"Julkisen Sektorin Terveystiedot"

Kanta.fi sivustolla on päässyt lukemaan omaa henkilökohtaista terveyteen liittyvää tietoa jo pidemmän aikaa, pankkitunnuksilla. Uutta on että myöskin yksityisen sektorin lääkäreillä on nykyään oikeus kirjata tieota tänne.

Esim. Mehiläisen nuori lääkäri oli kirjannut " että emme määrää asiakkaalle PKV lääkitystä koska emme tunne kyseistä herraa".

Mehiläisen lasku tuli pikaisesti kotiin, pankkisiirto lomakkeella. Ikävää että sairas ihminen ei nykyään edes saa apua laillisin keinoin.

onko lääke määrätty kyseisellä asemalla missä uusit sen? koska ite sain saman vastauksen julkiselta kun vaihdoin kaupunkia ja yksityiseltä kun työterveydestä saatua respaa uusin yksityisenä henkilönä. käynti paikanpäällä korjasi asian eikä oo ollu sen jälkee mitään ongelmaa uusinnassa, sain jopa puhuttua takas lääkkeen minkä edellisen kaupungin lekuri lopetti kun on todella mieto benzo, täällä lääkäri sano et kukaan ei ole tähän jäänyt koukkuun ei ainakaan minun käyttämilläni määrillä :laughing: oli joku vanha päihdepuolen lekuri.

Bentso lääkitys on aina määrätty ja uusittu paikallisella terveysasemalla. Annokksen ylitettyä oli tarvetta muutaman ylimääräiseen, johon Mehiläisen nuori mies lekuri ei suostunut. Kyseisessä tilanteessa olin siististi pukeutunut, selvinpäin ja asiallinen. Edes 10 kappaletta Opamoxia ei suostunut määräämään ja ohjasi kääntymään julkisen sektorin päivystävälle ensiapu polille. :open_mouth:

^ Eipä tietenkään suostunut kirjoittamaan, koska näki Kannasta, että sulle on määrätty benzot jo toisaalla. Reseptikeskukseen pääsevät luonnollisestikin nykyään kaikki lääkärit, vaikka pyörittäisivät vain omaa yhden henkilön praktiikkaansa, eivätkä (vielä) muuten Kantaa käyttäisi, koska reseptikeskuksen kautta niidenkin on lääkkeet määrättävä, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole. PKV-lääkitykset näkyvät sitten reseptikeskuksesta kyllä, vaikka kaikki muut tietonsa olisi salannut. Periaatteessa käytäntö on “kautta aikain” ollut se, ettei päällekkäisiä PKV-lääkerespoja saa määrätä, mutta paperirespojen aikaan tuota ei vain käytännössä voinut oikein mitenkään valvoa. Ei se Mehiläisen lekurin vastuulla ole, jos olet syönyt lääkkeesi liian nopeasti. Päivystykseen mennään sitten siinä vaiheessa, jos vieroitusoireet miltei henkeä uhkaavat.

^^^^^ Kyllä aina yksityiset ovat määränneet päällekkäistä E-respaa. Kyseessä sattui vain olemaan vittumainen lääkäri tällä kertaa.

kyl noit vaino lekureitakin on taas joutuu menee tohtorille ku meni 20x50mg tramboa kuukaudes ku painanu menee raksal, noi lekurit vois joskus tulla käytännös totee et noi työergonomia neuvot ei vaan käytänössä toimi… tai osasssa työtä joo mut 75% sellasis paikois et työergonomia on vaa hieno ajatus mitä on käytännössä mahdoton toteuttaa…