaunulenkit ja joutenolot, joten ainakaan pelaaminen ei ollut pakonomaista ja päiviä täyttävää. Laskuja selvittelin aika-ajoin ulosoton kanssa. Kohdallani ulosottonaiseni osottautui tässä elämäntilanteessa myös pelastuksekseni. Hän osasi olla empaattinen ja kuunteli, vaikka hoiti vain työtään. Monet itkut hänellekin tuolloin itkin.

Seuraavien parin vuoden aikana sain toisenkin lapsen ja koko ajan yksittäisiä velkoja valui lisää ulosottoon. Pelailu taustalla jatkui.

Tässä vaiheessa voisin mainita, että uutta taloamme emme siis menettäneet, vaikkakin tietämättömyyttäni monet kerrat itkin yksin saunassa ajatellen, että seuraavaa saunakertaa ei varmaan enää tässä talossa tule… elin koko ajan pienessä paniikissa.
Vasta pari vuotta myöhemmin ulosotosta ilmoitettiin, että taloomme tehdään turvaava ulosotto. Onnekseni sekä ulosotto-, että talolainavelat olivat niin suuria, ettei talo lähtenyt alta. Tässä vaiheessa olin juuri palannut töihin toisen lapseni jälkeen ja sain lyhennettyä ulosottoon ihan kivasti, n.800e kuussa.

Velkasummani ulosotossa oli pahimmillaan pitkälle yli 50000, yksittäisiä velkoja reilut 30kpl. Pari vuotta sitten velat olivat vielä noin 40000 ja tuolloin uo:sta soiteltiin ja selviteltiin tilannetta, josko taloa alettaisiin myymään. Pelasin tuolloin koko ajan, mutta päätin tuossa vaiheessa lopettaa ja sovin uo:n kanssa, että koska velat koko ajan pienenevät, niin yritän saada potin alle takuusäätiön ylärajan. Mutta eihän tuo pelaaminen jäänyt, en pystyisi hakemaan takuusäätiön lainaa, kun tilinauhassa on mitä on. Panikoin jonkin aikaa, mutta lopulta päätin vain jatkaa ja ottaa vastaan, mitä tulee. Mitään kummempaa ei tullut vastaan.

Vuosi sitten havahduin siihen, että uo-velkani lyhenee nopeampaa kuin tajuankaan ja velkapotti oli jo alle 30000e. Tässä kohtaa listasin kaikki velkani yhteen ja aloin seuraamaan kokonaisvelkatilannettani kuukausittain. Samalla yhä pelasin ja kikkailin käyttörahojen kanssa, välillä jäin kiinni asuntolainan lyhennysrahojen tuhlaamisesta, mutta onnistuin aina selittelemään tilanteen puolisolle. Elämäni oli yhtä valehtelua. Olen myynyt kaiken helposti myytävän ja arvokkaan. Ja pelannut.

Jossain vaiheessa tajusin, että pelaaminen ei ole kivaa, vaan ajatus pelaamisesta ahdisti. Pelaaminen oli pakonomaista. Sähläsin taas lainaan tarkoitettujen rahojen kanssa pelatessani läpi yön. Helmikuun palkan olin pelannut alle 48h sisään kokonaan. Siihen tuli stoppi ja tämä stoppi on pitänyt ja toivon mukaan tulee pitämään.
Suljin kaikki käyttämäni kasinot, ilmoitin olevani riippuvainen. Alkuun jätin yhden lempikasinon auki, lopulta suljin senkin. Osallistuin peluuri.fin tehostarttiin, pyysin estot Trustlyn ja Eutellerin talletuksille ja aloin kirjoittamaan ajatuksiani ylös. Aloin ylipäätään käsittelemään tosissani tätä peliongelmaani.

Päivä ja hetki kerrallaan voimaannun siitä ajatuksesta, että tililläni on rahaa, jota minun ei tarvitse pelata. Voin ostaa lapsilleni sitä, mitä olen luvannut. Voi sitä ahdistusta, kun palkkapäivä toisensa jälkeen jouduin toteamaan, että en saa taaskaan mitään lapsilleni. Pelaamisen ajatteleminenkin ahdistaa.

Velkatilanne nyt: uovelka 17000, 17 eri velkojaa. Potti lyhenee 970e/kk. Ulosotin ulkopuolisia velkoja n.5000, näissä voimassaolevat maksusuunnitelmat.
Voisin harkita takuusäätiötä, mutta ilman sitäkin saan itseni kuiville veloista kahden vuoden sisään. Todennäköisesti jatkan ulosoton asiakkaana loppuun asti.

Piti kirjoitella lyhyesti, mutta tulihan tätä tekstiä :slight_smile:

Mitä tästä voisi oppia?
Elämä kantaa.
Ulosotto ongelmapelaajalle on pelastus.
Niin kauan kuin ongelman näkee vain veloissa, ei parantuminen voi alkaa. Velat on vain rahaa, niistä selviää tai niiden kanssa oppii elämään. Itse peliongelma täytyy käsitellä ja parantuminen voi lähteä vain henkilöstä itsestään. Se onnistuu sillä, että ensimmäiseksi lopettaa valehtelemasta itselleen.

Wau!!! Oot kyllä niin oikealla tiellä…

Kiitos. Tunnenkin olevani oikealla tiellä. Päätin myös aloittaa blogin ajatuksistani ja selviämisestäni. Tavoitteena auttaa kirjoittamisella omaa parantumistani. Blogi löytyy täältä: syvaltasuosta.blogspot.com

Ehdotettiinko sinulle milloinkaan tai harkitsitko velkajärjestelyyn hakemista?