Kannattaako kannabiksen käyttäjää rangaista?

areena.yle.fi/1-4245577

Tuollaiset “huumemerkinnät” poliisin rekisterissä vain tekevät haittaa yhteiskunnalle. Se voi olla este työllistymiselle, sen takia voi tulla erotetuksi koulusta jne. Eli nykyinen lainsäädäntö johtaa ihmisiä syrjäytymään yhteiskunnasta.
EDIT. Vielä kun ottaa huomioon, miten moni ihminen on edes kerran elämässään kokeillut kannabista, niin kannabiksen pitäminen laittomana ja sen käytöstä annetaan vakavia seuraamuksia, niin se on todella haitallista yhteiskunnalle.

En usko, että minkään päihteen käyttäminen on eettisesti väärin, mutta nuorten päihteidenkäyttöä täytyy mielestäni estää kaikin mahdollisin keinoin. Vaikka sittej rangaistuksinl, Mitä nuorempana alkaa käyttämään psykoaktiivisia aineita sitä todennäköisemmin kehittää myöhemmin elämässään päihde- tai huumeongelman. Aivothan kehittyvät vielä sinne 25-ikävuoteen saakka. En pidä kannabiksen polttamista kovin vakavana asiana, kun sen addiktiopotentiaali on pieni, eikä terveydelliset haitat ole kovinkaan suuria. Kärpäsestä on tehty härkänen. Onneksi parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa. Ei sillä että olisin itse mikään hippi, en itse välitä kannabiksesta juuri lainkaan enkä ole useampaan vuoteen polttanut.

Mutta mikäli kyseessä on lapsi, teini tai nuori aikuinen niin kannabiksen käytöstä kannattaa puhua ihan avoimesti ja syyllistelemättä.

^ Järkitekstiä :slight_smile:

Todellakin. On aivan hullua muutenkaan kieltää ihmisiltä yhtään mitään!
Guru Oshokin sen sanoi, että kieltäminen toimii ainoastaan suurempana yllykkeenä, provokaationa, ihmisille kokeilla ja tehdä sitä. Hän sanoo yhteiskunnan hallitusten olevan vastuussa jokaisesta pilalle menneestä elämästä ja muutenkin suositteli tiedemiehiä kehittämään parempia ja turvallisempia huumeita, ilman sivuvaikutuksia.
Ja jokainen joka haluaa kokeilla huumeita, niin tätä varten esim. sairaaloissa vois olla tilat sitä varten, että se saa kuka haluaa.
Vielä vertaa tuota kieltämistä tuttuun tarinaan Aatamista ja Eevasta, että Jumala kielsi heitä syömästä siitä yhdestä ainoasta puusta. Ja miten kävi? :smiley:

Sit monesti näitä esim. kannabiksen laillistamis keskusteluja, kun on lukenut ja kuunnellut monia vuosia, niin törmää siihen aivan naurettavaan väitteeseen, että
“kun meillä on jo tämä alkoholi, ei me tarvita uusia päihteitä”.
Ihan samalla tavalla ihmiset päihdyttävät itseään, oli se laillista tai ei. Ja tässä tapauksessa käyttää ja alottaa kokeilut jo teininä, koska se on kiellettyä.

Itekin 16 vuotiaana kärähin pilvestä poliiseille ja vanhempani suhtautuivat sen jälkeen minuun, kuin pahempaankin taparikolliseen ja haukkuminen ja syyllistäminen oli aivan ylimitoitettua itse tekoon nähden. Mut en sitä niin vakavasti ottanutkaan, kun tiesin, että he eivät vaan yksinkertaisesti kykene ymmärtämään mistä kannabiksessa ja yleensäkin päihtymisessä on kyse, koska absolutisteja ja uskovia.

Tostakin tulee mieleen vaan se, että kuinka paljon helpommalla me päästäisiin, jos ihmisiä ei aivopestäisi uskonnoilla sekä uskomattomalla propagandalla huumeista.

Enkä mäkään enää polttele, tai käytä mitään. Haluaisin vaan järkeä tähän toimintaan näiden asioiden suhteen!