Juomisen syy vai juopot bulvaaneina?

Rivejä tiivistetään taas tässä puolueessa.

www.aamulehti.fi/uutiset/rikoksista-tuomitun-teuvo-hakkaraisen-fanit-pommittavat-uhria-torkyviesteilla-saimme-viestit-haltuumme-eduskunnan-turvallisuusjohtaja-taysin-poikkeuksellista-201030714

Tuntuu siltä että laitetaan lippulaivoiksi tarpeeksi häikäilemättömiä kavereita joiden vielä tiedetään menettävän loputkin pintakiillostaan ryypyn myötä, ja sitten huudetaan hurraata kun he reuhaavat vastustajien kimpussa.

Ei tuota voi viinan syyksi laittaa, eiköhän se pohja löydy porukan arvoista ja asenteista.

Media osallistuu tahtomattaan talkoisiin kääntämällä keskustelun asioista keskusteluksi henkilöistä ja henkilökohtaisista ominaisuuksista.

Ei voi sanoa että kansalaistoiminnan kulttuuri olisi muuttunut, onhan tällaisia ilmiöitä ennenkin ollut. Mutta nyt ne ovat kyllä vallanneet kovasti tilaa syrjäyttäen tietysti sitten asiallisempaa vaikuttamista.

Niimpä. Ja vielä hiljattain haittaisänmaallisten lauma levitteli käsiään hurskasta hämmästystä teeskennellen, että “mitä se on muka se vihapuhe. Sananvapauttahan tässä vaan toteutetaan.” Ja “meidän Teuvo on sentään kunnon mies! Kunnon suomalainen mies.”

Viestien sairainta antia on Ruohon saama "“Luuletko, että saat mitään sympatiaa, kun lapsenne tapetaan.”.

Mutta ehkäpä tämä tällainen on tosiaan sitä paljon puhuttua sananvapautta, jota tuollaisen viestinnän tuottajat ja komppaajat sanovat vaalivansa.

Sananvapaushan tarkoittaa joillekin sitä, että toisten naamaan pitäisi saada hieroa paskaa ilman seurauksia, ja että uhkailu ja henkinen väkivalta ovat oivia yhteiskunnallisen keskustelun välineitä.
Pelottavaa on sekin, milloin näiden viestijöiden vintti pimenee siinä määrin, että henkinen väkivalta muuttuu fyysiseksi.
Hakkaraista ei ehkä voi syyttää näiden anonyymien öyhöjen viestinnästä, mutta mielenkiintoista olisi nähdä kommentoiko hän tätä mitenkään.

Tähän verrattuna erään jazz-festivaalin vanhurskaan ex-toimitusjohtajan möläys seksuaalivähemmistöistä tuntuu tietysti lievältä, lähestulkoon niin viattomalta kuin miksi se selitettiinkin. Toimitusjohtaja ei myöskään tiettävästi ole juoppo, vaan puhuu selvöllä päällä.
Kristillinen toimarihan totesi, että ei ole olemassa homoseksuaaleja, on vain homoutta. Kansa suutahti siinä määrin että uhkasi boikotoida koko jatseja, joten toimarille näytettiin ovea. Seurasi varsin kiinnostava julkinen debatti, joka kieltämättä oli hauskempi kuin nämä Teuvon tapauksen synkeät jälkimainingit.
Kerkesin nokkelasti jo iskeä vastapalloon kirjoittamalla jonnekin, että ei ole olemassa kristittyjä, on vain kristillisyyttä, joka olisi hoidettavissa eheytyshoidolla. Ei ehkä järkevää, myönnän, mutta oli pakko kuitata. :blush:

Oli kuulemma noitavaino kyseessä, kun toimari sai kenkää. Perussuomalaiset puolestaan valittavat aina “ajojahdista”, oli kyseessä sitten edustajansa kännisen väkivallan sanktiot tai presidenttiehdokkaan gradun plagiaattiepäily.
Keskustelu on tärkeää, mutta olisi joskus myös hyvä muistaa sanojen oikea merkitys. Ajojahdista tai vainosta voidaan ehkä puhua Ruohon ja toimittaja Aron kohdalla, mutta ei normaalien sanktioiden kohdalla jotka rikkeistä ja vilpistä tulee antaa.

Eikä tässäkään kirjoituksessani ollut mitään tarvetta puuttua Hakkaraisen tai Ruotsalan persoonaan tai henkilökohtaisiin asioihin.