Kodeiinin yliannostus? yliherkkyys? apua?!

Otin eilen n. 140mg kodeiinia (eroteltua) (ekaa kertaa)
ja sitten myöhemmin yöllä (joskus 4 aikaan aamulla) eroteltua nestettä lisää. (ehkä 200-300 (korkeintaan) mg lisää)

olin menossa viiden aikaan nukkumaan kun euforia oli alkanut, mutta aloin kokemaan “tajunnan” ja “todellisuuden” menettämistä, ja hengitys on ollut tässä vähän vaikeaa, pitää manuaalisesti ohjata :confused: Kutinaa ilmestyi ihan helvetisti ekan annoksen jälkeen, samoin toisen (allerginen reaktio??! :frowning: )

Käytän myös essitalopramia 20 mg päivässä.

Pelottaa aivan saatanasti, mutta ei riitä gutsit soittaa mihinkään…

Mitä teen? olen tässä nyt elänyt pahimpien oireiden ohi, mutta ne ei ole siltikään vielä täysin ohi, “yliannostuksen” oireita ei tavallaan ole, muutakun hengityksen vaikeus ja “unohtaminen” ja tärisin tuolla sängyssä sen parikyt minuuttia kylmässä ja sitten kuumassa…

en uskalla mennä nukkumaan vaikka väsyttää helvetisti.

Lisään vielä että, en ole oksennellut ja olen juonut vettä ja yrittäny putsata kehoa tästä sonnasta jota en aio ikinä enää ottaa yhtään milligrammaa… mutta, paha olo on kokoajan.

Jotkut on yliherkkiä kodeiinin sivuvaikutuksille. Tossa oli kaiketi mukana turhan paljon hengityslamaa myös. Pidä näpit erossa opiaateista. Ne ei sulle sovi. Ihan hc liian iso annos aloittelijalle. LD50 on 800 mg

Jos en ihan väärin muista sitalopraami buustais kodeiinia 3a4 kautta, mutta en jaksa tarkistaa. Sivuvaikutuksiakin tulee enemmän, sekä kodeiinista, että morfiinin vaikutusta.

essitalopraami on vaan yksi sitalopraamin streoisomeeri, joten sama vaikutus maksaan kuin perus sitalollakin.

aika epä todennäköistä että oot öyskyt ottano ellet oo yli herkkä aineelle…

sitä tossa sanoin, et mopoo tulee enemmän ja vaikuttaa pidempään, kun on toi masislääke. Niin muistasin. Yleensä masislääkkeet ja leptit blokkaa 2d6, mutta jos oikein muistan sitalo on poikkeus 3a4.

Varmaan nyt jo kun vuorokausi mennyt, tiedät itse menikö pahemmaksi vai helpottiko mutta ylisuuren annoksen vaikutuksiahan tuossa nyt kärsit selvästi. Juurikin mainittua hengityksen lamautumista “huomaamattomasta toiminnosta” näkyvämmäksi. Aika vähällä lopunpelin tunnut päässeen tosin, jatkossa fiksummin.

Sen verran vain näin ihan sivumainintana (tämä vain ns. vierestä seurattua, moni varmaan osaa kertoa täälläkin paremmin. Tosin tietty aina kovin yksilöllistäkin ja jokaisen kroppa on vähän omassa vaiheessaan, toisella toisin ja toisella toisin, etenkin kun päihteiden kanssa pelaa), niin täysin tuolla samalla lailla kävi yhdelle omallekin tutulle joka oli oikeastaan aika kokematon käyttäjä minkään suhteen. Kunhan oli kikkaillut vain sillä ja tällä enemmänkin kuin edes koukussa, ei kropassa ei mitään ihmeempää rasitustakaan ollut. Veti tuollaisen aika samantyyppisen lastin (omien sanojensa mukaan) ja juuri hengitysongelmien vuoksi kävi lääkärissä, pidettiin yö päivystyksessä mutta alkoi tasaantua ja kotio.

Alkoi sitten kummiskin tuntua vähän “kummalta selässä” ja toinen jalka hitusen muutaman päivän laskuun. Meni takaisin ja olivat munuaisarvot ihan taivaissa ja paha toimintahäiriö. Oli edellisellä viikolla käynyt kokeissa juuri ennen tuota kokeilua ja kaikki oli ollut normaalia, eli syy-yhteys täysin kiistaton. Oli jonkun aikaakin sairaalassa ja nyt sikäli ok, mutta kovin ovat tohtorit elämäntapojen epäterveellisyydestä varoitelleet, koska oli pidetty luento asiasta kys. henkilölle ja kuulemma juuri kys. aineen kanssa huonolla säkällä ylilastilla voi yksilöllisesti munuaiset ottaa todella pahasti itseensä. Ei kuulemma ensimmäinen kerta kun olivat tähän kertoneet törmäävänsä “jälkitautina”.

Mutta käyhän nyt kropan päälle toki kaikki mitä sinne ei ole liiallisessa määrin ja/tai säännöllisesti tarkoitettu ja jokaisella tietty omat kokemuksensa ja arvionsa terveydestään. Yksittäistapaushan tuo. Mutta tiedät vain tämän, että näinkin voi käydä jos alkaa oudolta tuntumaan.

Väärin muistit, Fimean mukaan yhteisvaikutukset kliinisesti merkityksettömiä:

“Sitalopraami ja demetyylisitalopraami estävät tuskin lainkaan isoentsyymejä CYP2C9, CYP2E1
ja CYP3A4 ja estävät vain heikosti isoentsyymejä CYP1A2, CYP2C19 ja CYP2D6 verrattuna
voimakkaiksi estäjiksi varmistettuihin muihin SSRI-lääkkeisiin.
Näin ollen muutoksia ei havaittu tai havaitut muutokset olivat vain kliinisesti merkityksettömän
vähäisiä, kun sitalopraamia annettiin CYP1A2-substraattien (klotsapiinin ja teofylliinin),
CYP2C9-substraattien (varfariinin), CYP2C19-substraattien (imipramiinin ja mefenytoiinin),
CYP2D6-substraattien (sparteiinin, imipramiinin, amitriptyliinin, risperidonin) ja CYP3A4-
substraattien (varfariinin, karbamatsepiinin (ja sen metaboliitin karbamatsepiiniepoksidin) ja
triatsolaamin) kanssa.
Plasman proteiineihin sitoutumisesta johtuvia farmakokineettisiä yhteisvaikutuksia ei ole
odotettavissa”

CYP3A4-entsyymin blokkaaminen ei myöskään johtaisi suurempaan kodeiinin metaboloitumiseen morfiiniksi, ainoastaan pidentäisi morfiinin poistumisaikaa. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin esimerkiksi greippimehu, jonka falovoinidit blokkaavat juuri tuota 3A4-entsyymiä, mutta eivät 2D6-entsyymiä.

Onko kodeiinilla ja munuaisten tilttaamisella joku yhteys? Täh.

Mä olin pitkällä kodeiinikuurilla, kun munuaiset tilttas… Onneksi ei sitä sontaa enää, paremmat kipulääkkeet.

Ja kiitos petri kun oikaisit ton. Ei jaksanut enää katella taulukoita. Muisti ei vanhalla pelitä enää niinkuin ennen.

itse sanoisin näin maalaisjärjellä ilman mitään tietoa mistään, ettei kodeiini suoraan verrannollinen ole munaisten rappeutumiseen / vajaatoimintaan, ei ainakaan jos puhdasta ottaa. toki jos aivan tolkuttomia annoksia ottaa usein, viikottain / päivittäin niin saattaapi käydä paikkojen päälle. Itellä ainakin ihan kaikki ok ollut mitä esim panacodeja syönyt, haitallisempi aine siinä se parasetamoli on, ainakin isompina määrinä… tyhmänä sitä on tullut itsekin otettua suoraan sellaisenaan (30mg/500mg) 10-15 tabua vitutukseen molempien kanssa erikseen tramalin ja bubren + bentsot. max rajanahan pidetään parasetamolille /vrk 3000mg ellen väärin muista, joten itse olen ottanut 5000-7500mg kerralla muitten kanssa, tyhmäähän tuo on ollut ja tietoinen asiasta, että maksa ja munuaiset siitä määrästä parasetamolia kärsii, mutta tuo 300-450mg kodeiinia taasen käsittääkseni ei ole likikään niin vaarallinen… Noistakin ainoastaan morkkis kun ei auttanut kipuihin… (en myöskään kokenut mitään euforiaa tai mitään sivuoireita. tosin en ole mistään ikinä saanut euforioita, enkä niitä ole yrittänyt saadakaan). Offiksihan tämä meni…
Pointtina: Kutina yms vain sivuoireita joita saattaa tulla ihan lääkärinmääräämästä päivittäisestä annoksestakin, itellä aiheuttaa bubrenorfiini kutinaa taasen… Niinkuin sanottuna, skarppina vaan jos alkaa tuntumaan hengityslaman tulevan ja juovan vaikka jotain energiapitoista jotta pysyy hereillä eikä ala panikoimaan / mene heti nukkumaan vaan odottaa ensin sykkeen tasaantuvan. yksi hyvä vaihtoehto olisi myös jos olisi joku vahtimassa jos joku menee pieleen. Niin aineen kuin aineen “kokeiluissa” olisi hyvä olla “trippivahti”

No siis itse en toki osaa sanoa mitään tuon pätevämpää kuin varmasti itse ihan papereistakin itselleni näytetyt ja vierestä katseltu kokemus. Eli siis yhteenvetona, että Hc annos kodeiinia voi aiheuttaa yksilöllisessä tapauksessa tuollaisen pahemman reaktion. Tietty se kai vähän yhden lääkärin mielipide kokemusperäisesti myös, mutta niinhän tuo oli sanonut että on tosiaan törmännyt aiemminkin (ei nyt toki mitään yleistä mikä oli tullut ilmi hyvin) ylisuuresta kertalaakista aiheutuneeseen munuaisten poksahtamiseen juuri kodeiinin kohdalla.

Mutta siis määrän pitää tosiaan olla “hillitön kertakäyttö” suhteessa henkilön omaankin sietokykyyn eli ei mikään sallittu respa-annos tai edes pieni ylitys, vaan tosiaan oikein kunnon kuorma. Kummiskin aika usean kymmenen vuotta alalla tämä kys. tohtori ollut ja tiedän itsekin olevan erittäin kokenut ja asiallinen ammattimies, ei mikään pelottelija tai “musta tuntuu” -mies. Kovasti oli tosiaan varoitellut (luonnollista toki muutenkin…), että nyt kannattaa olla todella pitkään mitenkään munuaisia rassaamatta “edes” keskikaljalla koska vaikka arvojen mukaan asiat ok, niin eivät varmasti ole tasapainossa vielä pitkään aikaan.

Mutta edelleen tietty huomioitava, että jokaisen tarinahan on yksilöllinen ja kaikkihan nyt varmasti kuluttaa. Joskus se haimakin korkkaa siitä yhdestä kaljasta jos sitä tarpeeksi rassattu jne jne, eli eihän mitään yleistyksiä voi tehdä. Mutta tuossa nyt tosiaan kummiskin oli tullut ilmi, että Hc lasti ja juuri kodea on tämän tohtorin kokemusten mukaan joskus aiheuttanut erittäin nopean ja pahan toimintahäiriön. Tietty nyt ensimmäisenä tulee itsellekin mieleen joku sellainen tietty geneettinen ominaisuus tai yliherkkyys ihmisellä, joka sitten jonkin mahd. ihan tuntemattoman syy-yhteyden vuoksi saa juuri munuaiset tilttaamaan ja juuri tuolla tietyllä tuotteella. No, itse meinasin kuolla aikanaan ensimmäiseen penisiliinikuuriini ja tavalla jonka ei pitäisi olla mahdollista, mutta niin sekin vain oli. Joten… :sunglasses:

Niin ja Junkie jäi tuosta pois, että nythän puhutaankin toki kahdesta ihan eri asiasta, eli kova kertakäyttö josta ongelmia, suhteessa pidempään käyttöön. Jälkimmäinenhän nyt toki voi aiheuttaa kelle vain ongelmia, ainakin jos on heikkovatsainen. Itselle ei ihan panacodikaan pienillä annoksilla soveltunut oikein yhtään kun yhden kiputilan takia kokeiltiin sitä aikansa. Jo liki syntymäherkkä maha ilmoitti varsin pian ja muistaakseni näkyi arvoissakin jo hiukan ja siksi lopetettiin. Eli se mikä sopii toisille, ei sovi toisille. Ja kun tarpeeksi kauan joutuu jotakin käyttämään, niin mitä styrkempi, sitä enemmän alkaa mahdollisia ongelmia ilmetä. Ja jollekin ei tule ikinä mitään, vaikka kaikkien tilastojen ja tutkimustenkin mukaan jo pitäisi aivan varmasti olla jotain…

Liikaa kodeiinia. Nyt olet kokenut panacodejen maximi doussin. Liian iso annos aloittelijalle.
Sama kuin vetäisit ekat kännit ja joisit sitte heti kahdella huikalla 0,7 litraa vodkaa. 150mg riittoisa annos aloittelijalle. joillekin 150mg on jo liikaa ja voi tulla ei toivottuja vaikutuksia. Et ole yliherkkä aineelle, koska vetämäsi doussi yliherkälle olisi jo aivan liikaa. kutiamista tulee aina kun hitaat toimivat kunnolla.

Tuohon munuaisjuttuun, oliko kyseisessä tapauksessa myös käytetty eroteltua kodeiinia?

No kokeilija ei ollut mikään erityinen tuntija tällä alueella, mutta asiasta kun tuli puhetta niin ohimennen kysäisin, vastaus oli “niin hän käsitti, että sellaisesta oli puhetta”. :sunglasses: Nääs se oli ollut toinen kaiffari joka oli väsännyt tuon illan koktailit mutta satavarmasti ei kuulemma muuta oltu vedetty.