Irtiotto

.

Tervetuloa, käyhän välissä vähentäjienkin puolella! Sielläkin on paljon selviytymistarinoita, mm. minulla ketju, jossa pohdin lopettamisen vaikeutta.

Riippuvuudelta kuulostaa, sehän ilmenee niin monin tavoin ja yksilöllisesti. Siihen ei järkisyitä välttämättä löydykään. Kuinka pitkään pystyt olemaan ilman?

Ethän kiirehdi? Päivä kerrallaan ilman viinejä. Tunnustele miltä se tuntuu ja saatat huomata, mitkä tilanteet laukaisevat pakonomaista päihteen käyttöä ja sitä kautta solmutkin saattavat avautua.

MTT64 kirjoitti

Hei, ei sulla päässäsi tarvitse olla mitään oleellista vikaa, vaan kertomasi viittaa alkoholismiin. Alkoholismi on krooninen ja etenevä sairaus, joka hoitamattomana todennäköisesti johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Siitä huolimatta sitä poteva ihminen voi elää raittiina. Tiedät, että raitistuminen onnistuu montakin kertaa, mutta pysyvän raittiuden saa silloin, kun on löytänyt oman pohjansa. Ehkä olet sen nyt löytänyt, kun olet valmis kirjoittamaan hämmentyneisyydestäsi tänne.

Minulle kävi niin, että kun päädyin omalle pohjalleni, olin valmis menemään avun hakemiseen AA-ryhmään. Niissä meitä on tuhansia, joillakin ajokortti tallella, joiltakin se on otettu pois. Sama koskee ammattia, perhettä, taloutta jne.
Katsele täältä ohjelma ja kokoontumiset, rohkaise itsesi ja liity maailmanlaajuiseen tukiverkostoon!
aa.fi

Yhdessä olemme enemmän

.

Reippaasti tänne vain kirjoittelemaan!

Mikä niissä henkilökohtaisissa jutuissa nyt sitten niin nolottaa?

Tääl ei tarvii ujostella. Kaikilla meillä alkoholisteilla on nolottavia juttuja takana ainakin juopotteluaikana. Mulla niitä syntyy kyllä raittiinakin.

Mukaan vaan kirjoittelemaan!

[Poistettu asiatonta - Päihdelinkin moderaattori]

.

.

Heippa MTT!

Hyvä alku ja asenne sulla, kun olet huomannut, että myönteinen kehitys ei jatku tekemättä jotain itsesi ja raittiutesi hyväksi.
Tässä vaiheessa, niin kuin myöhemminkin, tekemisten ohella tarvitaan aina myös kärsivällisyyttä, oikeastaan joka päivä.

Ensimmäiset asiat ensiksi

Voimme HYLJÄTÄ jokaisen oman mielipiteemme ja sen sijaan omaksumme VALTIOMIEHEN mielipiteen asioissa…
EMME ainoastaan hylkää omia mielipiteitämme alkoholismin hoidossa, vaan JOKAISEN mielipiteemme JOKAISESSA asiassa… jos VALTIOMIES sanoo sinulle mitä tahansa… SINÄ TOTTELET, tai joudut juomaan… VALTIOMIES kykenee ennustamaan jokaisen tulokkaan juomaanjoutumisen ennalta… se aavistaa jokaisen mielenliikkeesi ja ajatuksesikin se osaa lukea… Vaikka et edes puhuisi AA:ssa… VALTIOMIES kykenee sanattomista signaaleista aavistamaan sinusta kaiken…

:unamused: :laughing:

Mun oli vaikea NÖYRTYÄ sen TosiAsian edessä,että koko elämäni tarkoitus ja SYY olla olemassa on LESTADIOLAISEN_YHTEISÖN_RAKENTAMINEN… ja olla POIKAMIES!!! palvelen KOKO ELÄMÄLLÄNI SUURTA_LESTADIOLAISJOHTAJAA, jotta se kykenee rakentamaan Valtakuntaansa maanpäälle… TYÖPAINE on HIRVITTÄVÄ!! mutta MÄ PAINAN TÖITÄ!!!

Hei Jorg, voisitko vihdoinkin paljastaa kuka se Valtiomies on? Kun en ollenkaan tiedä ketä pitäisi palvoa. Olisi paljon helpompaa jos voisit antaa nimen.

.

.

MTT64 kirjoitti

Selvä lauantai on alkoholistille täyden kiitoksen paikka. Menneisyyden mokien mittasuhteet oikaistuvat, kun kuulee toisten alkoholistien mokailuista. En tarkoita, että niiden merkitys itselle vähenisi, mutta toisten kokemuksien kuunteleminen antaa uskon, että omatkin virheet ja väärät teot voi oikaista, hyvittää tai jättää silleensä. Murhaa lukuun ottamatta rikoksillakin on vanhenemisaikansa, ja jotkut teoistamme kärsineet ovat saattaneet kuollakin tai häipyneet ulottumattomiimme.

Jos et halua palata päihdeterapeutin potilaaksi, sinulla on kuitenkin mahdollisuus palata niihin tukiryhmiin, joissa joskus olet käynyt. Juomiskokemuksesi saattavat avata silmäsi ja korvasi kokemaan tuen merkityksen toisella tapaa kuin aikoinaan.

Yhdessä olemme enemmän

.

MTT64 kirjoitti

Hei, kyse ei ole ensijaisesti viihtymisestä vaan raitistumisesta. Joskus on syytä ennakkoluulottomasti suostua rohkeasti astumaan oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Mutta niin kuin tiedät, valinta ja vastuu on sinun itsesi.

Saamme sopeutua tosiasiaan, että budjettivarojen myöntäminen keskusteluapuun palkattaviin virkoihin tuskin lisääntyy lähivuosina.

Kuluneella viikolla saattelin erään vanhemman naishenkilön sydänvaivojensa takia terkkariin ja sieltä sydänfilmin jälkeen sairaalaan. Toiminta oli asiantuntevaa, potilasta kuuntelevaa, tehokasta, viivyttelemätöntä ja keveällä huumorilla höystettyä.
Joitain viikkoja sitten läheinen ystäväni oli psyykkisen avun tarpeessa, ja hän on tyytyväinen sairaalajaksoonsa ja sen jälkeiseen julkisen
sektorin tarjoamaan avohoitosuunnitelmaan.

Julkisella ja yksityisellä terveydenhoidolla on kummallakin omat hyvät ja huonot puolensa.

Ensimmäiset asiat ensiksi

AA-ryhmässä ei viihdy siihen saakka, kunnes NISKA ALKAA TAIPUA ja on JUOTU sinne saakka että OHJELMA ALKAA KELVATA!!! sitten NÖYRRYT sen TOSIASIAN EDESSÄ, että AA = ABSOLUUTTINEN_TOTUUS ja aina oikeassa… Sitten sinulle alkaa hiljalleen valjeta, että A-ohjelma on JOKAISESSA_ASIASSA_OIKEASSA… ja sinä olet ollut väärässä… Minäkin taistelin ABSOLUUTTISTA_TOTUUTTA vastaan pitkään kunnes hiljalleen tajusin että on NÖYRÄSTI myönnetävä VALTIOMIESTEN olleen sittenkin oikeassa… mutta he eivät ylpeilleet tyyliin “MITÄSMINÄ sanoin” vaan hymyilivät kauniisti<3 sen jälkeen on apahtunut ihania asioita <3<3<3<3<33<3

.