Ihminen tavattavissa

Elämä näyttää minulle jälleen eräällä tavalla haasteellisuutensa. Tällä kertaa kylläkin pelkästään positiivisessa valossa.

Olen kohta vuoden verran tehnyt matkaa, tavoitteena pääsy opiskelemaan Tommy Hellstenin järjestämään Ihminen tavattavissa mentor -koulutukseen. No viime maanantaille tästä tuli totta. Kävin pari viikkoa sitten haastattelussa ja tulin valituksi niiden onnellisten kahdeksan joukossa, jotka tuohon ainakin minun kovasti arvostamaani koulutukseen pääsivät osallistumaan. Lisää seikkailua tutkimusmatkalla itseeni. Matka käynnistyy näiltä osin 11. päivä, kun meillä on ensimmäinen tapaaminen ja koulutuksen info Helsingissä. Mielenkiinnolla odotan tulevia haasteita. Oikeastaan jo hieman malttamattomana.

Elämä kantaa tänäänkin. Edelleen kaiken taustalla mahdollistajana on tämän päivän raittius/pelaamattomuus. Todella mielenkiintoisia tilaisuuksia tulee eteen tasaiseen tahtii ja mitä mielenkiintoisempia ihmisiä polullani vierailee joka päivä. Elämä tuntuu todella hyvälle.

Luentokeikkoja on jo tehdä asti ja lisää tulee tasaiseen tahtiin. Lisäksi olemme parin eri toimijan kanssa virittelemässä päihdepuolelle bisnestä jonka tarkoituksena olisi tuoda ainakin näin alkuvaiheessa todella monipuolinen osaaminen avokuntoutuksen muodossa. Minun lisäkseni kun tähän prokkikseen on tällä hetkellä osallistumassa psykologi sekä päihdepuolella itsensä tohtoriksi väitellyt alan rautainen ammattilainen.

Asiat järjestyvät yksi kerrallaan, juuri oikeassa aikataulussa. Minun tulee vain pitää omalta osaltani huolta siitä, että jatkan päivän kerrallaan hiihdellen sitä tasaista latua, jota jo niin moni ihminen on edelläni ollut avaamassa. Tänään ymmärrän myös sen, että tuossa sauvoessani, pidän osaltani huolen siitä, että jäljessä tuleville on latu myös auki.

Elämälläni on tänään suunta. Elämälläni on tänään määränpää. Elämälläni on tänään tarkoitus. Mitä muuta enää voisin siltä olla vailla? En yhtään mitään, koska minulla on kaikki mitä tässä hetkessä tarvitsen.

Mitähän Kaaleppiselle kuuluu kun on unohtanut meidät ?

Ei ole unohtanut ei ja kiitos kysymästä, hyvää kuuluu. Yhä tänäänkin kaiken hyvän taustalla päivä kerrallaan pelaamattomuus sekä päihteettömyys.

Päiviä on kertynyt kauniiksi ketjuksi, pelaamattomuuden osalta jo rapian 8v ajan. Silti ymmärrän kohdallani yhä sen että tämä päivä on se ratkaisevin.

Mitä tähän kirjoittamaani koulutukseen tulee, niin pari vuotta tuli tuota koulua käytyä ja olipahan matka. Jos etukäteen jotakin tuolta koulutukselta odotin, niin kaikki odotukset ylittyi monin kerroin.

Tässä hetkessä arki rakentuu työn sekä perheen ympärille. Itsensä hoitamista unohtamatta.

Taas huomen aamulle, kuten jo reilun 7kk ajan, starttaan matkaan kohti Keski-Suomea jossa yritykseni kautta tarjoan avopuolen ryhmä- ja yksilömuotoista keskusteluapua mitä erilaisimmista riippuvuuksista kärsiville ihmisille. Ensimmäistä kertaa elämässäni töitä on tiedossa pidemmäksi aikaa ja suuntaus on varsin hyvä. Aluksi helmikuulla mukana kokonaisuudessa oli kymmenkunta ihmistä ja tällä hetkellä määrä lähentelee jo neljääkymmentä.

Viikonloput keskityn sit isänä paikkaamaan lapsilleni sen aukon mitä reissutyö arkena jättää, puolison paikkaa unohtamatta.

Viime vuosi oli kohdallani todella raskas ja haasteellinen, mutta koska pidin kirkkaana mielessä sen että pelit saati päihteet eivät auta, asiat oikenivat ajallansa. Onnekseni minulla on matkanvarrella ohjautunut elämääni ihmisiä joiden suosiollisella avustuksella viime vuoden haasteetkin oli huomattavasti helpompi kohdata. Yksin en olisi siitä selvinnyt.

Mutta vaikka en täällä ole viimeaikoina kirjoitellutkaan, niin käyn täällä säännöllisesti lueskelemassa, muistaen sen että myös tämä sivusto on minua monta kertaa matkallani avittanut. Aika vaan kun on rajallinen, niin sillä täällä kirjoittelu on vähempänä.

Silti kirjoittaminen on yhä minulle yksi tärkeä henkireikä ja sen vuoksi säännöllisesti blogia yhä kirjoitan. Ohessa linkki, jos haluaa kirjoituksiini syventyä. Lisäksi minulla on tässä hetkessä jo seitsemännen kerran rakenteilla käsikirjoitus kirjaan, joka toteutuessaan sisältää kirjoituksiani sekä oivalluksiani tältä matkaltani minuuteen.

Kaikkea hyvää ystävät. Kirjoittelen täällä kyllä, sikäli kun vain aikataulut sen jossain välissä sallivat. Voikaa hyvin.