Kalliola Myllyhoito

Moi,

tiedän että aiheesta on varmasti jo paljon keskustelua, mutta haluaisin nyt nopeasti vastauksen kysymykseeni. Onko Myllyhoidossa mukana siis myös huumeriippuvaiset vai on alkoholi- ja huumeriippuvaisille eri kuntoutusohjelmat?

Ohjelma on jokseenkin sama, mutta huumeriippuvaisille erityisesti on Kalliolaan kuuluva Kiskon klinikka.
kalliola.fi/Paihdepalvelut/k … fault.aspx

Varsinainen katkaisuhoito kannattaa tai pitää olla käyty ennen hoitoonmenoa, kuten alkoholismin hoidossakin.
Tai aineenkäyttö siis katkaistu hyvissä ajoin ennen hoitoonmenoa, ettei ole akuutteja fyysisiä vierotusoireita.

Toivottavasti se ohjelma on toipumisohjelma, ettei kuntouttava, mutta silloin kun itse kävin myllyhoidon, niin hoitohan oli ihan sama, mutta joillekin kovia huumeita käyttäneille oli myönnetty vain pidempi hoitolaitosjakso. Oma ajatus siitä pidennetystä on sellainen, että jotkut kaipaa enemmän aikaa, jotta saisi siihen menneeseen elämään pidemmän aikavälin ja tuntisi myös miten elämä maistuu vaikka ei nauttisikaan mitään päätä sekoittavaa. Se on niin kumma asia, että kuinka ne päihteet vetääkin puoleensa, vaikka ihminen kuinka tietäisi mitä ongelmia siitä seuraa.

Raitistumisen takaa silti se oma halu raitistua, kuten myös halukkuus toimia kuten näissäkin laitoksissa pyydetään toimimaan. On alettava löytämään rehellisiä toimia, avoimuutta ja myös pyrittävä alkamaan kunnioittamaan itseään, ruumistaan ja sitä kautta myös elämäänsä.

Jos olet menossa, niin toivon sydämestäni voimia, rohkeutta ja sitä avoimuutta sinulle tai vaikka läheisellesi, jos kysyt jonkun puolesta.

Moi

Myllynkivitettynä tiedän, että oli riippuvuus mikä tahansa, myllyhoito toimii. Eiköhän Minnesota malli toimi parhaiten? Perustuu kokemukseen… Rankka tauti, mut rankka hoitokin. Lämpimästi suosittelen. Lapualla rankkaa, Nurmijärvellä ja avomyllyssä perussettii, Tuhkimo soveltaa mallia. Niin monta päihteidenkäyttäjää, niin taitaa olla myös selviytymistarinoitakin. Ohjelman arvoja ajatellen.

Jos on mahis lähtee hoitoon, niin kannattaa mennä.

Kaikkea hyvää :slight_smile:

Niinuska, tiedätkö enemmän tuosta naisille tarkoitetusta hoitokoti Tuhkimosta :question:

Näitä minnesota-malliin perustuvia hoitoja myös Helsingin Sillanpirtti ja Suojapirtti. Hoitomalli on parhaita mahdollisia, mutta ei ainoa hyvä. Myös yhteisöhoito toimii kuulemma todella hyvin mm. Hietalinna-yhteisössä ja Diakkarilla.
Mutta varmasti Myllyyn tai Kiskoon kannattaa mennä jos tilaisuus avautuu. Tietääkseni Kiskossa on erityisesti huumeidenkäyttäjien sairauteen ja maailmaan perehtyneitä työntekijöitä, joita ei kaikissa hoitomallin paikoissa välttämättä ole, jos kaikilla vain alkoholismi-tausta.

Päihde kuin päihde toki, mutta on hoidolle hyväksi jos henkilökunta tietää aineista ja niiden käytöstä ainakin melkein yhtä paljon kuin asiakkaat. :smiley:

PS. Näköjään myös Sillanpirtissä on minnesota-mallista yhteisöhoitoa nimenomaisesti huumeidenkäyttäjille. suoja-pirtti.fi/sillanpirtti2.php