Heippis, joukkoon liittyy keltanokka!
Oon siis kolmekymppinen, muutaman vuoden liikaa tissutellut naisihminen. Juomiseen on lukuisia syitä. Niin iloon, suruun, rentoutumiseen, tylsyyteen, ku mihin vaan. Ja tietysti sitten viikonloppuna ihan viikonlopun takia. Sunnuntaina on siivouspäivä, eikä sitä voi tehdä ilman siivouskaljaa. Jne.
Kertakulutus ei itsessään kuulosta kovin pahalta, vaikka huomaan toleranssin kasvaneen. 2-3 annosta päivässä. Viikonloppuna ehkä 4. Mutta jos kaiken laskee yhteen, riskikäytön rajat senkun paukkuu.
Nyt päätin pitää tipattoman tammikuun, epäonnistuin heti. No, tipattoman 3 viikkoa sitten. Olinkin tipaton ma, ti, ke, to ja vielä pe, mutta lauantaina saunaan menoa ei voinut edes ajatella ilman saunaolutta. En ole palannut päivittäiseen juomiseen, määrätkin on pysyneet siinä 2-4, mutta jos juon neljänä päivänä 4 annosta, niin se matalan riskin raja on ylitetty enemmän kuin kaksinkertaisesti. Ongelma on lähinnä siinä, että raittiit päivät on yhtä himon kanssa tappelemista. Mitä asialle voi tehdä, meneekö se joskus ohi? ja se, että himon laukaisevilta tilanteilta ei voi välttyä. Tulee rankkoja päiviä joiden jälkeen pitäisi rentoutua, siivoaminen on pakko tehdä ja saunastakaan en halua luopua. Ja oottakaahan kun tulee kesä ja auringonotto tai grilli-illat!
Enkä halua lopettaa kokonaan. Haluaisin käyttää kohtuudella. Ja niin, ettei jatkuvasti tarvitsis miettiä, kuinka paljon olen viikon aikana juonut ja voinko nyt juoda tässä siivoillessani yhden.
Vinkkejä, vertaistukea, onnistumisia? Vai onko yritys tuhoon tuomittu ennenku pääsee edes alkuun? Koska alkuun on yritetty päästä, monta kertaa.