Kostea joulu

Miten meni teillä joulut, oliko ahdistavaa alkoholin lipittämistä taikka kaatamista? Meillä meni joulu yllättävän hyvin, mutta liekkö nyt sitten paineet purkautuneet ja holisti retkahti taas. Oli pitkä, yli 8 kk:n, raittius joka pari viikkoa sitten loppui. Nyt taas mietitään, että mitäs nyt sitten. Kokemuksia retkahduksista teidän perheessä?

Hyviä vuoden viimeisiä päiviä!

Moikka! Mulla isoveli on alkoholisti ja isäkin ottaa reippaanlaisesti. Yleensä joulut on kurjia, tapellaan ja uhkaillaan lähteä. Nyt meni yllättävän hyvin. Lieneekö osasyynä se että kerroin ruokapöydässä olevani raskaana, kyseessä ensimmäinen vauva meidän perheeseen. Sekä isä että veli joivat melkein pullon konjakkia puoliksi ja humalassa olivat mutta ei riidelty. Nyt taas eilen veli teillä tietämättömillä ja soitin päivystykset ja putkat läpi. Löyty onneks kunnossa.

Vanhempien luona, kun mies korjaili viikon kestänyttä ryyppyputkeaan, eikä hänestä ollut muuhun kuin makaamaan sohvalla ja vetämään tasoittavia. Antoi minun oikein mielellään lähteä, luultavasti siksi, että saa tasoitella rauhassa.

Kansalaisaloitetta vaan kehiin. kuka keksii fiksun ja laittaa kansalaisaloite.fi jotta alkoholistien läheisten olot paremmiksi? sivuilta löytyy aloitteita aktiivimalliin ja kansanedustajien sopetumisetujen poistoon.

Älä ny viitti. Eihän tätä voi ulkoa päin ratkasta. Vai pitäskö perustaa työryhmä poliisi-terapeutti-sisustaja, joka kiertää ja poliisi vie pahan pojan pois, sisustaja suunnittelee kodin nurkkaan läheisille toipumisnurkan, jossa terapeutti heitä kuntouttaa.

Yksi läheinen tässä nauraa sisään päin, eli en pilkkaa ketään. Juopon raitistuminen alkaa omasta tahdosta, ja läheisen kuntoutuminen vaatii kans oman panoksen. Heräämisen. Ei tässä juuri nimien keräys auta :laughing: