Kirjallisuutta lopettamisen tueksi?

Olisi kiva, jos joku viitsisi luetella tähän muutamia hyväksi todettuja kirjoja aiheesta.

Jumala - Raamattu…siinä on lopettamisen käsikirja:)

Ehehhee! Ja sieltä erityisesti Ilmestyskirja.
Jospa joku keksisi muitakin? :unamused:

No, joku mainitsee tämän kumminkin… Raimo O. Kojo: Eroon viinasta.

–kh

Heikkilä : Riippuvuus - valheiden verkko
Koivunen : Vapaaksi riippuvuuksista
Laukkarinen & Rufenacht : Pakko juoda?
AA -kustannus : Eläminen raittiina
-“”- : 12 askelta ja 12 perinnettä
-"- : Anonyymit alkoholistit
Robertson: Alkoholismista voi toipua - tällainen on AA sisältäpäin

Onhan noita kirjoja vaikka kuinka älyttömästi. Kirjastoon vaan etsimään jostain psykologian ja lääketieteen hyllyjen välistä se hylly jossa lukee viitteinä “riippuvuudet, alkoholismi, päihteet.” tms… Ja siitä vaan kirjoja poimimaan. :slight_smile:
Boldasin tosta listasta tuon yhden erityisen hyvän ja mielenkiintoisen.

Lisäksi oon itte pläräilly jotain ihan Päihdelääketiede -hakuteoksia, mutta ehkei niistä tiiliskivistä monet heti innostus. : )

Ai niin ja sitten kiinnostas ihan tavattomasti erään Allen Carr:in kirja “Easyway to control alcohol”, mutta sitä ei oo suomennettu. Ukkelin tupakoinninlopetuskirja “Easyway to stop smoking” (suomeksi ‘Stumppaa tähän’ tai *Vihdoinkin vapaa tupakasta’) on tehokkain koskaan kehitetty keino tupakoinninlopettamiseen. Voittaa 6 - 0 kaikki nikotiinipurkat sun muut. :smiley:

Vapaasti suomennettunahan tuo opuksen nimi on tietysti “Helppo tapa hallita juomista”. Kuulostaa lupaavalta, ja siltähän kuulostaa alkoholistikin :slight_smile:. Kirjan työnimi voisi kai olla “Juoposta kädenkäänteessä kohtuukäyttäjäksi”.

Enpä tunne Karénin Allun tuotantoa, mutta väkisinkin tulee mieleen rahastus. Ukko onnistui ensin kirjoittamaan tumppauskirjan josta tuli bestselleri, joten hän väänsi perään samalla periaatteella kohtuukäyttöoppaan. No, menekki on taattu, sillä kirjahan sopii periaatteessa kaikille alkoholinkäyttäjille - paitsi sille 10%:n porukalle, jolle se ei sovi. Käsittääkseni Edison alussa halusi kirjaa lopettamisen tueksi, eli juomisen kontrollointi ei enää ole tavoitteena.

–kh

*Niin, ja tämä ei ole piikittelyä sinua kohtaan, vaan kirja-arvio lukematta koko kirjaa :slight_smile:.

Joo, minuakin oikeesti uteluttaisi tietää että onko tuossa Carrin alcohol -kirjassa tosiaankin kyse alkoholinkäytön lopettamisesta vai sen hallitsemista?! :slight_smile: Voihan olla että kummastakin.
Tarttis varmaan etsiä se jostain alkuperäiskielellä sitten koska ei oo suomennettu.

Sankarini laihdutuskirja “Easyway to lose weight” eli suomeksi “Kilot kuriin” oli kyllä pettymys. :frowning: Ihan scheissea, ja AC on pihalla ravintoasioista kuin lumiukko.

Mutta ah ja voih… se tupakkakirja… SE tupakkakirja! Äijä ansaitsisi vähintään Nobelin siitä, eli en kyllä lainkaan paheksu että hän rikastui, menestyi ja eli sentään 79 -vuotiaaksi, ennenkuin kuoli… proosallisesti keuhkosyöpään.
Ilman easyway -neronleimaustaan hän olisi kuollut tupakkaan varmaan jo 30 vuotta aikaisemmin.

“Ainoa asia, mikä estää meitä lopettamasta, on pelko. Pelko, että tiedossa on epämääräisen pitkä kärsimyksen, puutteen ja tyydyttämättömän tupakanhimon aika. Tärkein päämäärä on päästä eroon tuosta pelosta”.

Dokaamisen lopettamista kaiketi säätelee ehkä myös kanssa PELKO… Tai oikeastaan kaksi. Kun pelko siitä että menettää ne huimat biletys-sessiot,niin mahtavat bailausillat,rentouttavat saunabisset,rentouttavat huurteiset pitkän työviikon jälkeen ja mitä nyt kukin mielessään hekumoi…saa ihmisen jatkamaan, KUNNES pelko no2 kasvaa tätä ekaa suuremmaksi eli pelko siitä mitä seuraa jatkaessa juomista. pelko delluista,viinakrampeista,masiksista,hulluksi tulemisesta krapuloista yleensä kaikessa kauheudessaan…

Silloin se tapahtuu pelko no2 on 1:stä suurempi ja ihminen lopettaa dokaamisen! niin se menee!

^ Joo, usein varmaan juuri noin!

Tässä vielä yksi oleellisen tärkeä kirja lisää LOPETTAMISEN tueksi! Tämän on kirjoittanut AA:n ensimmäinen naispuolinen jäsen,
Marty Mann : “Alkoholismi - Mitä se on?”

Tässä kirjan esittelyä: juhakemppinen.fi/index.php?id=vjh9cfx00vamh0

Jahas, tulihan sielä Pärinä-Pertulta muutakin kuin hassuttelua :wink:. Hyvä huomio, kyllä tuossa minustakin perää on.

Viime vuonna, pian lopettamisen jälkeen ja joskus vieläkin kuvittelen mielessäni alla olevan kuvion. Sijoitan itseni katkoviivalle arvioidakseni, kuinka pitkällä elämässäni olen “turvassa” raittiuden puolella ja samalla, kuinka kaukana olen juomisesta. Tuo [size=150]||[/size] -kohta keskellä on tavallaan se kiikunkaakun -vaihe, josta mieli saattaa kääntyä jo juomisen kannalle, vaikka itse korkkaaminen tapahtuukin vasta myöhemmin edettäessä tarpeeksi kauas vasemmalle.

[i]halu juoda/i [size=150] < ----------||---------- > [/size][i]halu elää raittiina/i

Tuon Pärinä-Pertun kuvaaman “kauhun tasapainon” eli pelon 1. (halu juoda) ja pelon 2. (juomisen seuraamukset) voisi kai nekin sovittaa tuollaiseen kuvioon, siten että pelko 1. tulisi vasemmalle puolelle ja 2. oikealle. Juomisen lopettaminen tapahtuisi siis, kun ihminen pääse || (nolla)kohdasta oikealle eli kakkosen puolelle.

  • Joo, mutta eipä enempää off-topikkia, takaisin kirjojen ääreen… :slight_smile:

–kh

Minä kallistun tässä asiassa hieman Kuivahuikan kannalle. Loppujen lopuksi halu juoda voittaa pahimmatkin pelot, mutta halu raitistua pitää miehen kuivilla. Naisista en tiedä - ne on aika monimutkaisia kapistuksia. :smiley:

Minä en nyt tällä hetkellä tunne mitään halua juoda alkoholia, mutta en toisaalta tunne juomisen ajatusta kohtaan mitään pelkoakaan.
Onkohan minulla siis halu elää raittiina? No en tiiä varmuudella, muuten kuin että tämä päivä ainakin! Ja varmaan huominenkin. No mikäs ettei sitten sen jälkeen sunnuntaikin jne. jne. jne… hehheh.

Nyt ulos, ja lukemisena repussa ei ole ihan varsinainen alkoholismi-kirja vaan mainion Super -lehtemme mainion kolumnistin, Tumppi Varosen, uutuusromaani “Sottopassagio”.
Toipunut ex-päihdeongelmainen tuokin mainio veikko. :slight_smile:

Taas niin tyypillistä AA:ta :frowning: AA:ssa palvotaan alkoholismia itseasiassa! Koetin etsiä uskovan miehen, Petteri haipolan kirjoitusta alkoholismista jossa hän vakuuttaa alkoholistin tulevan ENTISEKSI ALKOHOLISTIKSI! Mutta on olemassa myös Hengellinen Laki sille joka uudestaan alkaa uusimaan hulluuksiaan!

Matt 12:12:43 Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä.
12:44 Silloin se sanoo: ‘Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin.’ Ja kun se tulee, tapaa se huoneen tyhjänä ja lakaistuna ja kaunistettuna.
12:45 Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset. Niin käy myös tälle pahalle sukupolvelle."

Muuta mielessäsi sana “saastainen henki” Viinapiruksi…mutta ne ovat sama asia!

Jean Kirkpatrick; Täyskäännös, uutta toivoa päihderiippuvaisille naisille.
Ihan hyvä kirja. Askeleita on 13! :slight_smile:

Tässäpä sinulle Haipolan ajatuksia:

"Hengellinen raittius on terveiden Jumalan sanan ohjeiden mukaan elämistä ja Jumalan armosta rakkaudessa kasvamista. Se johdattaa meidät myös ulkoiseen raittiuteen, niin että meidän ei tarvitse elää juomareina tai avionrikkojina tai haureellisina niin kuin jotkut meistä ennen pyhitetyksi tulemista olivat eläneet. "

Koetahan muistaa, että uskovan raittiuteen eivät kuulu avioliiton ulkopuoliset suhteet. :laughing: Muutoin ne sinun räyhähenkesi tulevat laumoittain ja vievät koko siistityn asummuksesi.

Jees, ja vielä suomalainen “Viinin viemää - nainen alkoholin ansassa”. :bulb:
Myllyhoitoyhdistyksen julkaisema kirja. Sisältää naisten alkoholiongelmien lisäksi paljon juttua myllyhoidosta.

myllyhoito.fi/tiedotteet-ja- … nin-viemaa