korvaushoito ulkomailla

hei. voiko suomesta käsin käydä ulkomailla korvaushoidossa? ihan sillä kun täällä puukkojunttien maaperällä ei osata mitään ja jos ulkomailla olisi helpompi päästä sinne…seinäjoella kuulemma kh kestää 2.v ja lopetetaan ja uudestaan et pääse, näin väitti minulle lääkäri tänään…itse ollut jo 5.v kh:ssa…ja se on loppumassa kiitos soskujen, ilman mitään faktoi ilmoitti paskaa lääkärille ja lekuri sanoi että luottaa soskuun…mitään ongelmaa ei ole ollut 5.v aikana…että kiitos…

Mitä soskujen ilmoittama “paska” oli? Kunhan uteliaisuuttani kysyn.

Periaatteessa mahdollista, mutta hyvin vaikeaa. Schengen-valtiosta saa huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä tuoda Suomeen ainoastaan, jos lääkemääräys ja Schengen-todistus on annettu lääkkeitä tuovan pääasiallisessa asuinvaltiossa. Schengen-alueen ulkopuolelta metadonia saa tuoda enintään 560mg ja buprenorfiinia 224mg. Tuontikertojen välillä tulee olla vähintään tuodun lääkemäärän käyttöä vastaava aika.

Ja tämä siis vain tuontisäännöksistä, aivan eri kysymys ovatkin sitten korvaushoidon saatavuus ulkomailla ulkomaalaiselle sekä rahoitus tällaiseen ralliin.