Kouluarvosana Suomelle

Kouluarvosana Suomelle

  • kysymys (tai siis äänestys) on väärin aseteltu
  • 4 tai alle: kelvotonta amatöörien puuhastelua
  • 4+ … 5: useimmat seikat on jokseenkin retuperällä
  • 5+ … 6: miks meillä niin on monta mielipuolta
  • 6+ … 7: naurettavan ja tyydyttävän välimaastossa
  • 7+ … 8: löytäähän se sokeakin kana joskus jyvän
  • 8+ … 9: kyllä ahkeruus kovankin onnen voittaa
  • 9+ … 10: hommat hanskassa (“hyvä näinkin”, olisi ex. pomo kuitannut)

0 voters

Nyt itsenäisyyspäivän vanavedessä kysely siitä miten oikeaoppisesti ja fiksusti koet yhteisten asioiden tulleen hoidetuksi Suomessa itsenäistymisestä tähän päivään?

Jonkun mielestä on olennaista miten asiat ovat nyt, toisen mielestä historiaa ei sovi unohtaa. Siksipä kukin voi äänestää painottaen niitä seikkoja jotka itsestä tärkeimmiltä tuntuvat.

Näin opiskelijan näkökulmasta ihan ok paikka, työttömälle ei niinkään.

Suomessa ei kovin monessakaan kunnassa kannata sairastua vakavasti tai ainakaan päihde-tai mielenterveyssairauksiin.
Asenneilmasto muuttumassa näiden ja monien muiden juttujen suhteen muuttumassa ihan ok suuntaan, mutta on vielä kovin vaiheessa.

Ehkä Hesalaisilla eri mielipiteet, mutta täällä Kehä Kolmosen ulkopuolella näin.

Eräät yhteiskuntatieteilijät syöttivät vähän dataa tietokoneisiin taloudesta, syntyvyydestä, yms muista asioista ja tulos oli että länsimainen yhteiskunta romahtaa 2050-luvulla. Nyt kun on seuraillut mitö Suomessa on saatu aikaan edellisten 20 vuoden aikana, ei liene epäselvää, ettemmekö olisi Ruotsin jälkeen hopealla tässäkin asiassa :laughing: tähän kyllä ei olisi edes tarvinnut mitään laskelmia, kyllä ihan terve järki jo sanoo mitä tuleman pitää.

Minulle on kyllä hieman epäselvää mihin tässä viitataan. :astonished: Missä asiassa hopealla Ruotsin jälkeen? Mitä saatu aikaan edellisten 20 vuoden aikana? No varmaan aika paljonkin kaikenlaista, mutta mitä tässä tarkoitetaan?

Mitä terve järki sanoo että tuleman pitää? Googletin hakusanan “länsimaisen yhteiskunnan romahdus” ja osumia tuli aika tavalla paljon, mutta ei yhtään tieteelliseltä vaikuttavaa tutkimusta.

Kuten eräässä toisessa ketjussa totesimme: jos esittää raflaavia väitteitä, olisi jonkinlaista lähdettä kiva merkitä näkyviin, ja mielellään ihan linkin kanssa, jos sellaisia on saatavilla.
Jookos kookos? :slight_smile:

Äänestyksessä minunkin äänestämäni vaihtoehto on kirkkaassa kärjessä. Minusta tuossa sanonnassa “ahkeruus kovankin onnen voittaa” on jotain hyvin perisuomalaista. Se on jotain, joka sopii tämän kansakunnan yhteiseen kertomukseen, ja jota minä todella pidän arvossa.

Kiva että vadelmamunkki ehti kysymään harhailijalta. Toivottavasti häneltä tulee selkeä vastaus. Minulla ei ole niin terve järki, että se osaisi sanoa mitä tuleman pitää.

Ajattele, ajattele, ajattele

Olisin toki laittanut lähteen, jos muistaisin mistä luin alkuperäisen jutun. Muistaakseni siinä viitattiin joihinkin jenkkiläisiin tutkijoihin.
Hopealla, viittasin siihen että Ruotsi romahtaa ennen Suomea. Niin kuin on jo paikallisesti käynytkin. Tästäkin on jo uutisoitu.

Mikään ahkeruus ei auta kun Globalistit tarkoituksella tuhoavat tämän maan.
Syyt tähänkin löytyy jos jaksaa kaivella vähän. Yksittäistä lähdettä tähän on mahdoton laittaa vaan tieto pitää yhdistää lukuisista lähteistä. Enkä tarkoita nyt mitään foliohattu-salaliitto sivustoja.

Juuri oli uutisissa että julkisia menoja pitää vähentää 10v kuluessa noin 10miljardin verran.
Lisätäänpä tähän hävittäjähankinnat, miljardiluokan satsaukset merivoimiin (4kpl uusia hävittäjälaivoja) kumuloituvat maahannuuttomenot ( nyt noin 5 miljardia per vuosi) ja lopuksi ilmastoverot jotka lähiaikoina tulevat niin kyllä jos tuosta laskee vähän lukuja, niin tulee pää vetäjän käteen. Tätä tarkoitin terveellä järjellä, että konkurssi tulee jos vähän osaa laskea.

Se taas mitö viimeisen 20v aikana on saatu aikaan näkee varmaan jokainen ympärillään. Työelämä on lähes tuhottu (pätkätöineen ja vuokrafirmoineen), koulutus on pilattu, (Pisa-tulokset laskevat kuin lehmän häntä), tärkeää infraa myyty ulkomaille, tarvitseeko jatkaa? Eli lyhyesti sanottuna kaikki tuhotaan.

Ja vielä edelliseen liittyen ja tämä on nyt vaan ihan omaa teorisointia miksi tällainen kehitys sallitaan. Eräs syy saattaa olla se, että kun EU-maat Suomi mukaanlukien ovat tarpeeksi ahdingossa (konkurssiinhan ei valtio voi mennä, mutta ymmärtänette retoriikan) niin keskuspankit ottavat ensin taloudet hallintaansa, ja siitä onkin sitten lyhyt matka Eu-nimisen liittovaltion perustamiseen. Silloin Saksa (de facto ylintä määräysvaltaa pitävänä ) on saavuttanut suurilta osin sen mihin Natsi-Saksa ei pystynyt ja ihan ilman sotia :confused:

Niin ja tuo liittovaltiokehitys oli siis vastaus tuohon kysymykseen miksi? Ja tämä on siis juuri globalistien agendaan kuuluvaa, että kansallisvaltiot ajetaan alas.

^ Jaaa että sellainen teoria. :slight_smile:

No, EU:n liittovaltiokehitystä on povattu jo neljönnesvuosisadan ajan, eikä sellaista ole uutisten mukaan näköpiirissä. Itse asiassa jokainen jäsenvaltio saa hoitaa/joutuu hoitamaan omia sisäisiä asioitaan melkoisen ominpäin, mikä on mahdollistanut mm. Unkarin ja Puolan kehityksen fasismin suuntaan. Nillle kelpaa kyllä EU:n antamat rahalliset tuet, mutta eivät huomautukset oikeusvaltion periaatteista.

Espanja sai hoidella myös Katalonian kysymystä ihan omin aggressiivisin keinoin, ilman että EU:ssa paljon tohdittiin asiasta huomautella.

Putinistit ja Venäjä-mieliset tietysti maalailevat uhkakuvia sekä EU:sta että Natosta, koska Venäjä näkee ne alituisena uhkana itselleen, ties mistä syystä. Venäjän valtiollinen katsomushan ulkomaailmaan on perinteisesti paranoidi, jonka vuoksi sillä on patologinen tarve työnnellä näppejään muiden maiden asioihin, uskoen siten hoitavansa omaa etuaan.

Ei aukene kyllä tämä yhtälö nyt millään mitä tässä rakennat. Jos menoja vähennetään, niin miten siitä tulee konkurssi? Hävittäjähankinnat on aikoja sitten lukkoon lyötä asia, ja talous on kasvanut siitä huolimatta.
Ja millä logiikalla ilmastoverokaan aiheuttaa minkään konkurssin? Verothan tuovat vain lisää tuloja valtiolle, jolloin niitä menojakaan ei kenties tarvitse niin paljon karsia. :bulb:

Maahanmuuttomenot on sitten kaivettu: mistä? Kysyn nyt kuitenkin sinulta saman kuin eräältä toiselta keskustelijalta. Jos uhkakuvia haetaan, niin miten hoitaisit huoltosuhteen muutoksen, ja väestömme ikääntymisen? Eläkkeellä olevien määrä siis kasvaa huikeaa vauhtia verrattuna työelämässä olevien määrään.

Pätkätöitä itse tekevänä ja kauan tehneenä en nyt ihan tuhottuna näe työtilannettani. Itse asiassa kirjoitan tätä juuri parhaillaan töissä. :smiley: Tietysti pätkätyöt ei ole monille sopiva työmuoto, mutta monille sekin sopii hyvin.
Koulutuksesta on tosiaan leikattu, mutta se on asia jota pystyy parantamaan, jos halua sen parantamiseen on.
Ja voi ottaa huomioon, että nykyisellä hallituksella ei ainakaan aikeita koulutusleikkauksiin ole, vaan päinvastoin.

Ei ole mitään liittovaltiokehitystä tai kansallisvaltioiden alasajoa, paitsi että Venäjän tukema Euroopan laitaoikeisto suhmuroi Putinin kanssa ja on aina valmis myymään maansa, vaikka paradoksaalisesti heitä kutsutaan “kansallismielisiksi”.
Pohjoismaisten kansallisvaltioiden lakkauttamista puolestaan ajaa uusnatsit, kuten nyt laittomaksi vihdoin julistettu PVL. Heillähän on suunnitteilla ihan uusi maailmanjärjestys. No, ainakaan he eivät peittele aikeitaan, niinkuin monet salonkikelpoisemmat oikeistopopulistit.

Jos yhtään kelvollista tietolähdettä tai linkkiä ei näy, oletan että kyseessä ovat nimenomaan foliohattu-salaliittosivustot. :slight_smile:

No, tässä lokakuulta ennuste, että talouskasvu jatkuu mutta hidastuu.
teknologiateollisuus.fi/fi/tyom … maailmalla

Tässä tieto bruttokansantuotteen kasvusta: findikaattori.fi/fi/3

Taloushan on ollut muutenkin nousussa juuri edellisen hallituksen ajan, joskin on kyseenalaista tapahtuiko se Sipilän hallituksen ansiosta vai siitä huolimatta.
Kuitenkin aina löytyy voivottelijoita, jotka näkevät “maan olevan pilalla”. Asiat eivät koskaan ole olleet niin hyvin, ettei joku sanoisi kaiken olevan pilattu. Ankeuttajilla on tietysti erilaisia agendoja eri aikoina.

Meidän uhkamme on kuitenkin juuri nyt ekokatastrofi ja ilmastonmuutos, sekä maailman politiikan epävakaus. Ne ovat globaaleja uhkia, eivät Suomen omia asioita. Maailman epövakautta aiheuttavat suurvaltioiden kauppasodat ja nokittelu. Samalla ilmastonmuutos etenee ja kurjistaa oloja eri puolilla maailmaa. Siinäkin suhteessa Suomi on kuin herran kukkarossa, että ilmastonmuutoksen ikävimmät vaikutukset iskevät meille paljon myöhemmin kuin moniin muihin osiin maailmaa.

Tässä vielä lopuksi hurjin uutinen, jonka tarjoaa Kauppalehti:
”No huh huh! Ei tietoa taantumasta” – Suomen talous kasvoi selvästi luultua enemmän ja alkuvuoden lukuja korjattiin ylöspäin, kasvu on suorastaan kiihtynyt."
kauppalehti.fi/uutiset/no-h … 1788ada8b3

Jos ei ole mitään siis mitään liittovaltiokehitystä, niin miksi sitten Suomi toimii usein täysin omia etujaan vastaan ja Eu:n (Saksan) hyväksi? Kuten syytäessään tolkuttomat määrät rahaa Kreikkaan jotka todellisuudessa menivät Saksalaisille pankeille? Ehkä täytyy vaan todeta että eri mieltä vaan tässä(kin) asiassa. Täsmennetäkköön etten pidä itseäni mitenkään oikeistolaisena, en edes äänestä koskaan.

Höh, miksi mun vastaukset näkyy tossa lainauksen sisällä lukuunottamatta vikaa osiota.

No eihän se bruttokansantuotteen kasvu paljon auta jos ostovoima laskee (ja sehän laskee tulevine tasavetojen korotuksineen sekä kokonaan uusine veroineen). Enkä väittänyt että täällä NYT on kaikki pilalla, suhteellisen hyvinhän ne vielä on.
Mitään ekokatastrofia ei ole tulossa ainakaan 100 vuoteen jos silloinkaan.
Vain harhainen ja valehtelusta kiinni jäänyt IPPC-paneeli väittää että ilmastotuho on just nurkan takana, kun todellisuudessa se on pelkkä hyväksikäytettävä välikappale ilmastobisneksen teolle.

:laughing: :open_mouth: :open_mouth: :laughing:

Ja kansainvälinen tiedeyhteisö on samassa juonessa, puhumattakaan niistä kutistuvilla jäälautoilla seilaavista jääkarhuista? Tuhoisia maastopalojakin pitkin maailmaa sytyttelee tahallaan joku laaja salaliitto, uskotellakseen että muka on joku ilmastonmuutos.

Asiaan: uusien verojen vaikutus koko kansan ostovoimaan on perin vähäinen. Arvaappas huviksesi paljonko tämä ostovoimaton kansa pisti juuri palamaan fyrkkaa yhdessä Black Friayssa? No en minäkään tiedä tarkkaan, mutta luin että pelkkä Gigantti tahkosi 30 miljoonan liikevaihdon tässä lyhyessä Black Fridayssa. Ja kunnon markkina- ja kulutusjuhla joulu on vasta edessäpäin.

Eikä sitäkään nyt ihan yksinomaan pahana asiana voisi pitää, jos krääsää ja tavaraa kulutettaisiin pikkusen vähemmän, ei sen puoleen.

No kun monet tiedemiehet nimenomaan ovat tulleet siihen tulokseen ettei se ilmastotuho juuri tällä hetkellä uhkaa, se oli pointtini. Kyllä minäkin sen uskon että ilmasto on 1% lämmennyt jos verrataan 100v takaiseen aikaan, mutta mikä siitä on ihmisen aiheuttamaa voidaan väitellä loputtomiin.

Niin, ehkä kaikki onkin hyvin (mitä talouteen tulee) ja turha murehtia tulevasta, ehkäpö nuo Isis-mammatkin kotiutuvat tänne vallan mainiosti. Ja mitäs minä valittamaan, onhan mulla kaikki oikein hyvin oikeastaan :slight_smile: ja tämä Ei ollut sarkasmia sitten.

Sinnikäs pään puskaan laittaminen tosiaan kukkii varsinkin internetissä, ja ihminen on joskus aika etevä perustelemaan omaa pittaamattomuuttaan. Sen sijaan heitellään absurdeja “globalistit tuhoavat tämän maan” -heittoja ihan trolloloo-hengessä. mutta faktoja pyritään kiistämään vaikka ne faktat tulisivat puremaan persiistä.

ilmasto.org/ilmastonmuutos/usein … kysymykset

Niimpä! Ajattele miten hyvin sinullakin on asiat tässä “tuhotussa” Suomessa, joka on juuri romahtamaisillaan heti Ruotsin perään, koska globalistien ja ICCP:n salaliitto, jonka tarkoitus on juuri nyt heikentää sinun ostovoimasi niin että kaatuu koko tasavalta.

Kannattaa varoa myös kotimaista Ilmatieteenlaitosta, sillä se perhana taitaa olla mukana juonessa!
ilmatieteenlaitos.fi/ilmastonmuutoskysymyksia

Osaako joku selittää miksi ilmastonmuutoksen nimissä kehotetaan välttämään yksityisautoilua? Valtiohan verottaa bensiinin ostajalta muiden maksujen ohessa n. 17 centtiä hiilidioksidiveroa. Jos valtio käyttää sen rahan vaikkapa ennallistetun suon vuokraamiseen (olkoon vuokrahinta vaikkapa jopa 7% ostohinnasta) niin valtio saa sitä hallintaansa niin paljon että riittää hiilinieluksi 3-5 kertaiselle päästömäärälle.

Veronmaksajat-sivusto:
veronmaksajat.fi/luvut/Tila … rgiaverot/

Esim. ajan 10000 km, tuotan 2000 kg hiilidioksidia, maksan hiilidioksidiveroa 140 euroa (800 litrasta bensiiniä), valtio vuokraa sillä rahalla 2.5 hehtaaria ennallistettua suota, ja se suo imee 7000kg hiilidioksidia vuodessa

Hiilipörssi niminen sivusto:
hiiliporssi.fi/info/laskenta/

Kesällä mietin etanolipäivityksen hankkimista autoon, mutta tuon edelläolevan laskelman valossa se olisi karhunpalvelus yhteiskunnalle, siltä jäisi sitten vuosittain tuo 140 euroa saamatta… Ensimmäinen hyötyjä olisivat autoelektroniikan rakentajat, he saisivat yhden etanolipäivitys-muutossarjan kaupaksi (ehkä n. 500 euroa).

Ehkä oikeampi sana on vähentämään eikä välttämään. No, tietysti vähentäminenkin edellyttää ehkä ajoittaista välttämistä, mutta se on jo semantiikkaa. :slight_smile:

Tuossa päättelyketjussasi on muuten samaa vinhaa logiikkaa, jolla voisi perustella viinan juomista sillä perusteella, että se tukee alkoholihaittojen vähentämistä. Kas, ostan viinaa ja maksan siitä summan X alkoholiveroa valtiolle. Valtio voi käyttää tämän rahan päihdehaittoja ehkäisevään työhön, ja kenties jakaa sitä kunnille päihdehoitojen kehittämiseen.

Loppupäätelmänä: alkoholin juomisen voi katsoa vähentävän päihdehaittoja.

Siis samalla tavoin kuin yksityisautoilu tukee ilmastotoimia, jos bensaverosta saadut tulot sijoitetaan oikein.

Älkää nyt kuitenkaan ostako sitä viinaa. Tämä oli vain ajatusleikki. :bulb:

^Hiilidioksidiverolla pystytään/pystyttäisiin kompensoimaan autoilun aiheuttama hiilidioksidimäärän kasvu, mutta alkoholiverolla ei pystytä kompensoimaan alkoholin käytön aiheuttamia haittoja, siinä ero.

En ole koskaan pohtinut kotimaatani kouluarvosanan kautta tai antanut Suomineidolle pisteitä, kuin jossain isotissisten kantturakisoissa, enkä aio tehdä niin tänäänkään, mutta jos niin tekisin, arvioisin maatamme kaikkiin muihin maailman valtioihin ja vaihtaisin kaikesta valittavat kantapässit latinoihin misspeppufinalisteihin ja antaisin kympin (10).

Olet mielestäni Jumpura ihan oikeilla jäljillä. Suomen CO-päästöt on 0,14% maailman päästöistä ja autoilu siitä 20 % ja tästä yksityisautoilu puolet eli 10% kokonaispäästöistä. Näin ollen yksityisautoilu suomessa aiheuttaa 0,014% maailman CO-päästöistä ja jos ihmisiä ohjataan verotuksella ostamaan kalliimpia vähäpäästöisiä autoja, heijastuu se erityisesti valtavana rasituksena lapsiperheiden ja vähävaraisten talouteen jotka tarvitsevat autoa esim. syrjäseuduilla. Mikäli ohjauksella saadaan 10% CO-alenema niin maailman päästövähennykset ovat 0,0014%.

Sen sijaan meillä on esimerkiksi EU-alueella hiilivoimala Puolassa joka tuottaa CO-päästöjä noin 50% kaikista Suomen CO-päästöistä. Pelkästään yksi voimala! Puolan tehtaan hyötysuhde on noin 40%. Helsingin hanasaaren hiilivoimala toimi 90% hyötysuhteella.

Kyse on siitäkin että onko oikea tapa kohdistaa yksilöön tällaista ilmastotuskaa ja taloudellista painetta kun ongelmat ovat oikeasti ihan toisaalla.

Kiina on maailman suurin CO-päästöjen tuottaja ja muut jää kauas taakse.