Kaverin subutexin käyttö

Moi. Ajattelin voisiko täältä saada jotain apuja, kaveri on hiljattain alkanut käyttää subua. Kumppanini on entinen subun käyttäjä, hänen tarinoistaan ja siitä kun on katsonut hänen kavereiden käyttöä vierestä on tullut sellainen kuva et helvetin paha juttu.

Entisenä päihteiden käyttäjänä tiedän, että noiden juttujen suhteen vaikeaa vedota mihinkään että saisi toisen lopettamaan. Ajattelin kuitenkin yrittää, tuntuu että pakko yrittää tehdä edes jotain. Valmistelen nyt pidempää viestiä jossa ajattelin kertoa olevani huolissani ja peloissani. Ja että toivoisin että kaverini lopettaisi kokonaan. Mietin siis että onko jotain muita asioita jotka kaverin sanomana voisi saada edes miettimään?

Lisäksi olisin kiitollinen jos joku haluaisi tarinansa jakaa tuosta subun käytöstä, lisää varoittavia esimerkkejä tarvitsisin kun en kumppanin kaverin taustoja niin hyvin tiedä. Kaveri on sanonut että pystyy pitämään satunnaiskäyttönä, en oikein usko tuohon ja siksi niitä esimerkkejä kaipaisin. Muitakin vinkkejä saa antaa, en tiedä onko tää loppujenlopuksi ihan turhaa mutta haluan yrittää vedota jotenkin

Subu on vähän sellainen aine, että harvemmin sitä kukaan lopulta satunnaisesti käyttelee, ts. puhtaasti viihteeseen juhannuksena ja jouluna. Toki monet kokeilevat erilaisia roippeita, mutta ne, joilla ei ole mitään tilausta käyttää buprea säännöllisemmin, huomaavat varsin pian, että pöh, turha aine, eikä kiinnosta. Hupihuumeenahan tuo ei kummoinenkaan ole, mutta mielialalääkkeenä taas mitä mainioin. Siksipä niillä, jotka bupreen enemmänkin mieltyvät, on usein masennusta, ahdistusta tai muuta paskaa elämäntilannetta taustalla, johon tarvitsevat lääkitystä ja jos itselääkinnälle on tarvetta, niin se ei yleensä rajoitu vain harvoihin ja valittuihin “juhlatilaisuuksiin”.

Toisekseen; Subun kanssa on helppoa kusettaa itseään hyvin pitkään tuolla “satunnaiskäytöllä”, koska sillä on niin hiton pitkä puoliintumisaika, että sitä voi käytellä kauankin ennen kuin tajuaa olevansa fyysisesti riippuvainen. Jos käyttää esim. viikonloput pe-su ja on ma-to ilman, niin aluksi siinä ajassa ei vielä ihmeempiä vieroitusoireita ehdi tulla, vaikka jonkinasteinen fysiologinen riippuvuus olisikin jo muodostunut. Jos jotakin pientä nenänvuotamista, vatsanväännettä, huonoa nukkumista ja kärtttyisää mielialaa joskus välipäivinä puskeekin, niin ne voi aina pistää sen piikkiin, että kaikillahan tuollaisia vaivoja välillä on. Sitten sitä jonakin kauniina päivänä vain tajuaa olevansa koukussa, kun aikansa on tuota peliä pitänyt.

Kuten itsekin totesit, tämä tai mikään muukaan saarnaaminen tuskin ystäväsi päätä kääntää tällä hetkellä. Jokainenhan sitä ajattelee, että ei se koskaan omalle kohdalle kosahda, eikä sitä itse nyt niin tyhmä ole, että koukkuun jäisi. Lisäksi hänellä on nyt ilmeisesti sellainen tilanne, että kokee Subun käytön tarpeelliseksi syystä X ja eipä sitä tarvetta muiden puheet kumoa.

Sori, jos sepustukseni oli hieman sekava. Se on taas keskittymiskykyni hieman hukassa tänään.

T: Entinen Subu-nisti.

Bupre on vähän sellainen, että alussa kuvittelee käytön pysyvän hallussa, mutta hetken päästä huomaa käyttövänsä sitä ainoastaan poistaakseen vieroitusoireet.

Todella petollinen substanssi mielestäni.

Omakohtaista kokemusta subusta ei ole muuta kuin seurannu läheltä puolison käyttöä useamman vuoden.Etpä taida voida mitenkään estää kaverin käyttöä.
Sanoisin et tietää kyllä faktat vaan ei usko et itse koukkuun jäisi, niinkuin ilmeisesti ei kukaan subunisteistä alkuun uskonut.Jos jatkaa käyttöä enemmän ja vähemmän säännöllisesti jossain vaihees koukussa oot, sanoo mun mieheni.Jos on hyvät tulot et pystyy monta sataa kuussa laittamaan aineeseen, ei käytä muita aineita eikä liiku narkkipiireissä on mahdollist elää ns.normaalia elämää addiktinakin.Vaan taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus et asiat ei mene ihan noin mitä täältäki lukenu tarinoita.Paitsi et meillä menee noin.Jos kaverillasi on nuo asiat kohdillaan hyvä vai huono en tiedä mut jos ei niin sit tosi vaarallisilla vesillä liikkuu.

Ymmärrän huolesi ja toivottomuuden. Olet kuitenkin kertonut hänelle tämän, ja toivonut, että hän jättäisi huumavan ja humalluttavan aineen käytön ennen kuin on liian myöhäistä. Hän on tällä hetkellä itsekin toivottoman edessä, ja muiden varoituksista huolimatta on tällä hetkellä tilanteessa, jossa käyttää kieltämistä psyykkisenä puolustusmekanismina. Tämä suojaa häntä hänen itsekkään sitä huomaamatta.

Olet tehnyt voitavasi, ja hänellä on vastuu omasta elämästään. Hän ei ole lopettamassa, sillä “hyödyt ovat suuremmat kuin haitat”. Lopettaminen on mahdollista, kun kieltäminen loppuu ja addiktion voi myöntää. Sama pätee kaikkiin riippuvuuksiin. Oli kyse laillisesta alkoholista tai lääkärin reseptillä hankitusta lääkkeestä tai kadulta hankitusta päihteestä. Kun haitat ovat suuremmat kuin hyödyt, on aika lopettaa. Siihen on hänellä vielä pitkä matka.

Olet kuitenkin tehnyt vastuullisesti ja varoittanut häntä vakavasti! Enempää et voi tehdäkään. Nyt pallo on hänellä.