Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää

Tilanteeni on kehittynyt todella huonoon suuntaan. Ehkei nyt sentään aivan niin synkeä olo kuin otsikossa, mutta melkein. Peliriippuvuus on helvetti. Olen välillä ollut pelaamatta, mutta sitten aivan äkkiarvaamatta järkyttävät summat kasinolle. Viimeksi äsken. En osaa lopettaa, vaikka olisin voitolla. Koodari, sorry, kun en vastannut sinulle ketjuuni, mutta en ole jaksanut. Olen välillä ollut lukematta viestejä, mutta viime aikoina taas aktivoitunut.

Ikävää lukea että sinullakin on sama tilanne kuin minulla. Sitten kun saat pelit katkaistua, alkaa himo alkoholiin ja se onkin jotain uskomattoman suurta. Miten helvetissä tästä pääsee eroon?

Harmi kuulla, Speedy. Välillä toivon pilkahduksia ja tasaistakin, mutta sitten jälleen yhä kammottavampaan tilanteeseen. Usko alkaa loppua.

Nyt olen täynnä tarmoa ja puhtia, mutta varmaan jo huomenna taas täysin masentunut ja joudun taistelemaan pysyäkseni poissa addiktion aiheuttajista.

Kuulostaa erittäin tutulta. Itselläni juuri lähes toimintakyvytön olotila; näinköhän työkykykin menossa tämän ongelman seurauksena. Tsemppiä!

Heips NewYork77, tärkeintä on, että olet palstalla, ja ettet ole täysin menettänyt toivoa. Olisin vaan sinulle ja sinusta niin kovasti toivonut hyviä kuulumisia. Tiedän, että olet taistellut yksin pelihelvettiä vastaan, mutta oletko ajatellut muita keinoja. Onko ihmisiä lähipiirissäsi, joihin voit luottaa ja joille voit siis kertoa?
Uskon kyllä, että sinäkin voitat tämän pelipirun. Muistan edelleenkin ne hetket, jolloin oli mieli niin täynnä epätoivoa ja kurjuutta, ja silti minäkin olen pystynyt nousemaan. Olet varmasti nuorempi kuin minä, ja minäkin koen vielä, että pelittömiä vuosi on vielä rutkasti edessä. Tätä nykyaikaa on välillä vaikea uskoa todeksi, niiiiin paljon parempi olla ilman pelejä, ja se on todellakin tavoittamisen arvioinen.
Muista, sinut ei ole unohdettu <3

Hassua että kirjoitin vastaavanlaisia ajatuksia omaan topicciin NewYork77 ja SpeedyG tuntuu elämä kyllä maanpäälliseltä helvetiltä. Välillä on hyviä aikoja, kunnes mieli muistuttaa mitä on vielä edessä ja kuinka kauan tuo addiktio seuraa perässä vaikka lopettaa. Niitten seurauksien maksaminen ja se painiminen itsensä kanssa. Sitten nee päihteet, idioottimaisin tapa karata kun haluaisi ajan vain kuluvan kunnes paremmat päivät tulisi. Vaikka fakta on se, että itse pitäisi päättää elämänsä suunta ja olla vahva. Mut tuntuu niin turhauttavalta, et järki välillä vaan yhtäkkiä pimahtaa ja parin päivän sumu pilaa taas kaiken. Koitetaan silti vielä ja pidetään päät ylhäällä. Tätä addiktiota ei toivoisi edes pahimmalle viholliselle. :blush: Samassa veneessä, vaikka jokaisen vene vähän erinlainen.

Koodari <3. Välillä meni jo paremmin, mutta nyt äkkiä taas… En jaksa eritellä tähän enempää, mutta ehkä myöhemmin. Enää en ole ihan yksin asian kanssa, vaan olen kertonut pelaamisesta ensin vanhemmilleni ja hetki sitten yhdelle ystävälleni. Ehkei sitä kaikkea toivoa kuitenkaan heitetä :slight_smile:.

Jeikou, tämä todella on aivan järkyttävä ongelma - se, kun tuntuu, ettei itse voi päättää pelaamisen lopettamisesta, vaikka ajattelisikin. Helvetti on lomakohde tähän verrattuna.

Newyork, on hyvä, että saat tukea läheisiltäsi. Mitä olen peliriippuvuudesta itse oppinut, se on juurikin niin salakavala, että kun tuntee hallitsevansa pelikäyttäytymistä, ehkä jonkin aikaa, peliriippuvuus iskee päälle. Minullakin oli sen lyhyen pelihistoriani aikana pitkiä taukoja. Ainoa toimiva keino on kirjoittaa pelifirmoihin riippuvuudesta. Vastuulliset toimivat ok, mutta jos etsit netistä uusia pilipalifirmoja niitä kuitenkin löytyy aina. Kaikki sen impulssin estäminen on tehtävä etukäteen, eli todellakin antaa vaikka jonkun toisen hoitaa raha-asioita tai laittaa kaikki estot uusiin lainoihin, ja estää korteilta tai nettipankista verkko-ostokset. Ymmärrän, että äitinä, joka vastaa kaikesta, tämä on aika mahdotonta, mutta niihinkin voi laittaa sitten ne sopivat rajat.

Itse olen saanut ja saan parhaillaan ihan parasta keskustelu- ja hoidollista apua, vaikka siinä kyllä tähdätään omaan taipumukseeni uupua ja tehdä liikaa ihan silkasta lapsesta lähtien olleesta tarpeesta auttaa muita, ja taidanpa päästä Kelan tukemaan terapiaan sitä varten. Kutsumukseni siis on aina ollut auttaa muita ja töissäkin autan paljon työkavereitani ohi palkanmaksun, omalla ajallani Hakeudu työterveyden tai kuntasi kautta hoitoon. Se on maksutonta. Kävin myös sosiaaliohjaajalla ja seuraavalla kerralla katsomme näitä asumisasioita tarkemmin, koska periaatteessa velkakulut tästä talosta, sähköineen, vesineen ja kiinteistöhuoltoineen ovat helposti sen 900 euroa. Samalla hinnalla vuokraisin lukaalin täältä landelta :slight_smile:

Oleellista: Kun hallinta pelaamiseen menee ja itsekin sen tajuaa, niin tavallaan pelkää niitä rahantulopäiviä, pelkää pelaavansa, joten jo etukäteen peliongelmainen kärsii ja sitten toteuttaa sen pelkonsa, ja sen jälkeen jatkuu ja tulee itseinho ja syyllisyys, pahimmanlainen morkkis. I have been there eli tiedän mitä se on.

Voi hyvin NYK. Olet aina minun ajatuksissani, myös kuten te kaikki muutkin. Mun on nyt aika jatkaa käännöstöitä OTO:na ilmaiseksi, koska autan siinä läheisiäni. En ehdi kaikille vastata, kuten anteeksi Minäitsekäs, en ehtinyt vastata sinulle.

Moi NY77 Kuulostaa hyvältä, että olet päässyt kertomaan peliongelmasta joillekin. Toivottavasti he sopivalla tavalla osaavat sinua tukea, jotta oikeasti ja vihdoinkin pääsisit pelihelvetistä.

Tämä on mielestäni todella tärkeä asia, minkä varmasti kaikki ovat huomanneet. Se ei ole ainoastaan se raha, vitutus, harmi, epätoivo jne., vaan myös konkreetisesti, että se lamauttaa.
Olen varmasti joskus aiemmin jo maininnut, että välillä on jo sellainen olo, että kehtäänkö enää kirjoittaa tänne, ja että minun on “helppo puhua”, kun on päässyt jo niin pitkälle. Toisaalta tavalla tai toisalla minäkin tulen loppuelämään elämäään peliriippuvuuden kanssa, sen olen jo kerran saanut kokea. Haluaisin kuitenkin kovasti kannustaa sua ja tietysti muita. Niin moni asia korjaantuu (jotkut asiat nopeammin ja toiset hitaammin), silloin kun ei enää pelaa. Pelaamattomuus nyt takana 1v 4kk, ja olen kuin eri ihminen. Velka on edelleenkin, mutta siitäkin pääsen ajan kanssa eroon :slight_smile:
Miten viimeiset päivät on sinulla mennyt NY?

Kiitos kommenteistanne, Koodari ja pelitöntulevaisuus. Tilitietojen tuijottelu, velkojen laskeminen jne. ovat ahdistaneet taas aamusta asti. Tiedän, että pitäisi vain lähteä liikkeelle ja TEHDÄ jotain muuta, jotain toimintaa, mikä saa ajatukset muualle. Samoja ratoja pyöritellen asia ei mihinkään muutu, paremmaksi tai pahemmaksi (tämä tosin vaatisi vain pienen impulssin, johon tarttua).

Pelitön; avunsaantiverkosto on minulle hyvinkin tuttu työstäni johtuen. Niinpä henkilökohtaisesti koen, että työskentelyn edellyttämää aidosti luottamuksellista, turvallisen tuntuista ja riittävää etäisyyttä takaavaa suhdetta on mahdotonta saavuttaa. Kuntani ja alueemme sairaanhoitopiirin alan henkilöstö on kollegojani ja yhteistyökumppaneitani. Ja piirit ovat oikeasti täällä melko pienet. En halua asiaa em. henkilöiden tietoisuuteen. Kynnys hakeutua avun piiriin on tästä johtuen minulle varmasti keskimääräistä suurempi. Olen miettinyt, miten tässä toimisin ja mietin edelleen. Eräs mahdollisuus on hakeutua toiselle paikkakunnalle yksityissektorille, mikä puolestaan syö aikaa ja rahaa enemmän kuin minulla on - toisaalta varmasti huomattavasti vähemmän kuin tähän ongelmaan on mahdollista upottaa.

Koodari, on todella hyvä, että kirjoitat tänne! Olet monille tärkeä tukipilari, esimerkki ja järjen ja toivon ääni. Mutta myös itsesi vuoksi; kuten sanoit, peliongelman kanssa on elettävä loppuelämä. Sitä itsekin olen miettinyt - jos -siis KUN- tästä asiat lähtevät korjaantumaan tavalla tai toisella, on pelottavaa ajatella, että miten laajat ja tuhoavat vaikutukset yhdellä sortumisella voi olla. Vaikka etäisyyden saamisen jälkeen peliongelmasta voi suurelta osin selviytyä, 100 %:n selvillä vesillä ei ole koskaan.

Jeeee, toka päivä pelaamatta, olutta aloin kylläkin litkimään, jollakin nämä olot on selätettävä. Teen kovasti töitä itseni kanssa, jotta saan pelaamisen lopetettua oikeasti. Tehkää tekin.

Speedy, tsemppiä! Joskus ne olot on toki kohdattava, mutta ehkä nyt vain tärkeää selvitä. No more games! Voimia!

NewYork, täällä oli joskus muutama vuosi sitten kirjoittaja, joka ei uskaltanut hakea apua, koska oli itse terveydenhuollossa töissä. Nämä tiedot ovat töysin luottamuksellisia, eikä kenelläkään ole oikeutta urkkia toisten tietoja ilman hoitosuhdetta. Älä anna sen olla esteenä avun hakemiseen.

En suosittelisi tuota yksityistä puolta ellei se ole mahdollista työterveyden kautta, niin että sinulle ei tule maksuja. Kunnallisella puolella taitaa olla mahdollista valita hoitopaikka. Kunnallisella puolella ainakin omassa kunnassani peliongelma, ahdistus, masennus, stressi ja uupuminen hoidetaan maksutta, mutta a-klinikka ei enää kuulu ns tarjontaan.

Sitten toisekseen ( kirjoitin paljon pelit pois-ketjuun) häntä pystyyn ja selkä suoraksi. Olet hyvä ihminen. Älä välitä, mitä muut ajattelevat sinusta. Juoruja kulkee, mutta älä välitä niistä.

Täälläkin pikkupaikkakunnalla, jossa asun, naapuri ihmetteli, olenko jo joutunut muuttamaan pois, koska oli kuullut siitä kylillä, enkä enää tupakoinut pihalla ( lopetin sen polttamisen useita kuukausia aiemmin tästä :slight_smile: ) :smiley:Ystävällinen naapuri kuitenkin, ihan oikeasti rakas minulle, mutta juorut ovat juoruja. En ollut itse kertonut hänelle, vaan tieto oli tullut “kauttarantain”, koska olen kertonut täälläkin ystävilleni velkaantumisestani ja peliongelmasta, ja tein niitä excursioita tiedustellessani peliautomaattien tuotoista per “juorukioski”, ja päiveksyin niitä summia :smiley:

Asiat on hyvä ottaa välillä huumorilla. Kukaan ei varmasti halua sinulle pahaa, vaan sinua autetaan konkreettisesti, kunhan uskallat hakeutua avun pariin.

Pelitöntulevaisuus, en pelkää tietojen urkkimista, eikä sinänsä ole tarkoitus suurennella itseä/oman ongelman painoarvoa; tiedän, ettei se oikeasti kukaan jaksa sillä hirveästi päätään vaivata ja jos jaksaa niin so what. Työntekijät vaan ovat aivan liian tuttuja niissä työryhmissä ja paikoissa joihin ohjautuisin. Tämä asia prosessoituu nyt omalla painollaan.

Erityisesti se, että keskustelin ystäväni kanssa, auttoi todella paljon.

Konkreettisia toimia, joita olen tehnyt: rahat siirretty tilille, jonka avainlukulista on loppu ja ilmeisesti aiemmin tullut uusi lista kadonnut. Toiseksi: luottokortit ovat tapissa, mutta nyt en yhdistä, vaan menen päivä ja viikko kerrallaan. Jossain ketjussa joku oli laittanut järjettömän määrän sulkuviestejä kasinoille: tämä seuraavaksi.

Kuukausittainen lainoihin menevä summa lähentelee tällä hetkellä sitä, mikä olisi ulosotossa maksuvarani. Kannattanee maksaa nyt.

Tällä hetkellä minua tukee ajatus: ellei pohja ole nyt, se tulee vieläkin myöhemminkin. :slight_smile:

Huomenta NY77 Kuulostaa hyvältä nuo konkreettiset asiat, jotka luettelit, ja varmasti se “ei-yhdistäminen” on viisas ratkaisu. Mutta parasta on varmasti että olet voinut keskustella ystävän kanssa. Se on kyllä tosi arvokasta. On hienoa, että on tämä palsta, jossa kaikki voi tarvittaessa kirjoitella mitä on sydämessä, mutta se, että face-to-face voi kertoa rakkaalle ihmiselle, niin on kyllä korvaamatonta. Sitä kyllä itsekin kaipaisi välillä, että edes voi ääneen sanoa kuinka harmittaa kun piti olla niin tyhmä että meni pelaamaan ja pilaamaan :slight_smile:
Onko sinulla NewYork jo jossakin vaiheessa tulevaisuudessa se hetki, jolloin pääset edes yhdestä velasta, siis joku asia johon tähdätä? Vai onko vielä liian aikaisin puhua sellaisesta?
Kovasti voimia sinulle <3

Kiitos Koodari <3. Tulevaisuudessa pääsen kyllä jostakin velasta, mutta en ole ihan varma mikä voisi olla realistinen aikataulu. Nythän arki on aivan järkyttävän tiukalla lasten kanssa, sillä talous ei todellakaan ole mitoittunut tällaisen velkamäärän lyhentämiseen. Yksi laina on sellainen, joka lyhenee minimaalisesti, muut sentään koko ajan lyhenevät ihan ok-tahtia. Pitää arvioida tilannetta joskus puolen vuoden päästä. Yksi tavoite tietysti voisi olla se, että lyhennän luottokortteja siten, että saan kaksi niistä yhdistettyä ja luovun sitten vapautuneesta. Pitää mennä tuleva syksy vähän sen mukaan, mitä eteen tulee.

Moikka NY77 Tulit tässä mieleen, ja ajattelin heti kysyä miten kaikki on mennyt. Onko pelaamattomuus pitänyt? Toivottavasti raha-asioista huolimatta on sinulla ollut hyvä kesä :slight_smile:

Moi Koodari ja muut! Peleittä menty parin päivän päästä kolme viikkoa. Ei minkäänlaisia pelihaluja, mutta näinhän mulla on ollut ennenkin. Toisaalta nyt on hieman erilainen olo, kun olen tosiaan ystäväni kanssa puhunut ja mahdollisesti kerron vielä toisellekin kaverille lähiaikoina. Se jotenkin maadoittaa ja rauhoittaa minua, vielä eri tavalla kuin vanhemmilleni kertominen.

Tiukka syksy tulossa rahallisesti ja jää nähtäväksi, miten selviän, mutta en jotenkin ole jaksanut hirveästi stressata siitä; katson, miten menee ja mietin sitten, miten saisin asiat järjestymään. Toistaiseksi laskut on maksettu ajallaan, mutta mitään yllättävää menoa ei ole tullut ja olen voinut elää niukasti. Yllättävän levollinen olo. Toivoa olen selvästikin huono heittämään :smiley: .

Sulla Koodari tämä kesä oli jo varmaan selvästi viime kesää rennompi? :slight_smile:

Hyvä lukea NewYork, että ilman pelejä on menty :slight_smile: Siitä on kyllä varmasti suuri vaikutus ja tukea, kun jotkut muutkin kuin sä itse tietää sun peliongelmista.

Juu, tänä kesänä on ollut kyllä vähän rennompi meininki kuin vuosi sitten. Vuosi sitten olin vasta 4kk pelaamatta, mutta jo siinä ajassa moni asia muuttuu ja korjaantuu. Suhde pelaamattomuuteen on ehkä hieman muuttunut. Vuosi sitten oli vielä sellaista alkuhuumaa ja täynnä intoa. Nyt ei ole ehkä enää sitä “EI ENÄÄ IKINÄ” -fiilismeininki, vaan se on muuttunut enemmän varmuudeksi. Yhdistettynä siihen, että rahallisesti ei ole hätää, ja luottamus siihen että kaikki järjestyy, niin pelaamattomuus on vahvalla pohjalla :slight_smile:

Sinullakin NY asiat järjestyy! Olet fiksu ja älykäs ihminen ja sinulla on hyvä työpaikka… niin kuin minä :smiley: Heh heh…, mutta joo, tarkoitin vaan ettei olla kovin erilaisia, ja jos minä pääsen irti peleistä, niin sinullakin on varmasti samat edellytykset :exclamation:
Kovasti voimia sinulle ja tietysti kaikille muillekin :slight_smile: