Keinot vähissä

Terve

Olen tullut peliongelmani kanssa siihen pisteeseen että ulospääsy näyttää todella epätoivoiselta. Maksamattomia laskuja on kaapissa iso pino ja mikä pahinta nyt näyttää siltä etten selviä edes vuokranmaksusta. Luottotiedot on menneet ja ulosotto vie 500 euroa joka kuukausi. Muiden laskujen lisäksi maksettavana on kulutusluoton lyhennykset ja velan lyhennys vanhemmilleni. Tulot evät yksinkertaisesti riitä kaikkeen varsinkaan kun pelaaminen tuottaa edelleen ongelmia. Saatan olla viikkoja pelaamatta ja palkkapäivän tullessa pelata hetkessä satoja euroja. Aloitan pikkusummalla ja siitä se kasvaa kuin lumipallo enkä pysty lopettamaan. En tiedä mikä tässä enää auttaisi… Olen käynyt viikottain terapeutin luona juttelemassa ja luulin jo edistyneeni kun mielialakin tuntui hiljalleen kohenevan, mutta tänään tuli taas iso retkahdus ja kaikki näyttää synkältä. Tilanne tosiaankin on se että häätö koittaa jos ei pikaisesti löydy jotain keinoa jolla vuokrarästit saa hoidettua. Vanhemmilta lainaaminen tuntuu mahdottomalta ajatukselta, koska olen jo niiltä lainannut suuren summan aiempien sotkujen selvittämiseen enkä ole sitäkään saanut sovitusti maksettua. En kehtaa kohta enää naamaani siellä näyttää. Jotenkin olen jo turtunut kaikkeen vitutukseen ja ahdistukseen enkä enää tunne oikeastaan mitään. Tulevaisuus tietenkin huolettaa koska tähän asti olen jatkuvasta persaukisuudesta huolimatta onnistunut säilyttämään asunnon ja hyvän vakituisen työpaikan ja pari hyvää kaveriakin löytyy, vaikka jatkuva persaukisuus ja ahdistuneisuus ja peittely tietenkin vaikuttaa myös sosiaaliseen elämään. Yksi pitkä parisuhdekin on osittain pelaamisen takia mennyt… Olen varoittava esimerkki siitä mihin pelaaminen voi nuoren ihmisen pahimmillaan johtaa. En todellakaan tiedä mistä vielä löydän itseni. Pelottaa ajatellakin sitä.

Hei Numb,

On aika ottaa aikalisä ja oikeasti miettiä missä ollaan ja mihin ollaan menossa ja kaikkein tärkein mihin haluaisit olla menossa. Olet oikealla reitillä, jos huomaat että itselläsi on ongelmia, mutta se on kuitenkin vain todella pieni alku. Sinun on päätettävä mitä elämältäsi haluat nyt ja tulevaisuudessa. Peleistä johtuvat ongelmat eivät korjaannu ennenkuin myönnät että itselläsi on peliongelma ja oikeasti teet pätöksen siitä että lopetat pelaamisen. Tälläkin palstalla käy monia ihmisiä, jotka hävittyään enemmän rahaa mihin heillä on varaa tulevat ja kirjoittavat kuinka asiat on päin mäntyä, mutta eivät lopulta kuitenkaan tee asioille mitään. Jos oikeasti haluat että asiat muuttuvat on sinun otettava itseäsi niskasta kiinni ja päätettävä haluatko asioihin muutosta. Raha-asiat ovat solmussa ja tuntuu että niihin ei saa minkäänlaista otetta, (tuttu tunne täällä päässä) mutta nekin on hoidettavissa jos oikeasti paneudut asiaan.

Ensimmäisenä olisi paikallaan tunnustaa ja kertoa koko totuus ilman minkäänlaisia siloitteluja vanhemmillesi ja muille mahdollisille läheisille, jotka elämääsi kuuluvat. Sen jälkeen hae apua tai hae apua vaikka heti, älä päästä ongelmia kasvamaan enää isommiksi, suurin osa ongelmapelaajista ei pysty lopettamaan pelaamista ilman ammattiapua ainakaan pysyvästä, joten apu on tarpeen. Sen jälkeen poista mahdollisimman hyvin kaikki pelaamisen mahdollistavat asiat. Anna vaikka vanhemillesi pankkitunnuksesi ja anna raha-asiat heidän hoidettavakseen pidä itsellä vain tarvittava rahamäärä tai sitten anna heille mahdollisuus seurata pankkitiliäsi, sekin jo saattaa auttaa. Mitään luottokortteja ei auta olla jos pelaa nettikasinoilla tai sitten jos pelaa automaatteja niin sitten ei auta kuljettaa käteistä rahaa mukana, mahdollisuuksia on monia, oleellista on että tartut toimeen nyt heti ei huomenna tai sitten joskus tulevaisuudessa.

Kirjoituksestasi tuntuu, että et ole vielä saavuttanut pohjaa ja se on pelottava ajatus. Monet tekevät päätöksen muutoksesta vasta kun on todella käynyt pohjalla ja se pohja on sinulla edessä jos vielä jatkat samaan malliin. Tiedän todellakin mistä puhun yli kaksi vuotta uskottelin itselleni että pelaaminen on hallussa tai sitten pystyn muuttumaan sitten kun on pakko, mutta vasta kun oikeasti olin pohjalla niin silloin päätin muuttua ja hain apua. Sinun ei tarvitse käydä pohjalla asti jos itse päätät niin, mutta kaikki muutos lähtee itsestä ja todellisesta halusta muuttua, joten olet nyt tien risteyksessä mieti mihin olet menossa ja mihin oikeasti sinun tulisi mennä.

Toivon sinulle paljon voimia tulevaisuuden suhteen, vie se sinua minne tahansa.