Hyvää "terapiaa"

Hei vaan kaikille!

Itse olen entinen peliriippuvainen, hyvin nuori sellainen, 20v. Nykyään en pistä enään paljoakaan pelikoneisiin, mutta ennen meni koko helvetin tili aina. Sain kerran kuussa palkan (n.1500e), ostin auton tankin täyteen bensaa, muutaman kartongin tupakkia ja loput menikin sitten aina pelikoneisiin. Järjettömän pelaamiseni loppuvaiheessa myin vanhan autoni ja ostin uudemman tilalle, lainasin vanhemmilta rahat siihen kun säästöjä ei ollut, auto maksoi 2000€. Maksoin osissa vanhemmilleni takaisin autoa, n. 250€/kk, joka oli myös hyvä “este” pelaamiselle. Pikkuhiljaa auto maksettu pois ja rahaa saatu inttiä varten säästöön.

Intti alkoi tammikuussa, käteistä mukaan 300€ ja parolaan. No eihän sielä kauaa kestänyt kun selkä pamahti, ei vapautusta joten sivariin menin. Parolasta kotiopäin tullessa pysähdyin ABC:lle syömään, kun en ollut kolmeen päivään syönyt kunnolla, kyllä, olen nirso ruuan suhteen. No hesen ateria naamaan ja tuplapotille. Pari tuntia vierähti ja kaikki meni, molemmat tilit tyhjänä kotiin odottelemaan kutsua sivarikoulutukseen. No kutsua ei näkynyt joten ilmottauduin sinne pari viikkoa intin jälkeen, maaliskuun lopulla koulutukseen. Ei muutakun töitä ettiin.

Töitä ei sitten löytyny, joten työkkäriin ja kelaan hakeen rahaa. Ekat rahat pamahti tilille, tupakkia vähän, bensaa tankillinen ja pottiin, kaikki meni… No toiset rahat tuli, enemmän tupakkia, lisää bensaa ja pottiin, kaikki meni… Tässä vaiheessa tajusin ettei vittu tässä ole mitään järkeä, pitää säästää rahaa kun tulot on niin helvetin pienet seuraavan vuoden. Päättämällä onnistuu, nykyään menee se parikymppiä kuukaudessa RAY:lle, ja huomena menee kyllä vielä enemmän kun lähetään kaverin kanssa laivalle, mutta eipä mene koko matkaan kerätty raha, tokihan sieltä pitää tupakkia ja nuuskaa ostaa. Pelaamisen koitan pitää kurissa, ja olenkin nyt kuluneet pari kuukautta pitämään homman jotenkin aisoissa.

Myös muiden ihmisten ongelmien lukeminen auttaa hyvinkin paljon asiaan, alkaa miettimään että miksi helvetissä pelaa oikeastaan ollenkaan, eihän siinä ole mitään järkeä.

Aina olen pystynyt myöntämään ongelmani, joka on jo suuri saavutus.

Kiitos myös teille!

/quit.

Jahas, niin siinä sit kävi, tuliaiset sain ostettua mutta kaiken matkakassan pelasin, jopa tililtä vielä vähän ylimääräistä meni rulettiin, nyt vituttaa…

Kokoajan hinku päästä pelaamaan mutta tili tyhjänä, mielessä käy kokoajan vipin ottaminen mutta tiedän ettei se johda mihinkään hyvään.

Apuja kaivattais, tänään oli 10e “ylimääräistä”, piti ostaa kuulokkeet, luulin saavani koneesta rahat parempaan, sinne meni… Pieni summa, mutta vituttaa silti…

Moikka :exclamation: Aloitus viestissäsi iski heti silmille “entinen peliriippuvainen” Voin kertoa että entisiä peliriippuvaisia ei olemassakaan, riippuvuus kulkee mukanamme läpi koko elämänkaaren. Sen kanssa täytyy oppia elämään. Et ole sisälläsi käsitellyt riippuvuuttasi kovinkaan paljon, jotain jo kertoo toki se, että olet tänne kirjoittanut.

Kirjoitat mielestäni siihen sävyyn pelaamisesta, että olet jotenkin pitänyt aisoissa ja muita tuon tyylisiä lausahduksia että pelaaminen on pysynyt ihan ok kurissa. Niin kauan kun koitat pelata maltilla ja riippuvuus kun tastalla on, ei hyvää seuraa!

Toivon että olet pysynyt erossa pikavipeistä, kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että niilläkin saa hankittua itselleen kunnon velat :exclamation:

Olet kovin nuori vielä, älä tuhlaa parhaita vuosiasi pelaamiseen.