Kannabis mediassa ja tutkimukset

Hei ylläpito!

Savusaunan säännöissä lukee seuraavasti:

Päihdepoliittinen keskustelu. Savusauna ei ole tarkoitettu kannabiksen laillistaminen vs. laittomuus -keskustelun areenaksi. Tavoitteena on keskustella kannabiksen käytön aiheuttamista haitoista ja niiden vähentämisestä konkreettisella tasolla. Poliittiselle keskustelulle löytyy internetistä muita keskustelualuieita.

Kysymykseni kuuluukin, että saako tänne Savusaunaan perustaa oman media-ketjun kannabikselle vai onko ketju sääntöjen vastainen? (Me Lopettajista ketju (koskien kaikkia mahdollisia psykoaktiiveja) jo löytyykin, mutta siellä eräät jatkuvasti marisevat koska juuri tämä aihe on ilmeisesti hyvin kiusallinen/tabu). Ymmärrän kyllä jos ketju on “laiton” ja ketjun voi siinä tapauksessa lukita. Toivottavasti en saa tästä varoistusta/bannia sillä mielestäni olen asiaa ihan asiallisesti udellut.

Lähdetään vaikka liikkeelle tästä tämän päiväisestä uutisesta:

Läpimurto tieteessä: ”Kannabis ehkäisee Alzheimerin tautia”
stara.fi/2014/09/01/kannabis … in-tautia/

Hei nyt stop!!! Viestisi on selvästi sääntöjen vastainen, koska siinä mainitaan kannabiksen käytön HYÖDYISTÄ. Tämän palstan tarkoituksena on keskustella kannabiksen HAITOISTA! :laughing:

Toi Alzheimerin taudin puhkeamisen mahdollinen estäminen kannabiksen käytöllä on kyl aika mielenkiintoinen aihe, harmi vaan ettei tuossa uutisessa ollu lähdettä linkattuna (tai sitten se vaan meni mun unisten silmien ohi). Meillä on tosiaan suvussa Alzheimerin tautia ja siitä menee ihminen kyllä niin kauheaan kuntoon etten haluaisi itse olla ikinä siinä kuosissa.

En kyllä tiedä käykö tämmöinen uutisaiheinen osio, vois kyllä olla ehkä ihan kiva. Vaikka kovasti kannabisaiheisia uutisia tulee luettua niin aina niitä tuntuu menevän ohi. Niistäkin kumminkin voi löytää joskus jotain viisauksiakin.

Tässä on Science Daily - tiedelehden englanninkielinen juttu tuosta Alzheimer-tutkimuksesta:

sciencedaily.com/releases/20 … 131801.htm

Tässä alkuperäisen tieteellisen julkaisun abstrakti: ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25024327 (se ei tosin ole mitään kansantajuista tekstiä)

Moi SoiKannel ja muut

Mediakeskustelut kannabiksesta lienee ihan mielenkiintoisia. Tutkimuksiakin voi linkittää. Muistakaa objektiivisuus, myöskään lähdekritiikkiä ei kannata unohtaa. Varsinaiselle poliittiselle väännölle suosittelemme muita palstoja, joita internetin ihmeellinen maailma on täynnä - myös ihan kotimaisia löytyy :slight_smile:

terv. toimitus

^Kiitos ylläpidolle ketjun sallimisesta vaikka aihe tuntuukin aiheuttavan aikamoisia kieltoreaktioita/defenssimekanismeja monien ihmisten keskuudessa vielä meillä Suomessa.

Myös itselläni on suvussa Alzheimerin-tautia ja ainakin itse olisin valmis ihan mihin vaan, ettei tarvitse kyseiseen tilaan joutua. Tässä esimerkki mitä se tekee potilaan omalle nimikirjoitukselle vuosien saatossa:
Synkkä näky – lääkäri tallensi Alzheimer-potilaan nimikirjoitukset 12 vuodelta
stara.fi/2014/08/31/laakari- … joitukset/

Hei,

Itse ymmärsin että Savusauna on tarkoitettu keskustelulle haittojen vähentämiseksi?

Moi,
juurikin sille, mutta luovasti mennään. Mediakeskustelu pysyköön tässä ketjussa. Jos keskustelu ei pysy asiallisena, voidaan ketju sitten sulkea.

terv. toimitus

Poliisin mukaan kannabis tunkee Tampereella jo yläasteikäisten saataville
aamulehti.fi/Pirkanmaa/11949 … ville.html

Omasta mielestäni paras tapa suojata nuorta huumeiden (ja laillisten päihteiden) vaaroilta (läsnä olemisen ja rakastamisen lisäksi) on antaa hänelle rehellistä ja puhtaasti nykytieteeseen perustuvaa päihdevalistusta ottaen huomioon niin negatiiviset kuin positiivisetkin puolet sekä tarkkaan eritellä jokainen psykoaktiivi. Mielestäni on myös erittäin oleellista kertoa hänelle miksi meidän yhteiskunta suhtautuu esim. kannabikseen niin kuin se nyt suhtautuu ettei sitten tulisi koulussa ja kavereiden kesken ristiriitaisuuksia.

Mikä on teidän mielestä paras keino vähentää nuorten kannabis kokeiluja/käyttöä? Pyritään nyt tässä ketjussa välttämään tätä laiton vs laillisuus-keskustelua. Päihdepolitiikka kun ei kuulu Savusaunaan.

Kriminologi: “Säännelty on parempi kuin laiton” - Kannabiksen kohtalosta päätettiin aikoinaan arvalla
ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/ … an-arvalla

Rikosylikomisario: Kannabiksen käytöstä aiheutuva rikosrekisterimerkintä kohtuuton
ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/ … -kohtuuton

Kannabiksen kotikasvatuksen rangaistavuudesta uusimmassa Tiimissä:

issuu.com/a-klinikkasaatio/docs/ … /c/sl1neli

^ Tuo tiimin juttu nyt myös hesarissa sekä A-klinikan sivuilla.

Sosiaalineuvos: Rangaistukset kannabiksen kotikasvatuksesta kohtuuttomia
hs.fi/kotimaa/a1411867211639 … 0576eab8f0

Kannabiksen kotikasvatusrangaistukset kohtuuttomia
a-klinikka.fi/tiimi/2121/kan … htuuttomia

DC, 3 states, and a US territory will vote on marijuana this year
vox.com/2014/7/23/5929817/me … ation-2014

Eli uudenvuoden jälkeen Yhdysvalloissa voi olla yhteensä viisi osavaltioo (kahden sijasta) jotka ovat laillistaneet kannabiksen aivan täysin.

Kansa äänesti: Taas yksi osavaltio sallii kannabiksen virkistyskäytön
aamulehti.fi/Ulkomaat/119493 … ayton.html

Jee! Alkaa olemaan vähän dominoefektin makua… :wink:

^Vähän juu näyttäs siltä… Alaskan tuloksia ei oo vielä julkastu vaikka sielläkin ilmeisesti Yes-äänet johdossa laskennassa…

Marihuana äänestettiin lailliseksi Washingtonissa ja Oregonissa
hs.fi/ulkomaat/a141515536713 … 27a72193b9

“Yhä useampi on tajunnut, että luvallistettu, säännelty ja verotettu marijuana-bisnes on järkevä verrattuna huumekartelleihin”, Elliott sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Jaahans, jossain Oregonissa kannabista saa olla kotona 230 grammaa, mutta ottaakohan noi nyt huomioon että aktiiviset ainesosat taitaa voida tiivistää melko kompaktiin olomuotoon? Paljonkohan maksaisi amatöörin valmistama litra k-öljyä? (oisko enemmän kuin kotimainen k-ilju) :wink:

Alaska, Oregon ja Washington D. C. laillistivat kannabiksen

tusky.fi/uutiset/631-alaska-oreg … ngton-d-c-

Marijuana Drastically Shrinks Aggressive Form Of Brain Cancer, New Study Finds
huffingtonpost.com/2014/11/1 … 81060.html

Kannabiksesta superlääke ihmisen tappavimpaan syöpään!
metropoli.net/uutiset/tervey … kasvainta/

Isoäidit polttivat pilveä ensimmäistä kertaa
iltalehti.fi/iltvhullumaailm … 4_a6.shtml