Kerro kokemuksiasi dopingaineiden käytöstä

Käytätkö sinä tai oletko huolissasi läheisesi dopingaineiden käytöstä?

Avaamme A-klinikkasäätiöllä vuonna 2010 dopingaiheisen verkkopalvelun. Palvelu on suunnattu dopingaineita käyttäville kuntoilijoille, heidän läheisilleen sekä työssään dopingaineiden käyttäjiä kohtaaville eri alojen ammattilaisille. Palvelu tulee olemaan rakenteeltaan Päihdelinkin kaltainen: anonyymin nettineuvonnan lisäksi sivustolle tulee asiantuntijatietoa dopingaineisiin, ravitsemukseen ja fyysiseen harjoitteluun liittyen. Keräämme sivustolle myös käyttäjien ja heidän läheistensä kokemuksia dopingaineiden käytöstä.

Kokemuksistasi voit kertoa täällä.

Ystävällisin terveisin,
Doping-verkkopalvelun toimitus

Kannattaa pistää viestiä esim. Pakkotoiston Doping-palstalle, siellä käy paljon enemmänkin roinaajia. Vaikka onkin totta ett huumeidenkäyttäjillä kynnys roinaamiseen onkin alka alhaalla, niin harvasta narkista saa himokuntoilijaa :slight_smile: Tulee mieleen eräs tapaus (opiaattinisti) joka harkitsi salilla käymisen aloittamista ja harkitsiu heti roinaamisesta :slight_smile:

Suurinosa aloittaa dopinginkäytön vasta muutaman vuoden treenattuaan ja huomattuaan ett tulokset alkaa polkemaan paikallaan…Toisaalta maallikot arvostelee usein roinaajia siitä ett “tulokset on hankittu laittomasti”. Ikäänku roinaajat ei muka treenaisi kovaa ja vastaavat tulokset saisi vain mömmöillä!

Omat kokemukset doping-aineista ovat pieniä. En menisi läpi doping-testistä, mutta omassa lajissani niitä ei järjestetäkään käsittääkseni edes SM-tasolla. Ja läpimenooni riittäisi kai lääkärintodistus aineesta jota käytän…
Lähipiirissä on yksi henkilö joka käyttää testoa ja kieltämättä tulokset puhuvat puolestaan, hyvässä ja pahassa (Olkoonkin ett doping-aineiden sivuvaikutuksia on liioiteltu).

Moi

Se on Exel se suksisauva, Exilim on ihan jotain muuta…:slight_smile: Mutta noista sivuvaikutusten liioittelusta:
Viittaan ihan yleiseen käsitykseen esim. hormonien vaikutuksesta ihmiseen. Monilla lienee se käsitys, en tiedä johtuuko ADT:n propagandasta vai mistä, että kun horkkaa alkaa vetää niin muuttuu heti aggressiiviseksi hirviöksi jolla ei ole palleja. Tosiasiassa jopa hormoneita, kuten huumeitakin, voi käyttää kohtalaisen vaarattomasti kun vain määrät ym. on kunnolla tiedossa. Tässä onkin ongelma, monet tutkimukset on tehty koe-eläimillä ja/tai jättiannoksilla ja luotettavaa tietoa doping-aineista on vähän saatavilla. Joo, ja ne Itä-Saksan tapaukset jossa nainen on muuttunut mieheksi on todellakin jättiannosten syytä…

Milloin liioiteltu:
Kokoajan. Tietenkin oli myös aika jolloin näin ei tehty - ennen anabolisten steroidien kieltämistä - mutta kuka tätä enää nykyisessä doping-hysteriassa muistaa…

Miksi liioittelevat?
No suurimpia syitä on varmasti naurettava ja totalitaarinen puhtaan urheilun -ideologia, jota epätoivoisesti halutaan vaalia. Ylipäätänsä koko puhe “suorituskyvyn keinotekoisesta parantamisesta” on aika hassua, missä menee ns. normaalin tuloskunnon raja? Jos aihepiiri kiinnostaa, niin teos “Piikit ja pillerit - suoraa puhetta dopingista”, voi olla mielenkiintoista luettavaa.

ja ne PITKITTÄISVAIKUTUKSET:
Uskon että monia doping-aineita, amfetamiinista ja modafiniilistä betasalpaajiin, voi käyttää pitkiäkin aikoja ilman pahempia sivuoireita. En kiellä etteikö jatkuva kuurittelu esim. thaikuilla vaikuttaisi esimerkiksi mielialaan ja maksaan vahingollisesti. Mutta yksi merkittävä niiden vaarallisuutta lisäävä seikka on niiden laittomuus. Tietoa vaikkapa anabolista steroideista pitäisi saada helpommin ja mömmöjä kanssa :slight_smile: !

Mitä on masarit? masennuslääkkeitä? Eikai semmoset oo dopingia…:slight_smile:

Selvittikö yhtään? Ei mun pointti oo sen syvällisempi kuin ett dopingia kuten huumeitakin voi käyttää tyyliin “viihdekäyttäjä”, tyylillä joka on esim. ongelmien suhteen kaukana “ongelmakäytöstä”. En väitä että kaikista olisi tähän, en todellakaan.

city.fi/artikkeli/Dopingin+v … %E4t/2933/ <----- Tuolta lisätietoa

Just joo…siis voi käyttää pidempiä aikoja ilman sivuoireita esimerkiksi amfetamiinia? Käytät sanaa uskon, eli pointtisi ei perustune faktaan? en itse ole käyttänyt mutta olen nähnyt ihan tarpeeksi paljon sitä, mitä esim. parin viikon pirikuuri tekee ihmiselle. Käypä tutustumassa aiheeseen vaiks täällä päihdelinkin sivuilla :slight_smile: Jokaisella on tietty oikeus mielipiteeseensä…

Moi

On totta että amfetamiini on petollinen doping-aine mm. sen takia että sitä voi käyttää myös viihteilyyn.
Mutta kyllä mulla on ihan faktaa ammattilaisurheijoista Eero Mäntyrannasta huippupyöräiljä Eddie Mercksiin jotka uransa aikana ovat käyttäneet vauhtia pitkäänkin.
Nykyurheijoista esimerkkejä tietenkin on vähemmän koska amfetamiini on mm. sivuoireidensa takia kohtalaisen huono doping-aine, parempia on kuten modafiniili.

Tarkoitus ei suinkaan ole vähätellä ihmisten ongelmia vauhdin kanssa, tiedän huippubodareita jotka ovat jäänee pirikoukkuun. Mutta melkeen voisin väittää ett mitä omistautuneempi urheilulle eli miten suurta roolia urheilu näyttelee elämässä, sitä pienempi riski jäädä koukkuun. Se ratkaisee mihin tarkoitukseen ainetta käyttää, jos käyttää kerran viikossa aika-ajoon, niin tuskin jää koukkuun (en suosittele, pari pyöräilijää saanut sydänkohtauksen).
Parin viikon kuurit on sitten asia erikseen, ei tota kai kukaan oo koskaan käyttänykään koko Ranskan ympäriajon ajan?

Täällä plinkissä tuskin on kovinkaan montaa urheilijaa. On toki totta, että urheilijat eivät ehkä ole paras esimerkki puhuttaessaä ei-niin-haitallisesta pirinvedosta. Tämä siksi, että melkein sama tavallisen tallaajan näkökulmasta kuin ottaisi esimerkin hävittäjälentäjistä jotka vetää stimujohdannaisia.

EDIT: Jos joku haluaa avittaa diettiä esim. vauhdin avulla, kehotan olemaan äärimmäisen varovainen. Kannattaa pitää annokset tosi pieninä ettei euforia yllätä. Olisi myös hyvä jos yöksi olisi tasoittavia aineita. On selvää ettei kemiallinen uni vastaa oikeaa, joten treenata ei voi kovinkaan kovaa.
Oikestaan voisi sanoa melkein lähtökohtaisesti ettei kannata, on olemassa parempiakin dietti-keinoja ja joku vauhdin kiskominen dietillä kun kroppa käy muutenkin kovilla on todella riskaabelia.

Mä kävin ennen salil ja juoksin, nykyisin tanssin. Salilla kyllä huomasi kuka käytti (tai sitten oli vain huomaavinaan), nimittäin hajusta… Se on aika epämiellyttävä joissakin aineis. Tosin tuleehan voimakkaat annokset tiettyjä psyykenlääkkeitäkin kuulemma ihon läpi. Luin tästä joskus kauan sitten kiinnostavan mielipidekirjoituksen Hesarista. Joku toivoi siinä dopingaineiden laillistamista kilpaurheilussa, silloin kontrolli olisi kirjoittajan mielestä paremmin toteutettavissa, en muista miten. Ja puolusti Ben Johnsonia, joka Suomenkin töllös mainosti maitoa. Kirjoittaja oli sitä mieltä, että Johnsonilla kävi vain (aikoinaan) huono säkä, kun jäi kiinni… Mietin vain sitä, että jos dopingaineen avulla, jonka yksi tarkoitus lienee nopeuttaa lihasten palautumista, treenaa liikaa, tuleeko siitä haittaa kropalle muuten… Kyllähän huippu-urheilu tietysti melkoista rääkkiä on joka tapauksessa, mutta monta kertaa päiväs salill treenamisen (esim. bodareilla) vois kuvitellla olevan jo aikalailla haitallista nivelille…Vaan itsepähän ihminen sen silloin valitsee ja ottaa vastaan seuraukset. Mahtaakse tosiaan olla niin, että kaikki kilpaurheilijat käyttäisivät… :confused: Sori, ei ollu kokemuskirjoitus, vaan pelkkää pohdintaa.

Ei salidouppeja haista, olet nyt haistellut jotain ice poweria.

Doping-aineita käsittelevä kattava alue löytyy tosiaan Pakkotoistosta. Mielenkiintoista nähdä miten tämä uusi alue kehittyy.

Itse käytettyäni sustanonia ja ryssiä, voisin nyt toivoa käyttäväni niitä edelleen mieluummin kuin olevani koukussa tupakkaan. Edm aineilla alkoi hiukset harvenemaan, joka on suvussani perinnöllistä ja osasin odottaa sitä jo etukäteen. Muutoin haittavaikutuksia on vaikea nähdä nykyistä tupakan ja alkoholin kulutusta pahemmiksi.

Ongelmissa sen sijaan ovat he jotka käyttävät aineita järjen vastaisia määriä ja näitä on jonkin verran. Tämä aiheuttaa pidemmällä aikavälillä erilaisia ongelmia.

Tällainen käyttäjä on vain hyvin ongelmallinen autettava, koska hänen käyttöäään ohjaa vahva motivaatio kehittyä elämää suuremmaksi ja lihaksikkaammaksi. Jotta käyttöön voisi puuttua, pitäisi motivaation lähteeseen puuttua ja mites se sitten taas onnistuu? Toisen motivaatio voi olla kisalavoilla ja et voi mennä sanomaan hänelle, että tavoitteesi ei ole sen arvoista. Ensinnäkään hän ei pidä arvossa asiaa tuntemattoman mielipidettä ja toisekseen hän on itse tavoitteensa valinnut. Joku taas saattaa olla nuoruudessaan koulukiusattu ja väkivaltaisesta perheestä, jonka jälkeen tulee doupit ja pelastaa. Hän ei halua luopua kaikkivoipaa tunnetta antavasta tavarasta kaikkien vuosien nöyryytyksen jälkeen.

Oikean tiedon jakaminen oikeasta tavasta käyttää aineita on hyvä asia ja tätä tekeekin jo Pakkotoisto. Se on mielestäni ainoa tapa puuttua niiden käyttöön, jotka todellisuudessa riskiryhmässä ovat -väärinkäyttäjät.

Kun vieroittauduin opiaateista vuonna … kivi ja miekka, otin pakaraan IM pitkävaikutteista testosteronijohdannaista, toistin saman 3 kertaa, pyöräilin n. 50-90 km päivässä ja [Poistettu asiatonta -Päihdelinkin toimitus]. Annos oli sama kuin ravihevosella. Ei enempää, järki käteen. Ja ei mitään pitkiä kuureja, ja vain lääkkeeksi.

Nauru pidentää ikää, naru lyhentää elämää.

Hei ei toi sivu toimi. Ei siel oo mitään laatikkoo minne voi kirjottaa… :confused:

Mitäs toi pirikuuria niinkun meinaa tarkalleen? Viikko pelkästään pirin voimalla, ilman syömistä ja nukkumistako? Mä oon käyttänyt piriä onnistuneesti viikon kerrallaan, nukkunut oon 9h yö ja syönyt lähes yhtä paljon ja terveellisesti mitä normaalistikin. Ehkä ainut missä huomaa ongelman, on nukahtaminen tarpeeksi ajoissa ja se ettei ota liikaa ja liian usein, yks annos vaikka ruokasoodan kanssa (se parantaa imentymistä) pommina, katupiriä (arvioisin normipitoisuudeksi 10-40%) jotain 0,3g. Niin tuo sopivasti selkeyttä, jaksamista ja keskittymistä arkeen, eikä päihdytä tai pistä mitenkään säätämään turhaa paskaa, kestää ainakin 6h, eikä tee mieli ottaa lisää ees loppua kohten. Sit jos alkaa nokittaa tai piikittää tai vaikka pistää jonnekin muualle, ni sit tulee kehiin se kompulsiivinen tarve käyttää, koska tulee nousut ja sit laskiessa tekee mieli lisää. Siihen menee helposti jos hakee jotain pärinää siitä paskasta, mut sit se tuntuukin psyykeessä ekana, ainakin itel.

Doping aineena mun mielestä aika paska, ainakin jos joutuu sydän koville treenissä. Noussut pulssi + kova treeni = kuolemaa mahdollisesti.
Mut sit semmoset treenit mis nousee pulssi vaan vähäsen, mut keskittymistä vaatii, niin sopinee mainiosti.

Eipä siihen sitten kannata koskea, jos alkaa hakee jotain oloja siitä, ainakaan dopingis tai muutenkaan kovin usein viihteesen. Itsehän en enää käytä, pää hajoaa liian nopeasti.

Douppi: se ihminen, joka sitä ice poweria sit käytti, oli kyllä ainoa koko salil, koska kenestäkään muusta ei sitä viehättävää tuoksua tullu… Ja treenas vähintään 2krta/d. Myös kolme. Ja muist ihmisist näki, että paheksuntaa oli ilmas, koska siel ei “salidouppeja” taidettu käyttää. Ruokavalioista ihmiset siel puhu… Sellasiaki kuntosaleja on… Ja treenaajia.