keskustelua bentsodiatsepiineista

bentsodiatsepiinit ja greippi, omat kokemukseni. 20.3- 21.3

eilen illalla 19.15 korkkasin tropicanan 900ml greippi täysmehun, (oli muuten kallista mehua melkein viisi euroa tuo alle litra) tuon olin saanut tyhjäksi kello 19.20.
tämän jälkeen odottelin 45-minuuttia niinkuin on neuvottu tekemään, sitten nappasin 4x0,5 rivaa naamioon kello 20.05 ja tunnin päästä kolahti, olo vastasi noin 4-5mg klonatsepaamia pelkälteen otettuna.
tästä greipistä innostuneena päätin lähteä ostamaan kaupasta greipin noin tunnin päästä kun olivat rillut kolahtaneet eli noin kello 22.00 aikaan lähdin horjumaan kauppaa kohti.
saavuttuani paikalliseen 24/7 alepaan en löytänyt hyllystä tätä vaaleaa greippiä, joka siis tietojeni mukaan sisältää runsaasti enemmän eri lääkeaineita boostaavaa naringeniinia, joten päädyin ostamaan yhden ison verigreipin.
saavuttuani kotiin kello 23.00-23.30 tein iltapalaa ja jälkiruuaksi söin tuon verigreipin joka ei tuntunut enään rilluja boostaavan, päätin sitten vielä noin kello 1.15 ottaa 1mg klonatsepaamia, sitten tulikin valvottua 5.30 asti leppoisissa oloissa.
herättyäni kello 14 otin 1mg klonatsepaamia energiajuoman ja puuron kanssa, noin kello 18 otin loput 1mg ja 19 aikaan lähdin ostamaan askin röökiä, kun teki taas vaihteeksi mieli pössytellä.
nyt lauantaina kello 22.57 tätä kirjoittaessani olo on vielä hyvä ja rento, ei ahdista ei masenna ei vituta. (vielä)

että tämmöstä, ens viikonloppuna nollataan pää sitten alkoholilla.

^ Ne kaupassa myytävät valmiit greippimehut sisältävät greippiä/naringetiinia vain nimeksi, siis jopa ne, joissa on ihan ehtaa greippiä, ei pelkkää esanssia, mutta tunnetustihan placebo-vaikutus on paras vaikutus :mrgreen: :wink: . Oikealla vaalealla greipillä onkin bentsodiatsepiineja buustaava vaikutus, mutta sekin toimii lähinnä niin, että pidentää benzojen puoliintumisaikaa elimistössä, ei noin, että 2 mg klonatsepaamia muuttuu vaikutukseltaan siten, että tuntuu, kuin olisi ottanut tupla-annoksen tai enemmänkin, mutta edelleen; placebo pärisee :unamused: :mrgreen: .

kyllä tuo vaan tuntui boostaavan ja oli nimenomaan tuota vaalea greippi täysmehua, en ymmärrä miten se eroaisi pelkästä vaaleasta greipistä, itse nousu ei kestänyt kauaa sen jälkeen vaikutus jatkui tasaisena.
saattoi vaikutuksessa jotain blaseboakin olla osittain, mutta koskaan en ole saanut kahdella milligrammalla klonatsepaamia samanlaisia olotiloja. :smiley:

että kyllä se vaan boostaa jos ei suoranaisesti boostaa niin ainakin pidentää lääkkeen puoliintumisaikaa, tämän luulisin olevan lääke ja ihmiskohtaista. :slight_smile:

^ Joojoo, se on ihan fakta, että greippi/naringetiini buustaa paitsi benzoja, myös monia muita lääkkeitä ja sen vuoksi greippiä ei saisikaan käyttää monien lääkkeiden kanssa, koska se saattaa nostaa pitoisuudet elimistössä hengenvaarallisiin lukemiin. Tämä koskee mm. joitakin sydänlääkkeitä ja sen sellaisia. Liittyy siihen, että naringetiini vaikuttaa jotenkin näihin maksan CYP-entsyymeihin, jotka metaboloivat lääkkeitä, mutta siitä hommasta en maallikkona tiedä mitään sen enempää. Benzojen kanssahan ei ole vaaraa hengenvaarallisesta yliannostuksesta, jos niitä ei sekakäyttele minkään muiden lamauttajien kera. Tuo buustausvaikutus ei kuitenkaan ilmene siten, että benzot pärähtäisivät jotenkin kovemmin ja antaisivat paremmat olot(Sikäli kun benzoista nyt yleensäkään mitään tavoittelemisen arvoisia oloja saa ja niillä mitään viihdearvoa on, mutta makunsa kullakin :unamused: …), vaan kuten jo sanottu, vaikuttavat pidempään ja säännöllisemmällä käytöllä kerääntyvät elimistöön pidemmäksi aikaa. Toki tuosta greipin kombottamisesta siinä tapauksessa voi olla oikeaakin hyötyä, jos benzoja on liian vähän omaan tarpeeseen nähden.

Fakta on myös se, että placebolla on hyvinkin voimakas vaikutus moniin ihmisiin. Tätä on ihan tutkittu mm. sellaisella kokeella, että ihmisille annettiin, oliko se nyt kipulääkkeenä, valkeita, sinisiä ja punaisia tabletteja. Jostakin syystä ihmiset ajattelevat, että valkoinen on kaikkein miedoin lääke, sininen vähän vahvempi ja punainen todella tymäkkää tavaraa. Näinpä ne punaiset lääkkeet antoivat parhaan vasteen kipuun, vaikka todellisuudessa nuo kaikki tutkimuksessa käytetyt pillerit olivat samaa paskaa, eli tyyliin pelkkää sokeria vain eri värisiksi värjättyinä. En nyt ihan tarkkaan muista, menikö se tutkimus tismalleen noin, mutta kutakuinkin ja nimenomaan placebo-efektiä siinä tutkittiin. Toki placeboa koskien on tehty monia muitakin tutkimuksia ja todettu, että sillä on monesti yllättävän suuri vaikutus.

Niin, ja tätä lääkkeitä buustaava naringetiinia on ainoastaan vaaleassa greipissä, ei verigreipissä. Toki naringetiinia varmaan jostakin muustakin luonnollisesta lähteestä saa, mutta näistä en ole tietoinen.

Jos jonkun päiväannos on 1 mg klonatsepaamia ja sen puoliintumisaika on normaalisti 24h, lääkettä kasaantuu niin kauan että sitä on vuorokauden aikana lopulta enintään 2 mg elimistössä. Nyt jos sama henkilö syö greippihedelmiä joka päivä ja puoliintumisaika pitenee 48 tuntiin, ainetta kasaantuukin niin kauan että sitä on n. 3,4 mg. Saattaa kyllä olla ettei vaikutus ole näin selkeä kaikilla ihmisillä.