Hyvää uutta vuotta!

Minkä kirjallisen taitoniekan maailma on sinussa melkein menettänyt! Olet verbaalivirtuoosi. Paavo Noponen lukisi vihreänä kateudesta sinun hengentuotantoasi. :wink:

Aloitin uuden viestiketjun, koska joulu on jo paremmalla puolella.[size=150] Raittiin reipasta uutta vuotta![/size]

Taitaapa tuokin olla tarina, joka aukeaa vain niille, jotka ovat itsekin pyyhkäiseet retkeilykeskuksesta Anterinmukkaan saunomaan. Muistelehan sinäkin vain raikkaan veden tuntua siinä saunan edessä luonnonavannossa. :smiley: Täyttä elämää kirkkain silmin kaikille vuonna 2010. :sunglasses:

En ole tuossa paikassa käynytkään. Mutta sen sijaan ovat Käkkälö- ja Suukisjokien sekä Maaterin vedet tuttuja. Ja sanopa kun Kalmakaltiossa uida pulskahtaa. :smiley:

Meinaa jo mennä kisailuksi vai onko peräti visailu, mutta aamu-uinti Paratiisikurun pikkulammessa virkistää kesähelteelläkin. :smiley: Paikka on nimensä veroinen, mutta eipä sinne taida ollakaan turisteilla asiaa. :smiley:

Paikka on suurinpiirtein puolessa matkassa Anterinmukkaan. Tästä kuvasta ei oikein synny mitään käsitystä. Kuvassa näkyvä vesi on sulavaa jäätikköä, joka putoaa jyrkännettä. Jurkänteen ja lammen väliin mahtuu teltta juuri ja juuri (ei saisi pystyttää) Lampi on 10m syvä ja pohjalla isoja kivilohkareita. Se pihlajakaan ei kuvassa näy. Talvella tuosta kurusta alkaa 10 km alamäki Sudenpesään, joka on varmaan Lapin romanttisisn majapaikka.

Muistelen että Pallaksella olisi Paratiisikuru??? Ainakin Vatikurussa katkois sukseni joskus helevetin kauan sitten, aikoina jolloin en vielä pahemmin viinan kanssa lätrännyt. Taivaskeron huipullakin tuli silloin käytyä samalla reissulla.
Lapinjutut ovatkin sellainen aihe, että niissä vierähtäisi tuokio jos toinenkin. Ja kehumatta on tullut kolmisenkymmentä kertaa käytyä. Videotakin on monta tuntia. Kuvia voisin laittaa jos osaisin. :blush:

Tuo ei ole oma ottamani kuva, googlasin verkosta lähinnä sopivan. Kuvaa, kun vähän aikaa klikkailee, niin löytää kuvan “ominaisuudet”. Copy-paste ja urlimerkin kahta puolta - voilaa.

Häkkeröin menetelmän pikkukissan tekemisten avulla. Taidan olla nörtti, eli siilirunon tyyliin:

“Olen nörtti, tunteellinen nörtti.”

Ja, jos joku vinoilee, niin luovun budhalaisesta-raitistumis-tyylilajista ja ryhdyn kiroilevaksi siiliksi.

:smiley: :smiley:

…elkää alkako mun kanssa! Häviätte kumminkin…mie en mitään polkuja tuolla tallaile. :smiley: :wink: …se on hyvä, kun sitä ei metsissä osaa eksyä, mutta synnyinkaupungissaan kylläkin…tosin en tainut olla silloin ihan kirkkain silmin liikkeellä. :blush: :blush: :smiley:

…kisailun taidan poijjaat voittaa, kotikenttäetuineni, mutta visailun voin tunnustaa häviäväni takuulla…kanan muisti. :laughing:

Hyvää Uutta Vuotta siis kaikille Plinkkiläisille…olkaahan (lopettajat ainakin :wink: )selvinpäin ja ihmisiksi. :smiley:

Kotikenttäetu on toki sulla, mutta pelivälineet on meillä :smiley:

Jos kerran jätät polut kulkematta, niin osaat varmaan kertoa, miksi Luirojärveltä ei kannata oikaista maalikyliä kohti suoraan satulan yli - ainakaan kesällä?

Maalikylien asukkien paikkoja! :mrgreen: Vaan mites olisi Maderoaivi tai Dulbesvarri? Entäpä Akkanasgår´sa? :sunglasses:

[size=50]onko s&s ikuna Lappia nähny muuta kuin kuvissa? :lol: [/size]

Ei Lupukkapäällä ole paha rakka. Kun sieltä jatkaa alas Lankojärvelle, niin on sellainen sotku suota ja vaivaiskoivua, että seuraavala kerralla kelpaisi Kaamoksellekin valmis polku. :smiley:

Nyt meni visa jo kisan puolelle. Kilpisjärvellä olen käynyt kerran syksyllä. Sopisi paljon paremmin keväthankien maastoiksi. Tottahan se on, että Saariselällä Lappi alkaa vasta Sokostin massiivin Itärajan puolelta. Kyllä sekin seutu on kierretty. Anteripään päällä suksilla lumituiskussa ei uskaltanut lähteä alaspäin laskemaan, kun kyyryasennossa ei ollut mitään havaintoa siitä, seisottiinka paikallaan vai mentiinkö sata lasissa alaspäin. Onneksi tuli sen verran tuulirakoa, että pääsi suojan puolelta alas - ei tosin sinne minne oli aikomus mennä. Kemihaaraan en ole koskaan kävellyt. Tahvontuvan saunalla myyrä söi suklaat repusta, vaikka reppu roikkuikin seinällä.

…teijät äijät on aina yhtä helppo saada henkseleitä paukutteleen. :smiley: :wink:
…mie vaan Pomokairassa hillassa olen hippassut enimmäkseen…sielläkin nykyään harvemmin kun ei muka millään ehdi…ja joskus ajellut hiukkasen ylemmäskin samoilemaan…jos on siltä tuntunut, että isompia mäkiä tekis mieli katella ja puita on liikaa näköä haittaamassa. :smiling_imp:

…aaa, nyt selvis sitten mikä sekin pusikko ja pikku kosteikko oli , josta etelänmies selkäni takana jupisi ja jupisee vielä nykyäänkin, jos reissua ehdotan! :laughing: :wink:
Mutta kylläpä täytyy tunnustaa, että polkua (=silta…yleisölle siellä kehäkolmosen takana infoksi :smiling_imp: ) ikävöin miekin silloin kerran, kun ei naisenlogiikka riittänyt miettimään, että ojassa(tais olla Lutto sen ojan nimi, kun kerta nyt nimistä ollaan tarkkoja… :smiling_imp: ) vois keväällä olla himppusen enemmän vettä kuin yleensä…vallankin kun luntakin oli piisannut ja tuli vielä reissun aikana lisää. Kylymä oli uintireissun jälkeen…

Hitsit…tässähän rupiaa tuntemaan itsensä vanhaksi akaksi teidän kanssa, kun oikein menneisyyteen uppoaa… :unamused:

No onkos Surnu- ja Nonabeljärvet tuttuja paikkoja? Mie pari kertaa olen Surnulle Sevetistä vesitasolla menny ja tullu.

Luulenpa, että olet yrittänyt kahlata Suomujoen yli Ahvenjärven kohdalta (anteeksi, jos paikannimet jo alkaa mennä sekaisin) Isomman veden aikana se on aika romanttinen ylitettävä kahdelle ujolle ihmiselle. Vettä on sen verran ja virtaakin ihan kivasti, että rohkeus ottaa kaverista kiinni kyllä kasvaa :smiley: Ihan pahimpaan kevätaikaan ei tulisi mieleenikään ylittääminen siitä kohdasta - edellinen joka yritti taisi hukkua. Mutta onhan siellä silta vähän lähempänä itärajaa (Siellä se jo onkin Luttojoki). Jos vain löytää ajokuntoisen tien sillalle asti. :confused:

Kyllä ne on minun patikkamatkat näköjään jääneet Etelä-Suomen puolelle. :smiley: Hävisin tämän kisan. :confused:

Älä veljeni luovuta!!! Jos vuosirenkaitasi läheskään oikein arvioin, niin sullahan on vasta parhaat reissut edessä päin. Ja ehkäpä pääset Lappiin asti joku kerta. :laughing:

Nyt rupeaa kilpailuvietti puskemaan - lähteekö kukaan mukaan suksilla pohjoisnavalle? Villahousut pitää ottaa mukaan, sillä en rupea ketään pitämään koko matkaa lämpimänä. Yötä vietetään kiepillä avaruushuovan alla tuulessa ja tuiskussa ilman rakovalkeaa. Jos oikein palelee, saa tulla kainaloon lämmittelemään, mutta nukkuessa ei saa silloin kuorsata. :imp:

Niinhän ne veljet kirjoittelevat sentimentaalisia juttuja, että piti itsekkin käydä lainaamassa tuolta päiväkirjasta reilun vuoden takainen viesti. Kaikkea sitä sattuu. Tiedä miten Kaamokselle oikeasti tässä porukassa kävisikään :smiley:

Hyvin kävis…täällä on niin kilttejä setiä, että kyllä ne yhden polulta eksyneen tyllerön aina takas ruotuun hakis…montakin kertaa, uskon mie. :wink:

Tässähän alkaa olla jo melkein valmis käsikirjoitus koko lailla nosltalgiselle elokuvalle. :laughing: ei puutu kuin kustantaja, näyttelijät on palstalta ja koska joku kunnon humalakohtauskin tarvitaan, niin otetaan joku liisingille vähentäjistä. Sitten kun ne on pitäneet tipattoman tammikuunsa. :mrgreen: