Käyttörike ja sossut

Tuleeko käyttörikoksesta aina lasu ilmoitus? Löyty taskusta pari ketolaa piriä ja oc sumutin.

Itsellä oli joskus taskussa juurikin pari nopsaa, ei lasua, ei ajokorttiseurantaa. En tiedä mikä varsinaisesti on yleinen käytäntö, mutta ainakin useampi enemmän kokemusta näistä omaava piti hommaa epätavallisena. Eikö nuo sumuttimet rinnasteta ampuma-aseeseen?

Joo lievä ampuma aserikos ja vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussa pidosta tuli kun oli myös veitsi taskussa. Olivat kirjanneet suoraan vaan et kokonaisuuteen verrattuna rikos oli vähäine ja laittovat kysymättä että ei hoidon tarvetta.

Mutta ei tarvinut kauaa venaa asemalla, en tiedä johtuko siitä et on työssä käyvä perheen isä enkä alkanu vääntää sitä jangstereiden en tiiä mitään tai löysin maasta yms vai siitä et oli kopit aika täynnä kun ovat tehneet nyt muutaman päivän tehokasta huumeratsausta.

^ Eivät ne nyt ketään ala huvikseen kopissa istuttamaan sellaisen rikoksen vuoksi, josta ei kuitenkaan vangittaisi, semminkin, jos VIP-asiakkaita riittää jonoksi asti. Jos kerran heti kiltisti tunnustit syntisi, asia selvisi sillä, etkä muutenkaan rettelöinyt, niin mitä virkaa kopittamisellasi olisi ollut.

Lasu-hommista luin jokin aikaa sitten jonkin jutun, jossa kerrottiin, että erinäiset ammattilaiset, jotka siis työssään useinkin törmäävät mahdollisiin lasu-tapauksiin, ovat jokseenkin laiskoja noita ilmoituksia tekemään. En muista, puhuttiinko siinä poliiseista mitään, mutta ainakin lääkäreistä ja muista terveydenhuollon ammattilaisista, opettajista, päiväkodin henkilökunnasta jne. Tahtoo siis sanoa, että eipä niitä lasuja välttämättä vakavammissakaan tapauksissa tehdä.

Nyt on jo pariviikkoa vierähtäny eikä mitään oo vielkään kuulunu. Hirveen vähä löytäny mistään tietoa löytäny millä perusteella noita tehään ja jos tehään millonkohan siitä ilmotetaan. Suurin osa mitä oon kuullu et tottakai tehään ilmoitus ja seulat ja kaikkea muuta paskaa niskaan, on tullu näiltä työttömiltä aamusta iltaan tissuttelijoita. Uskaltaakohan huokasta että tyypit päästi sakoilla ja soosoola ja katsoivat etten kaipaa enää mitään paskanjauhamis sessiota propakanda kukkahattu tädin kanssa. vai voivatko ilmottaa joskus kuukauden päästä et pitäis tulla kuuntelee lisä nuhteluita.

^ Onhan se mahdollista, että niillä on lastensuojelussa niin paljon ruuhkaa paljon pahempien ja akuutimpien tapausten kanssa, etteivät ehdi heti joka paikkaan revetä ja ottavat suhun yhteyttä sitten joskus ja jouluna. Tuossa tapauksessa en nyt hirveän huolissani olisi, koska tuskin pitävät sua niin vaarallisena ja paatuneena tapauksena, että ryhtyvät kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin.

Toki perästä voi kuulua pitkänkin ajan kuluttua, ainakin isompien kaupunkien lastensuojelut ymmärtääkseni ovat varsin ruuhkautuneita. Pari viikkoa ei tuollaisissa asioissa ole aika eikä mikään. Rehellisesti sanottuna en usko minäkään, että mitään seuraa. Kuumotuksen ymmärrän kyllä, itsekin odottelin vastaavassa tilanteessa aivan kusi sukassa. Minullekin nämä “kokeneet” vakuuttelivat kovasti, että nyt tippuu suunnilleen taivas niskaan. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Kiitoksia. Alan itekkin kallistumaan että tuskin mitään tulee, kun aika vöhän kuullu tapauksista et jää kiinni ja elää normi elämää, käy töissä yms. Kun kaikki jotka on maalannu piruja seinälle ovat työttömiä ja niiden pahin pelko on just seulat ettei voi enää käyttää, tai heittävät lonkalta. Itelle ne ei vaikuttais mitenkää kun niin harvoin mitää laitonta otan jopa nyt tiuhentuneella polttelu tahdilla poltan kerran kuukauteen. Eteenpäin sano mummo hangessa, kiitoksia vielä kannustavasta ja järjellisestä palautteesta kaikille.

Luin just artikkelin kun Pirkanmaa päihde ongelma on levinny käsiin ja et on todella paljon kamaa vetäviä vanhempia joista osa käy töissä ja osa on täysin sosiaalihuollon varassa… Kyllä vakava asia ja erityisesti perheiden päihde ongelmaan tarvittaisiin lisää ymmätävää tukitoimintaa.
Jutusta vaan sai sellasen kuvan että jos vanhempi käyttää HUUMEITA se luo sen ongelman, vaikka artikkelissa oli kyse apuatarvitsevista ongelmakäyttäjistä. Voisin veikkaa et hallitusti & haitattomasti käyttäviä vanhempia on moninkertainen määrä näitä ongelmatapauksia kohden, Hieman ärsyttää et vieläkin kaikki niputetaan yhteen ja viljellään mielikuvaa et jos poltat joskus jointin tai vedät joskus linjat nii oot samanlainen hörhö ku toi naapuritalon pillerihumalassa päivittäin sekoileva sossupummi.

Onko tämä tapaus edennyt mitenkään?

Mitään ei oo vieläkään kuulunut. Eli alan uskoa ettei mitään kuulukkaan, kaverikin sanoi ettei sille ikinä kuulunut mitään. Olettaisin et noita resursseita on alettu käyttämään oikeisiin kohteisiin, vanhoihin tuttuihin ja tyyyppeihin jotka on niitä peltikiini kuosaajia…

Lopettamosta poimittua: viewtopic.php?f=42&t=39382 . Jossakin viestissään aloittaja kertoo lasu-ilmoituksesta. Halukkaat lukekoot itse tarkemmin.

Näemmä siis käytännöt ovat varsin kirjavat, milloin niitä lasu-ilmoituksia tehdään. Haimansa paskaksi dokaaminen kun ei edes ole mikään rikos. Totta maar, jos isukki olisi itseään ahkerasti hengiltä ryypännyt silloin, kun oli lapsenvahtivuoro meneillään, lasu olisi ollut(Ainakin sen olisi pitänyt olla) selviö, mutta tuossa tapauksessa ei ilmeisesti ollut tuollaisesta kyse.

Tämä ei ole mikään kannanotto suuntaan tai toiseen lasu-ilmoitusten tarpeellisuudesta tilanteessa X, eikä myöskään mikään laillinen alkoholi vs. laittomat huumeet -juttu. Laitoin vain tähän, kun tuolta bongasin ja tässä ollaan näitä lasu-hommia ihmetelty.