Keskiolut"kulttuuri" kansakunnan riesa!

  1. Kotimainen bulkkilageri keskiolut on ala-arvoinen tuote. Toiseksi tärkein valmistusaine on kustannussäästön vuoksi etanoliteollisuuden sivutuote ohratärkkelys (jota myydään myös rehuksi ja paperiteollisuudelle). Olutkultturin maissa ei suomalaisen bulkkikepardin kaltaista kuraa juotaisi. (Suomalaista bulkkilageria viedäänkin vain lähialueille). Kävin muuten Olvin panimomuseossa. Oluen tekemisen nykyaikaa ei esitelty. Oli pettymys.
  2. Wanhaan hyvään aikaan kotimainen olut oli kohtalaista. Esim. Hartwall aloitti ohratärkkelyksellä fuulaamisen vasta 90-luvun lopulla ja Koffin Portteri oli oikeasti hyvä olut.
  3. Olut, lonkero ja “siideri” (suomalaista siideriä ei tehdä siideriomenoista vaan maku perustuu esansseihin) lihottavat kansan. Vielä 80-luvulla ei nuorisolla ollut paino-ongelmia. Armeijasta kotiutettiin lähinnä oikein terveydellisin syin (esim. sydän). Ei juuri juotu pussikaljaa/sidukaa vaan täysi-ikäiset hakivat Alkosta. Nykyään armeijasta kotiutetaan tolkuttomasti porukkaa huonon kunnon vuoksi ja jopa nuoret ihmiset - varsinkin maaseututaajamissa - ovat usein hälyttävän lihavassa kunnossa. (Rahvaanomaisen lihomisen kruunaa monesti mauttomat tatuoinnit - jotka ovat työläiskansamme toinen vitsaus).
  4. Ennen nuorison kepardi/sidukabuumia ei oltu “masentuneita” vaan joskus todella harvoin kun oli mielenterveydellisiä ongelmia ne olivat todellisia.
  5. Terassi"kulttuuria" ei wanhaan hyvään aikaan ollut (oli harvoja terasseja kalliimpien ravitsemusliikkeiden yhteydessä).
  6. Keskiolut"kultturin" myötä myös lukeneen kansanosan alkoholin käyttö on banalisoitunut. Lukemani helsinkiläisten alkoholin käyttöä koskeneen teoksen mukaan toimihenkilöt juovat työväestöä useammin.

Allekirjoitan arskan jutun 100 %:sti! Taannoin juoma aikoinani ostin muutaman putelin luomu ym laatuoluita, niin maku oli aivan toista luokkaa kuin bulkkitavarassa! Lasolin kirjoituksesta unohtui vielä sellainen kiva fakta, että oluen käymisprosessi on nopeutettu nykyään vielä entsyymeillä!Suomalaisessa bullkioluessa maistuu keskeneräisyys.
Toki lähes mihin tahansa tottuu, sitä en kiistä. Toinen mukava fakta ovat virolaiset vodkamäyrikset-tehty ties mistä etanolia vain saadaan halvalla tehtyä enpä usko että viljaa ovat pahemmin edes nähneetkään.
Nuo esanssisotkut sitten ovatkin ihan oma lukunsa- pakkasutekstin lukeminen jo saa voimaan pahoin.

Eikös Koffin kolmosta ole jossain ulkomailla palkittu ihan maailman parhaana lagerina? :unamused:

Itse en sano olevani mikään oluen tuntija, mutta kyllä lagerit on aina olleet se ainoa olutlaji mikä menee alas. Jos on mennäkseen. Ja nimenomaan suomalainen lager. Kaikissa muissa maissa, etenkin Englannissa on paljon kurjempaa lageria, kehitysmaista puhumattakaan.
Jotkut maailman kuuluisimmat lagerit niinku Carlsberg ja Heineken, ei ole yhtään suomalaista olutta parempaa.

Lääkärien saneluista:

“Oluen ystävä on, joskaan ei sitä käytä”
“Päivässä n 20 pll olutta. Oluen katsoo olevan ainoa itselleen sopiva ravinto. Alkoholin käytön kieltää kokonaan”

: )))

Autenttisesta lähteestä kuultua on se, että sota-aikana viinaa poltettiin siitä itestään eli paskasta.
Ei ollut muutakaan niihin aikohin, hyvin kuulemma maistui kaikille…