Kohtuujuojasta Lasol-Spurguksi 6vuodessa..

Näin on käynyt eräälle tutulle. 44-vuotiaana (6v sitten) perheellinen kohtuujuoja… Nyt 50vuotiaana asunnoton,rahaton,työtön(duunijuotu) Lasol-Spurgu… Alkoholismi voi tulla myös myöhemmin, milloin tahansa astut viivan ylitse jonka takaa ei ole enää paluuta. Salakavalasti. Olisi aika muuttaa Suomen alkoholiajattelua kielteiseksi ja tuomitsevaksi! Olisi aika saada televisioon 70+ ikäisiä helluntalaispappoja paheksumaan nykyajan päihdemyönteisyyttä!

Olen ihan samaa mieltä, että viinan “kiroista” puhutaan nykyään kiian vähän. Taannoin luin kolumnin, jossa kouluissa päihdevalistajat sanoivat, että eivät liikaa halua puhua HUUMEIDEN haitoista, kun eivät halua SYYLLISTÄÄ ketään :imp: !!! Siis mitä vittua? Ihmiset, jotka muka tekevät nuorten parissa valistustyötä jankkaavat viinankin suhteen vain sitä iänikuista maksakirroosia. Alkoholin sosiaalisista haitoista ja muista terveyshaitoista ei puhuta. Seuraus on se, että nuori saa käsityksen, että maksa posahtaa kahdella panadolilla samaan aikaan, kun on ihan OK olla joka viikonloppu kännissä.

Yhteiskunnan alkoholimyönteisyys vituttaa, mikään ei ole niin hyvää, kuin se olisi alkoholin kanssa. Yhessä naisten lehdessä eräs ruoka-alan ammattilainen kertoi ylpeänä, että perheen 5-vuotias tunnistaa jo laatuviinit. Siis VIISI vuotias. “Siis eihhän me nyt hänelle koko lasillista anneta, mutta vähän, että oppii maistamaan”… jep jep… Kymmenen vanhana varmaan jo juo sen lasillisen ja sittempä mennään…

Miksi ihmisiä hyssytellään, kun joku uskaltaa sanoa, että viinan juonti on pahasta. Sepitellään paskaa kohtuullisen viininjuonnin terveyttä edistävistä vaikutuksista. Haluaisin nähdä vertailutilaston (kohtuullisenkin) viinin juonnin aiheuttamien kuolintapausten ja pelastettujen elämien suhdeluvusta. Fakta nimittäin on se, että jo se lasi tai kaksi heikentää toimintakykyä, hella unohtuu päälle, kaadutaan pyörällä, onnettomuuden sattuessa toiselle ei kyetä toimimaan. Muutaman kaljan tai viinin jälkeen lähetään autonrattiin ja siinä sitä tapetaan muitakin ihmisiä, vaikka promillet ois “siinä rajoilla”.

Lihavia ihmisiä syyllistetään suunnilleen maailman pahimmiksi olennoiksi, mutta samalla ei saa sanoa ääneen, että VIINA TAPPAA, se myös tuhoaa perheitä ja ihmisten elämiä muuten. Eilen viimeksi juttelin tytön kanssa, jonka isä on “vain” viikonloppu juoppo. Kuinkakohan perusteellisesti se isä olisi pilannut tyttärensä elämän jos ois kunnon alkoholisti? Tuskin ois pahempaa jälkeä saanut.

Jep aihe vituttaa kyllä. Kannatan täysraittiutta kaikille, siitä ei varmasti ole kenellekään haittaa. Kannatan alkoholivalistusta, jossa ei vain näytetä sitä sillan alla olevaa lasoljuoppua, vaan vaikka fiksun oloinen virkanainen, joka viikonloppuisin ja iltaisin ryyppää niin, että lapset ovat vessassa piilossa.

Oiskohan tässä riittävästi vuodatusta, mutta vituttaa kun on menettänyt aika monta ihmistä viinalle tavalla tai toisella ja on nähnyt sen paskan, miten se pilaa kaikkien siinä lähellä olevien ihmisten elämän. :imp:

(sori Kalevi, että vuodatus tuli sinun ketjuusi, mutta tuo juttu vaan sattui “liipasimelle”)

En kovin paljoa katso televisiota, mutta jos TV:ssä olisi enemmän helluntailaispappoja, oven takana Jehovan todistajia, kadunkulmissa ties mitä saarnaajia ja hautausmailla hautakivien kaatajia, niin varmasti alkaisin ryypätä vitutukseeni entistä rankemmin ja joutuisin jopa siirtymään siitä lähikaupan keskioluesta ja Alkon halpisviineistä ja Jalluista Lasoliin, käsideseihin, keskenkäyneeseen kiljuun ja ties mihin korvikkeisiin, köyhä kun olen. Laitetaan sinne televisioon mieluummin se tuttu Lasol-spurgusi, mutta ilman, että se on raitistunut ja tullut uskoon.

Takaisin Saunaan.

Ikinä ei oo ollut kohtuujuoja.

Kohtuus oli mamojen hommaa, mutta jossain vaiheessa pyrin jonkinlaiseen “hallittuun käyttöön”, eli mahdollisimman harvoin juomiseen vaikka sillon vetäiskin koko viikonlopun rännin ja yks juomiskerta kesti 2 vuorokautta putkeen. Onnistuhan se jotenkin juu, mutta ei siitä nyt sen enempää. :slight_smile:

Itelläni alkoholistisen juomisen voi sanoo alkaneen jo joskus 18 - 19 -vuotiaana, ja samalla sillon tuli sitten vähän muita aineita, ainakin bentsoja ja kannabista nautittua sillon tällön.

Liseyn kipakka puheenvuoro edellä oli aika hyvä. Yhteiskunta ja media ovat jollain tapaa alkoholimyönteisiä, ja samalla aikaa kun alkoholi on kohonnut työikäisten suomalaisten suurimmaksi tappajaksi, mm. alkoholimainonta rehottaa valtoimenaan ja nimenomaan mielikuvamainonnan keinoin joka vetoaa etenkin nuoriin.
Ja huom! Alkoholin mielikuvamainonnan pitäisi muka Suomessa olla kiellettyä. Teoriassa, vain teoriassa.

Winstonin puheenvuorossa ja myös ihan TOD. väsyneestä helluntalaispappa-läpästä jäi mietityttämään, että nähdäänkö päihteettömyys tai raittius sitten jonkinlaisena moralismina tai jopa uskonnollisena hihhulointina. Aika hassua jos nähdään.

Onko oksentaminen ja housuun pissaaminen kapinaa? :question: Tätä kyseltiin punk-scenessäkin jo aikoinaan, kun genren päihdemyönteisyyttä haluttiin kritisoida.

Lisey72, olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi!!! Kukaan ei tarvitse alkoholia elääkseen, näin ollen se on täysin turha aine. Täysraittius on mahdollista ja suositeltavaa joka ikiselle, ei vain alkkiksille.

Jee, kivaa kun on mielipidetoveri, minua on (muistaakseni täälläkin!) pidetty joskus liian tiukkana tässä asiassa…(vedottu ihmisten vapauteen juoda ja siihen, että voin vaikuttaa vain omaan juomiseeni, en toisten…totta, mutta asiaa raittiuden lisääntymiseksi ei kyllä saa etenemään, jos ei puutu edelleen juovien juomiseen…).

Kiitos rapsakasta mielipiteestäni, muistutti ihan omia viestejäni jokin aika sitten…nyttemmin olen ollut sen verran maassa, että en ole tuonkaan puolesta jaksanut taistella, mutta vielä täältä noustaan barrikadeille… :smiling_imp: