Kuinka helpottaa alkoholin aiheuttamaa pään jumiutumista?

On uskomatonta, kuinka pahasti alkoholi saa ihmisen pään jumiin. Kun aikoinaan join säännöllisesti eli pari kolme kertaa viikossa, oletin juomisen aiheuttamien jälkioireiden kestävän sen yhden krapulapäivän verran. Luulin, että krapulapäivän jälkeinen päivä oli normaali olotilani.

Vasta raitistuminen ja neljä retkahdusta ovat auttaneet ymmärtämään, kuinka järkyttävän pitkään alkoholin juomisesta toipuminen todella kestää. Nykyään tajuan, että silloin, kun alkoholi kuului viikottaiseen elämääni, en ollut oikeastaan päivääkään täysin selvä, siis kokonaan ilman alkoholin aiheuttamia oireita. Minähän join uudestaan jo ennen kuin pään sumuisuus oli ehtinyt kaikota edellisestä ryyppykerrasta. Oliko siis ihme, että tunsin itseni koko ajan jotenkin hitaaksi ja tyhmäksi ja masentuneeksi?

Nyt kysynkin teiltä, hyvät ihmiset, tiedättekö mitään keinoja helpottaa sitä juomisen jälkeistä tunnetta, että pää on jumissa? Auttaako mikään muu kuin aika?

Nyt on toinen retkahduksen jälkeinen päivä, ja alkoholi on siis kokonaan poistunut elimistöstäni. Siitä huolimatta tuntuu siltä kuin aivot olisivat pahasti turvoksissa. Abstrakti ajattelu on vaikeaa, asioiden ymmärtämiseen menee kauemmin kuin normaalisti ja aivojen luovat osat tuntuvat olevan täysin lukossa. Järjellisten lauseiden tuottaminen puhuessa on vaikeaa, eikä kirjoittaminenkaan ole helppoa. Tunne on suoraan sanottuna todella järkyttävä. Niin kuin älykkyysosamääräni olisi yhtäkkiä romahtanut.

Raittiina olemisen parhaimpia puolia on (oli), että ajatukset luistavat, on aikaansaavempi, luovempi, energisempi, tuottavampi ja jopa älykkäämpi kuin aiemmin. On helpompaa ymmärtää kokonaisuuksia ja asioiden välisiä yhteyksiä. Mutta nyt tuntuu siltä, etten tajua enää mistään mitään. En todellakaan halua enää tätä tunnetta, on liian pelottava ajatus, että jäisi tällaiseksi, eräänlaiseksi aaveeksi, ja pidemmän päällehän alkoholi vahingoittaa myös ajattelua.

Haluaisin eroon tästä tunteesta niin nopeasti kuin mahdollista. Aiempien kokemusten perusteella sanoisin, että menee viikko tai pari ennen kuin ajattelu on normalisoitunut, mutta onko mitään, millä prosessia voisi nopeuttaa? Tee? Vitamiinit? Vihannekset? :slight_smile:

No ainakin vahva b-vitamiinivalmiste auttaa jonkin verran palautumisessa, kunnon kuuri neurofortea tai vastaavaa.