Ilmoittaudu kevään äitiryhmään!

Päihdelinkissä järjestetään kahdesti vuodessa suljettuja, täysin anonyymejä nettiryhmiä päihteitä käyttäville pienten lasten ja raskaana oleville äideillle. Ryhmän tavoitteena on tarjota äideille apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen.

Ilmoittautuminen aukeaa 27.1. ja on auki ryhmän alkuun saakka. Ryhmä alkaa 11.2.
Tämän jälkeen voit tiedustella peruutuspaikkoja sähköpostitse aidit@a-klinikka.fi

ILMOITTAUDU TÄSTÄ.

Monesti päihteitä käyttävä äiti kokee olevansa ongelmansa kanssa yksin. Päihdeongelmasta voi olla vaikea puhua edes parhaalle ystävälleen. Ryhmässä jaetaan vertaiskokemuksia siitä, millaista on olla äiti tai odottava äiti, jolla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden päihdekäytön kanssa. Anonyymissä ryhmässä voi kirjoittaa avoimesti ja luottamuksella ilman syyllistämistä. Jokainen äiti haluaa olla paras äiti lapsilleen. Ryhmän tuella päihteiden käyttöä voi saada hallintaan.

Ryhmässä keskustellaan tavallisista arjen iloista ja suruista, lapsista, parisuhteesta, harrastuksista tai mieltä askarruttavista asioista. Ryhmissä on ollut päihteidenkäytön eri vaiheissa olevia äitejä. Kun yksi miettii, miten saisi päihdekäytön katkaistua, toisella saattaa olla jo toipuminen käynnissä. Ryhmässä voi asettaa omia tavoitteita päihteiden käytön hallitsemiseksi tai lopettamiseksi. Äidit ovat jakaneet keskenään päihteettömyyden haasteita ja kannustavat toisiaan avun hakemiseen.

Ryhmässä on mukana kolme ohjaajaa, jotka tarjoavat ammattimaista tukea. Ohjaajat ovat vauvalähtöisen päihdekuntoutuksen ammattilaisia Ensi- ja turvakotien liiton Pidä kiinni - hoitojärjestelmän yksiköistä eri puolilta Suomea. Keskusteluryhmä on luottamuksellinen ja täysin suljettu ryhmän ulkopuolisilta. Ryhmäläisiä ja ohjaajia sitoo vaitiolovelvollisuus ryhmän asioista.

Äitiryhmä kokoontuu Päihdelinkin suljetulla keskustelupalstalla 11.2.-12.5.2016 välisenä aikana. Ryhmään voivat osallistua raskaana olevat ja pienten lasten äidit.

Toiminnasta vastaavat Ensi- ja turvakotien liitto ja A-klinikkasäätiö.

Lisätietoa ryhmästä: aidit@a-klinikka.fi
paihdelinkki.fi/aidit