Kofeiinin jälkeinen päihteidenkäyttö

Tässä toista päivää on kärvistelty kofeiinitonta elämää. Paskat fiilikset ovat siis vasta tulossa. Tarkoituksena olisi lopettaa kofeiini kokonaan, koska se jonkinsortin stimulanttina nähtävästi nostaa pitkällä aikavälillä stressiä ja sun muita hormoneja, joita sitten tulee tasoiteltua alkoholilla. Toki voisin kuvitella että muillakin stimulanteilla saa aikaan samanlaista vuoristorataa jossa vastaparina on jotain hermoja lepuuttavaa (=lamauttavaa).

Normikuvio onkin ollut tähän asti ennen kesälomia, että ensin aamusta herätään kuolleista, raahaudutaan konttorille ja vedetään pari pannua kitkerää konttorimokkaa ja elämä luistaa. Aina siihen työpäivän jälkeiseen “romahdukseen”, jolloin adrenaliinit on loppu, ahdistaa, vituttaa ja stressi on tapissa. Ja sitten on pakko ottaa muutama tasoittava viinaksia ja loppuilta onkin stressivapaata. Ei mitään hirmuista dokaamista, mutta siis semmoinen sixpäkki kuitenkin.

Ja seuraavana päivänä lievässä darrassa on entistä uupuneempi, jolloin pitää ottaa kunnolla sitä kahvia kumotakseen viime illan ryypiskelyt. Kierre on valmis. Ekana stimulanttia ja sitten depressanttia. Vuoristorataa päivästä toiseen. Vaikka muutama päivä menisikin ilman alkoa, niin viimeistään kolmantena päivänä on pakko tasoittaa arjen stressiä, joka ilman kofeiinia olisi varmastikkin paljon pienempi.

Nyt kysymys heille, jotka ovat säännöllisesti käyttäneet jonkinsortin päihteitä samanaikasesti reippaan päivittäisen kofeiinin kanssa, kuinka on vaikuttanut kun kofeiini on saatu pelattua pelistä pois?

jaa-a enpä oo päivää kauempaa ollu ilman kahvia muuten iskee järjetön hedari, mut jotkut päihteethän toimii paremmin kahvin kanssa, en usko et kauheesti vaikuttaa on kuitenkin aika mieto stimu…

Enpä ole minäkään nähnyt monta kofeiinitonta päivää viimeiseen 15 vuoteen… Ehkä kovimpien dokausputkien aikana on saattanut kahvinjuonti unohtua muutamaksi päiväksi, kun maha on ollut jo pelkästä viinasta turhan ärtynyt.

Itse olen aina ollut hyvin herkkä kofeiinin vaikutuksille.
Olen sillä boostannut tramalin ja kukan vaikutuksia onnistuneesti. Lähinnä niitä euforisia stimu puolia noissa päihteissä.

Nykysin en juo kuin teetä. Syynä kahvin aiheuttamat mielialanvaihdokset ja yllättävän kova ahdistus joka tulee kofeiinipitoisuuksien lähdettyä laskuun. Kehottaisin kuitenkin lopettamaan tai ainakin rajoittamaan radikaalisti tuota alkon kiskomista. Se myrkky ne kaikki suurimmat mielen ja kehon ongelmat aiheuttaa…

En usko, että kofeiinin aiheuttamat tilat ovat juomisesi syy. Eiköhän se ole ihan vaan sen etanolin aiheuttamaa riippuvuutta joka voi olla todella voimakas, niin voimakas että sitä itse ei edes välttämättä huomaa ja alkaa etsiä syitä juomiseensa viinapullon ulkopuolelta.

Hae antabus lekurilta ja ole väh. 3kk juomatta. Tuntuu varmasti ihan erilaiselta (ja varmasti paremmalta) vaikka joisit siittä huolimatta 4pannua espressoo päivässä.

Ps. itse ajattelin kohta käydä kaupassa hakemassa “mässyt” (jäätelöä, suklaata ja hedelmä-smoothie ainekset) ja sitten iltasella 21:00 jälkeen pajauttaa. Ei ole stressiä, ei ahdistusta, ei uniongelmia, ei aamulla pahaa oloa :mrgreen:
Voishan tietysti alkossakin käydä, mutta ei kiinnosta viikkokausien viinaränni, sairaalat, katkot, putkat ja suljetutosastot. Puhumattakaan morkkiksista, ahdistuksesta, tärinästä ja perhesuhteiden hajoamisesta, taloudellisen tilanteen ajautumisesta katastrofiin… :smiling_imp:

Welcome to life!

No ei vais, en itse usko kofeiinin vaikuttavan juuri mitään, ellei ole yliherkkä.
Jotkut on, he saavat helposti kaikenlaisia ikäviä oireita.

Kofeiini ja alkoholi ovat mielenkiintoinen pari. Kofeiini kertyy elimistöön aktiivisina virtsahappoina, jolloin veren kofeiinipitoisuus voi nousta niin korkeaksi, että se aiheuttaa oireilua. Kertymisen aiheuttaman kroonisen myrkytyksen arvellaan aiheuttavan mielenterveysongelmia noin 10 prosentille valtaväestöstä. Mielenterveysongelmat taas ajavat alkoholismiin. Kertyvä aine on paraksantiinivirtsahappoa, joka estää munuaisia poistamasta virtsahappoja supistamalla niiden verisuonistoa.

Tuore kofeiini sitoo virtsahappoja kudoksiin, ja käytön lopettamisen jälkeen ne alkavat vapautua takaisin verenkiertoon, aiheuttaen kofeiinikrapulan. Alkoholin nauttiminen kiihdyttää kofeiinin virtsahappojen sulamista kiteisestä muodosta vesiliukoiseksi, jolloin pitoisuus veressä nousee ja voi aiheuttaa psykoottisuutta.

Kofeiinin käytön lopettamisen jälkeen pienikin määrä alkoholia voi laukaista rajut kofeiinimyrkytyksen oireet.

Kofeiiniriippuvuuden katkaisu ja kehon puhdistaminen kyrkyllisistä kofeiinijäämistä on rankka urakka jos kertymiä on paljon. Pahimmassa tapauksessa voi mennä henki. Yksi tapaus on jo joutunut sairaalahoitoon. Terveysviranomaisten kanta on http://www.presspartners.org/wp-content/uploads/2013/05/monkeys_22027_lg.gif.

qmies.blogspot.fi/p/yksinkertais … aohje.html

^ Oho, kofeiiniäijän paluu foorumille!

Kahvi saattaa suojata maksakiroosilta: kahvi.net/index.php?k=109991

Vaikutus johtuu kahvin sisältämistä diterpeeniyhdisteistä, jotka estävät vapaiden radikaalien muodostumista maksakudoksessa. Näitä yhdisteitä on myös kofeiinittomassa kahvissa.

Täällä eka päivä korkki kiinni ja kolmas ilman kahvia. Eikä nikotiinia, bentsoja, antabuksia sun muitakaan hermomyrkkyjä oloa vinouttamassa. Ja olo on oikeastaan aika mainio. Kaffen aiheutamaa päänsärkyä skaalalla 2/10, ei paha. Eli käytännössä tänään keskushermosto lepää. Uni maistui viime yönä ihan merkillisen hyvin.

Jos olo ei tästä radikaalisti huonone, niin voisinpa väittää että tiukka ryyppääminen pitää kahvin vieroitusoireet pieninä ja irtiotto kofeiinista onnistuu ilman tuskaa. Sen jälkeen toki pitää laittaa tiukasti korkki kiinni ja ottaa seuraavan, kovemman ja väkevämmän vastustajan, viinapirun, haaste vastaan. :smiling_imp:

Onneksi on vielä 3 viikkoa lomaa, niin voi vaikka maata vuodepotilaana kotona tai rannalla jos ei mitään erityistä jaksa puuhastella.