Krapulan takia HÄKE:een soittamisesta..

Tästä on aika paljon esitetty erilaisia väitteitä miten reagoidaan…? :question: :question: Aika usein esitetään väitettä että ensihoito ei reagoi krapulaisiin lainkaan vaan juopot saavat itseaihettamansa kärsiä ihan keskenään… En siis puhu mistään pienestä krapulasta… vaan alkoholistin kokemastä Jätti-krapulasta… siis sellaisesta jossa henkilö kulkee asunnossaan kontaten ja oksennellen lattioille ja ripuloiden…
Tässä kunnossa oleva henkilö on varmaankin ehdottomasti kuskattava ambulanssilla suoraan sairaalaan… AA:ssa ollaan aika usein hyvin jättiläiskrapulankin hoitamisen suhteen ammattilaisten taholta hyvin julmia… Kammottava olonsa on kärsittävä ilman apua…

Mielipiteitä tai omakohtaisia kokemuksia asiasta?

Jos henkilön yleistila romahtaa täysin ja menee niin huonoksi, että se uhkaa vakavasti terveyttä tai jopa henkeä, niin totta kai pitää soittaa 112. Tilannehan vaatii sairaalahoitoa, vaikka se kunto olisikin itseaiheutettu.

Etenkin silloin tarvitaan nopeaa apua, jos päälle iskee vakava sairaskohtaus, kuten viinakramppi (alkoholi-epileptinen kohtaus) tai delirium tremens. Ensin mainitussa ihminen ei tosin itse pystykään hälyttämään apua, enkä tiedä onko hän deliriumissakaan tarpeeksi toimintakykyinen, kun erilaiset matelijat, ötökät ja päättömät ihmiset ovat hyökkäämässä kimppuun.

Tuo viinakramppikin se on muuten häijyn näkönen tilanne! :open_mouth: Henkilö itsehän on tosin siitä “autuaan” tietämätön siinä vaiheessa kun se iskee.