Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus H:gissä 7.11.2017

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus järjestteään Helsingin vanhassa kirkossa tiistaina 7.11.2017 klo 18-19.

Tule muistamaan poisnukkunutta läheistä, ystävää tai tuttavaa ja hiljentymään hetkeksi kirkkoon. Kirkon portaille syttyvät jälleen kynttilät huumeisiin kuolleiden muistoksi. Voit myös tuoda oman kynttilän. Tilaisuuden musiikista vastaa Janina (laulu) ja Eero (kitara) sekä kanttori Anna Pulli (urut ja laulu).

Tilaisuuteen ei tarvitse ennalta ilmoittautua. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden jälkeen glögitarjoilu.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Irti Huumeista ry, Tukikohta ry, Kris-Etelä Suomi ry, Stop Huumeille ry, Sininauhaliitto, EHYT ry, HDL, A-klinikkasäätiö, KRAN rf ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunta.

^ Olis ihan kiva päästä käymään ku onhan noita (valitettavasti) läheisiä kavereita lähteny täs viimesen 10 vuoden aikana ihan liikaa tän kaiken paskan takia…
Tossa nopeesti laskin ja pääsin aika äkkiä viiteen, ja en enää pidemmälle halua muistella ja laskea.!

Vaan ku ei millään pääse täältä yli 500km päästä kun vielä duunissa menee päivät.
Mut toivottavasti joku laittais ainaki ne 5 kynttilää ylimääräisenä, niin mä omistaisin ne näille mun edesmenneille kavereille.!

Rest in peace guys, we will see soon.!

Jos jonnee voi lähettää vitosen 50 minikynttiläst (pienii oli ne 0.5 ml ja 1 ml koniruiskutkin) niin osallistun ilomielin. Hyvä idea, mut aina Helsinki, ja se on kaukana. Suurin osa noist kuolleist kuollu ihan Suomen rajojen ulkopuolel.
Kelatkaa n.20- v tyttöä metadonijonossa ja kun sillä on koiranpentu povessa (Musta labbis) ja se kattoo maailmaa . Ei tienny koira et 5 vrk ja oli koditon, ellei joku ottan sitä kun emäntä otti liikaa.

Hei siinäpä oliski hieno idea mitä Junkie tossa jo vihjaili!
Eli nyt plinkin modet, pistäkääs homma pyörii ja niin, et laittakaa vaik tänne näkyviin joku tilinumero ja maksutiedot (ja maksaja laittais oman nimimerkin viitteeksi vahvistuksena) jonne vois laittaa sit tietyn summan montako kynttilää haluaisi sinne sytytettävän.

Mä pistäisin ainaki heti muutaman frendin muistoksi rahat tulemaan, ku ei täältä toiselta puolelta suomea duunissa käyvä ihminen pysty sinne tulee…
Ja vielä parempi olis sit, jos joku teistä ottais kuvan missä näkyisi kaikki ne kynttilät siellä rappusilla, ja liittäis sen sit vaik tähän linkkiin, niin näkis itsekin sen…!?

Hei!

Hieno, kaunis ajatus, Junkie ja Zeus76.

Käytännön toteutus on Päihdelinkin puolelta hankala, mutta koska olemme verkkopalvelu, olisiko ajatusta muistaa edesmenneitä ystäviä ja rakkaita virtuaalisesti?

Kynttilän voi sytyttää osoitteessa sytytakynttila.fi/.

Tähän ketjuun voi linkittää sytytetyn kynttilän ja halutessaan kirjoittaa muistonsa huumeisiin kuolleesta läheisestään / ystävästään.

Helsingin tilaisuus on kaunis kynttilämerineen. Jos vain on mahdollisuus mennä paikan päälle, niin kannattaa varmasti <3

  • toimitus

aika moni tuttu ja ystävä ovat pitkälläpiikillä päivänsä päättäneet. jospa ensi vuosi ois sellainen et ei joku vanhasta kaveriporukasta lähtisi, alkaa jo riskiryhmä ollu mennyttä enää on muutama jäljellä että jos ensi vuonna ei kukaan ystävistä lähtis nii ois ennsimmäinen pitkään aikaan alkaa jo vähiin käymäään noi riskitapaukset vaikka kyllä noita perheen isiäkin valitettavasti joskus poistuu.

Ideana ihan kaunis ja kiitos siitä.
Mut ei virtuaali kynttilä (minun mielestä) vastaa sitä oikeaa kynttilää, jonka sytytät sen tietyn henkilön muistolle. :neutral_face:

Mut anyway, toivon että kirkon raput täyttyisivät kaikkien niiden muistolle, jotka ovat lähteneet ihan liian aikaisin.!

And to my friend’s whos allready gone, we will meet again some day, some place.! :wink:

No joo, näinhän se on, aito on aina aito. Kynttilän voi myös käydä sytyttämässä mihin tahansa hautausmaalle. Jokaisella hautausmaalla on muistolehto muualle haudattujen muistoksi. Ajatus lienee kuitenkin tärkein.

7.11 tulee kansaneläke. Laitan sellasen pienen ämpärin steriinia paikalisen hautausmaan muualle haudatuille. eikön se riitä. Jos niit saa jo, johan se joulu on tulos. Onneks riskitapaukset on kaikki melkeen kuolleet. Vanhat jermut osaa olla varovaisii. En sit tiiä AIDS tapauksist ulkomail, mut kai 7 v on nekin kaatan. Niin kuule se menee “Amy”, älä yritä tartuttaa sitä muille, se on ikävää sun sielulles, Svetlana.