Koko sukuni on puhelinkuuntelussa ?

:laughing: Eli kuinka helpolla poliisit nykyään saa noita kuuntelulupia ?
Meinaan että jos soitan paikalliselle piridiilerille ja kysyn onko tällä asperiinia,omaku aina tahtoo loppua.
Joudunko näin automaattisesti puhelinkuunteluun sillä piridiilerin puhelinta kuunnellaan,entäs sitten kun soitan sukulaisille? Kuunteleeko poliisi mummun ja vaarinkin puhelinta ???

Käsittääkseni suomessa poliisi saa herkästi luvan kuunnella puhelinta mikäli voidaan epäillä mm:

Rikosta josta saa minimissään 4v vankeutta, huumeita ( oli tos vielä jotain muutakin, ei nyt muista mitä )

Mutta siis, huumeiden ollessa kyseessä - niin käsittääkseni suht helpolla kuuntelu-lupa napisee.

Mut siis, tää nyt ei oo painavaa faktaa, jostain toisen forumin keskustelusta vaan tarttui silmään.

Terve!

Televalvonta/kuuntelu lupia myönnetiin viimevuonna noin 1800 kpl. Lähes kaikki luvat olivat huumerikosten selvittelyyn. Suomessa on noin 18.000 narkomaania. Tästä voit laskea, että lähes joka 10. narkomaani on televalvonnassa. Mieti vähän nisti kaveripiiriäsi ja siitä voit laskea joka kymmenen olevan valvonnassa… Meidän porukoissa puhelimessa ei koskaan sanota sanallakaan huumeista tai mitään jonka voisi yhdistää niihin. Sovimme vaan paikan missä nähdään ja sitten sovimme asiat kasvotusten.

VH

^Itselleni valtion virkamies sanoi, että nuo luvat (1800) käsittävät puhelut, tietokoneen yms. yms. Eli puhelimelle on 1 lupa, toinen lupa tietokoneelle jne. Jos kysymys on ennestään tutusta porukasta, niin jokaiselle haetaan omat luvat jolloin tuo lupien määrä ei ole realistinen noin katsottuna! Tämä ihminen itekin on itekin ollut mukana noissa kuunteluissa ja noin 100:lle (oli joku 120) eri jutulle haetaan vuosittain resurssien puutteiden takia. Suurin osa luvista menee kaikenlisäksi niille, ketkä ovat “ammatti-rikollisia” ja useille laitetaan kuuntelu suoraan linnasta päästessä. Monet luvista kuuluvat sala-kuljetukseen eli tuossa on mukana myös ihmiset, ketkä kuljettavat tupakkaa, horreja yms.

Naurettavaa et mullakin pari tuttua ketkä tekee kauppaa muutamilla rauhottavilla ja panikoivat et kytät kuuntelee… :open_mouth: Mä en tiedä kovin montaa tuttua ketkä olis jääny kiinni tele-kuuntelun perusteella. Enemmän kannattaa varoa vasikoita, ketkä lyöttäytyy kyttien kanssa yhteen. Meilläkin päin pari tapausta kenestä sanottu et mitä tahansa kauppaa mihin hintaan tahansa; ni kieltäydy et asiasta on varoitettu! Yllättäen sellaisia ihmisiä ketkä ovat jatkuvasti linnassa tai kiinni jostain rikoksesta…

Sitäpaitsi se on turha käyttää puhelimessa mitään “ammatti-sanastoa” et puhuu vaikka pirtelöstä tai auringon-otosta, koska ne ketkä kuuntelua ammatissaan tekevät; tietävät sanaston ja se pätee oikeudessa… Koodi-kielet saa myös purettua, vaikka niissä olisi pelkkä tapaamis-paikka! Jos tiedetään (herää kysymys mistä tiedetään ellei joku ole kertonut?!?) että tapaamisen tarkoitus on tehdä suuret kaupat, niin siihen ei tarvi todellakaan mitään huume-sanastoa koko puheluun, vaan viranomaiset voivat tulla paikalle vaikka renkaita tutkimaan… Rekat joista tiedetään et salakuljettavat kamaa päästetään rajan läpi että saadaan vastaanottaja selville, jonka kaikki salakuljettajat tietävätkin…

Pari frendiä on kasvattanut kukkaa vuosia ja silti suht avoimesti asiasta luurissa puhuvat (tosin vain joidenkin henkilöiden kanssa). Ovat kuitenkin vaki-töissä eikä mitään rikoksia takana ja kukat menevät pääasiassa omaan käyttöön joten kertaakaan ei ole ongelmia tullut. Toisaalta nämä ihmiset eivät käytä muita laittomia aineita!

Tuohon tele-kuunteluun tarvitsisi resursseja niin paljon, että se on melko vähäistä verrattuna siihen miten helposti sillä porukkaa saisi kiinni. Vuosi sit asiasta kysyin niin ainakin silloin oli vain 1 paikka koko maassa jossa kuuntelun pystyi järjestämään ( tietenkin se ohjataan siitä viranomaisten puhelimiin), mutta ei ole yhtään ihmistä palkattu tekemään pelkkää tele-kuuntelua; ja tämä siis tuota vuoden vanhaa tietoa. Priorisointi menee tietenkin niin, että rajalta olisi tarkoitus saada kaikki suuremmat lastit ja niiden välittäjät kiinni. Sen jälkeen ovat diilerit. Mihinkään nappi-kauppiaisiin ei resursseja voida tuhlata ja mun yks entinen tuttu oli tele-kuuntelussa (no kaikkea myikin heroiinistä pilveen); sinne haettiin vain sellaiset ihmiset kuulusteluihin kenen uskottiin vasikoivan jos ei 3 päivään saa lääkkeitään/kamaa. Suurin osa näistä ihmisistä myönsivätkin asian kun olivat olleet 2pv ilman korvaus-lääkkeitään. Vain 2 ihmistä kesti sen 3pv ilman lääkkeitä. Mut nämä 2 päätekijää puhuivat kyllä itsekin kun hetken joutuivat kuivilla olemaan… :unamused: Kukaan muu ei tuomioita saanut kuin 2 päätekijää ja 1 ihminen joka auttoi heitä diilaamisessa… Ite olin ostanut useita kertoja näiltä henkilöiltä kaikkea kukasta herskaan ja joskus turhankin selkeästi puhelimessa asioista puhuttu, mutta ei mua eikä monia muitakaan viety kuulusteltavaksi; vain ne, kenen epäiltiin ostavan itsekin myyntiin tai uskottiin kertovan kaiken mitä asiasta tiesi… Siitä ei ole tietoa kiristettiinkö jotakuta omilla tuomioilla, mut kukaan ei saanut lääkkeitään 3 päivään jos siihen saakka kestivät…

Itse kun sanoin myös tuosta valvonta-yhteiskunnasta, niin vastaus oli että ei todellakaan ole mahdollista tai edes kiinnostusta saada käyttäjiä kiinni vaan suuret erät (jolloin käyttäjät jää ilman)… Sit jos ja kun joku vasikoi, ni totta hemmetissä se asia tarkastetaan jolloin käyttäjiä jää kiinni… Sekä itsellä et useammalla tutulla se kokemus, et ei kyttiä todellakaan haittaa jos sulla on sellanen määrä kamaa joka on omaan käyttöön; sit ku myymisen kriteerit täyttyvät ni asia tutkitaan. Frendillä kirjotettiin 4 gemmistä piriä sakko-lappu.

Jos joku tahtoo vainoilla et luuria kuunnellaan & tietokonetta valvotaan ni ihan vapaasti. Ei meilläpäin ainakaan kyttiä huvita todellakaan jonkun parin pillerin ja kakkosen biitin takia tehdä raportteja tms. On muutamia tuttuja kellä on ollut mukana joku 0,1g piriä tai pieni määrä savua ja heitä ei oo asiasta edes alettu syyttämään; kun poliisin tuttuja ovat ennestään ja tiedetään käyttäjäks… Jos ei vastaa pariin ekaan kysymykseen mitään järkevää ni kysyvät sit et oliko myyjä taas se tummapukuinen ja parrakas mies joka aina hengaa puistossa mut ketä ei kukaa tunnista?!? Sama tyyppi on myyny huumeita ties kuinka pitkään ja kertaakaan sitä ei oo kiinni saatu :wink: :slight_smile: :laughing:

“Mä tuun käymään siinä kohta. 10 rock” (Henri Vähäkainu alias pikku G)… :laughing:

Mitä laki sanoo teletarkkailusta tai puhelinkuuntelusta? Eikö kuuntelun kohteelle kuulu ilmoittaa, että hänen puhelin on ollut seurannassa? Kuinka pitkän ajan päästä kuuntelun aloittamisesta tuo ilmoitus pitää tehdä? Aika uskomatonta, että poliisit voi kuunnella myös asuntoa tai autoa!

VH

Kuka on sanonut, että poliisi noudattaa lakia =))))
Ja mitenniin ne hakee aina luvat… hahhahha :laughing:

Ja meinaat et todisteet pätevät oikeudessa jos ei kuunteluun ole lupaa??? Meille on useamman kerran poliisit tulleet “ilman virallista syytä”, esimerkiks sakkolappua tuomaan ja kertaakaan eivät ole voineet ottaa huumeita pois vaikka ovatkin kaapit tutkineet yms. Ei ole myöskään tullut sakkoja tms. jälkiseuraamuksia noista huumeista koskaan. Nykyään varmasti nuo muutamat tapaukset ovat poliisin vale-ostoja, mutta määrät ovat olleet hurjia! Kyllä mulla epäilys heräisi jos joku tuntematon heppu (jonka joku epäluotettava narkkari esittelee), tahtoisi ostaa tuhansia essoja tai kilon amfea! Vain sellaisten ihmisten kanssa kannattaa olla tekemisissä, ketkä osaavat esittää asiansa livenä ja jos puhelimessa tai netissä huutelee ni saa kiittää itseään… :unamused:

En mä luota kyttiin myöskään, mut tuossa on KAIKKI luvat koko vuodelle. Ei poliisille vaan myös tullille (jolla on hiukan suurempi osa salakuljetus kuunteluissa). Lisäksi poliisit eivät tee pelkkää huumetyötä vaan luvat jakaantuvat rikollis-liigojen, terrorismi/ihmissalakuljetus yms. kanssa. Usein tehdään yhteistyötä tullin kanssa jolloin kyseessä eivät ole edes suomalaiset vaan tuosta naapuri-maasta on suurin osa kuljettajista. Kaiken lisäksi tämä maa alkaa olla aika kansainvälistynyt joten venäjältä tuskin pelkkää rehellistä veronmaksajaa tänne muuttaa!

Totta hemmetissä jos oot poliisin tuttu ni ne pysäyttää tiellä ja tulee tutkimaan. Tiedän itsekin kuinka vittumaista on, kun nimeltä osaavat huudella. Mut ennemmin se nimi tulee ilmi jostain muualta kuin tele-kuuntelusta. Ellet sit satu ostamaan kamaa niiltä ketä kuunnellaan. Silloinkin tietenkin jos kysytään et voidaako nähdä, eikä et “oisko BTW mitää lämmintä ku paleleltaa” tai kuten Henri vähäkainu esmes yritti selitellä koksun myyntiään. Mulla frendi joutu kuulusteluun tuossa aiemmin mainitsemassani juttussa (iteasiassa aika monikin), mut kun pysyi kertomuksessaan että kyse on ollut rahan lainaamisesta (kuun alku, sama ajankohta), ni mitään syytettä ei tullut! Olis ollu aika vaikeaa väittää jotain muuta jos luurissa olis huudellu jotain minkä kielen viranomaiset osaavat yhtä hyvin kuin narkomaanit!

Kannattaa myös sanoa kaikille kavereille kenen kanssa kauppaa tekee etttä pyytävät aina kopion kuulustelupöytäkirjasta. Tietenkin nimiä voi sanoa myös ilman et ne sinne merkitään mut jos tapahtumat ovat jotenkin erilaiset kun mitä itse henkilö sanoo niin alkaa monella hälytyskellot soimaan! Aikoinaan asuttiin kommuunissa jossa kävi parhaimmillaan 4 maijaa pihassa (omakoti-talo) ja joka kerta kaikki kämpät katottii läpi. Kummasti myös kytät viihtyivät siinä sivari-autossa talon vieressä ja tiesivät esim. bongin paikan käydessään mut mitään syytettä ei tullut noistakaan asioista, koska vierailun syy oli tuolloin sakko-lapun tuominen kotiin pyhä-päivänä… :laughing:

Suomessa on muutakin puhelinkuuntelua tarvitsevaa rikollisuutta kuin huumeet ja cannabiksen laittomuus vie poliiseilta resursseja melko paljon. Itse kun pyysin kyttikseltä pois päästessä aamu-savujani takas ni sanoi et vois muuten mielellään antaa mut ne on todistus-aineistoa; oli kuitenkin samaa mieltä et on todella turhaa metsästää ihmisiä kellä on pieni määrä jotain huumaus-ainetta joka on vielä kaikenlisäksi mietoa!

Eikä myöskään kannata myydä ravintolassa koko henkilökunnan nähden piriä tai essoja joka hemmetin vkloppu; henkilökunta kyllä huomaa keneltä haetaan kamaa ja asiasta varmoja ollessaan soittavat kytille. Silloin lupa tele-kuunteluun annetaan takuulla jos tekemiset ovat jatkuneet jo tarpeeksi kauan. On eri asia onko kamaa myyntiin vai omaan käyttöön…

KOTIETSINTÄ

Ton mukaan senkun tulee “ilman virallista syytä” ja jos jotain löytyy niin soitto komisariolle joka sanoo “no nyt teillä on lupa” jos ei kerta mitään kirjallista lupaa tarvita eikä tuomarien päätöstä vaan komisario-tasoisen poliisivirkamiehen suullinen päätös riittää.

ps. pikku G osti ei myynyt… :laughing:

^ Pikku G on esikuva. Oli kovat lööpit ku joi 17v kaljaa vessassa. On kovat tolet jos kympin ostaa, mitä ite sen jutun luin ni eipä ollut ainoa kerta eikä ostanut vain itselleen. Jutussa annettiin ymmärtää et välitti kavereilleen myös. Kävis tutkimassa Arkadianmäen ni sais faktaa et onks niil päättäjil kaikki kotona vai onko vain niin pihalla!

Eipä noi poliisien käynnit usein virallisia koti-etsintöjä olekaan. Meillä on käynyt aina ilman syytä tai jonkun muun syyn takia ja katsellut ympärilleen. Mut ku ei oo ollu mitää suuria määriä (jyviä ja pilveä lähinnä sekä cannabiksen alut pari kertaa) ni ei ole mitään jälkiseuraamuksia tullut.

Lisäks tuo narkomaanien määrä on viitteellinen. Kaikki eivät ole hoidossa todellakaan ja poliisi arvioi aivan ala-kanttiin ainakin täällä päin nuo. 1800 lupaa on kuitenkin melko pieni määrä vuodessa jos olettaa että yhden tyypin/jengin kuuntelu kestää monta viikkoa ellei kuukausia; näyttöä on pakko olla kunnolla jotta tuomiosta tulee varmasti kova! Kummasti kyllä julkkisten käyttöä peitellään, se herskakuolemakin virossa aikoinaa… Oli se muija joka niin huumeita vastaan muka. Huone-toveri laitoksessa oli sen itse nähnyt ostavan amfetamiinia samasta luukusta useamman kerran… Liekö et raha menee rahan luokse tässäkin asiassa? Onko poliisi korruptoitunut? Ite ihmettelen aina hemmetisti et julkkikset tarjoavat massia jos on ylinopeutta tai rattia tulossa. Ei sitä tarjottaisi ellei siinä olisi joko itse tai joku läheinen onnistunut jo aiemmin. Kyllä joku 5000 egee ois ihan kiva summa lahjana, etenkin ku se ois sit verotonta.

Ei mulla oo mitää hyviä kokemuksia kytistä mut yhdellä tuomiolla oon pärjän ja sekin oli toisen narkomaanin ilmoittama asia. Liian hyvin ne mut tunsi useamman vuoden ja yks esimerkiks löi mua kasvoihin mut syytteitä ei tullu turhista asioista joka oli hemmetin hyvä. Ties myös että mitää tietoa ei tule saamaan muista joten… Ehkä meilläpäin on liikaa narkomaaneja sit… :laughing: Mut ketä kiinnostaa kuunnella jotain sukulaisten jaaritteluja?!? Jos pelkää kuuntelua ni kannattaa soittaa kahville eikä puhua puhelimessa mitään kuten on aiemminkin tässä sanottu! :unamused: :neutral_face: :open_mouth: :astonished: :smiley:

nojoo, mul on ehkä vaan kokemuksia kusipäistä…
voin myös olla katkera koska omaa puhelinta kuunnellaan.
(se nyt on oma vika se)

en nyt meinannu, et kaikkia kuunnellaan mielivaltaisesti, mutta tietoja kalastellaan kyllä jonkun verran myös laittomasti.
(koska on yhteyksissä johonkin sen arvoiseen).

Tää on mielenkiintoista tämä nykypäivän ISOVELI asenne. Sekään ei ole vaikeata ottaa talteen ip osotetta ja palvelimen tietoja sillä hetkellä kun lähetät postia “mikä vaikuttaa” palstalle. Kyl pitää olla erityisen tarkkana tälläsissä asioissa, surffata anonyymina (helppoa, ja löytyy ilmaisohjelmia) ja puhelimessa ei puhuta sanallakaa mitää jonka voisi ajatella vääräksi kauppoja sovittaessa. IRC on kanavat ovat haavoittuvaisuudessaan helpponakki juuri valmistuneelle konstaapelille tietoliikenne yksikössä.

Varmuuden vuoksi suotavaa olisi pre paid numero, ajantasalla olevat palomuuri ja virussoftat, ip salaus tai sekoitus ohjelmat. Ja se että käyttää suomen rikasta kieltään niin hyvin että lauseesta ei voida sanoa että “kaveri sanoi käyttävänsä” jotain. Otaksunnat, ajatukset, hypoteettiset kerronnat…

Puhelinkuuntelun yleisyys on suoraan verrannollinen vedetyn pirin ja valvottujen öiden määrän suhteen.

:mrgreen:

Näinhän se on!