Huumeiden laillistaminen (päivitys)

Laillistaisitko…

  • Kaiken
  • Vain osan niistä ja mikä tai mitkä ne sitten olisi?
  • En mitään

0 voters

Näitähän on, mutta päivitetäänkö hieman tilannetta mielipiteiden suhteen?

vain osan, kaikki mikä tulee luonnosta ja siihen päälle texi. :smiley:

Shotti ja hitaat lailliseks, hitaiden kans tosin jotai rajotuksia, en jaksa ny tarkemmi miettiä. Ja essot kans. Muut on mulle ihan sama. Ni ja rööki täyskieltoon ja pirin maahantuonnista/valmistamisesta/levittämisestä kuolemantuomio. Ja koksun hinnalle/laadulle ois tehtävä jotai, ei ny laillistettava kuitenkaa.

On tyhmää, että joidenkin kasvien kasvattaminen omaan käyttöön ja niiden nauttiminen päihteenä on rangaistavaa. Ylipäätänsä se, että jokin kasvi on laiton.

Ainakin osan huumeista voisi vapauttaa jollain tavoin, mutta siihen pitäisi sitten saada jokin järkevä kontrolli.
En osaa juuri nyt muuta sanoa tähän.

luonnontuotteet, hitaat ja ghb. Alkoholin ostamista pitäisi rajottaa rankalla kädellä.

ganjan ja sienet vois laillistaa.

Jos haluaa laillistaa vain tietyt aineet, niin ajatteleeko siinä että ne olisi hyvä olla kaikkien saatavissa vai olisko kiva vaan saada just niitä aineita mistä itse sattuu pitämään?

Huumeiden laillistaminen ei ole mikään “mitä haluan menulta” -leikki, tasa-arvo se pitää olla valikoimassakin.

Samat kuin Kalsarikännillä,Vain ruoho ja pudi cannabiksestä.

Tietenkin samat oikeudet kaikille,vaikka 21 vuotta täyttäneille,koska 18-vuotias ei mielestäni ole vielä aikuinen.Ei kyllä 21-vuotiaskaan,mutta suurinpiirtein.

Pilven laillistaisin ilman pientäkään harkintaa!

Lisäksi kaikkea suomen luonnossa kasvavaa pitäisi saada vetää. En
kyllä itse vetäisi mutta se kuuluu mielestäni jokamiehen oikeuksiin.

On niin väsynyt ettei jaksa selittää. =(

Kyllähän kaikki aineet voitaisiin laillistaa, jos joku tietää miten se saadaan kontrolloitua. Niin, kenelle ne aineet sitten olisi tarkoitettu? Kaikille jotka osaavat perustella osaavansa käyttää fiksusti? Nah, ei tulisi onnistumaan. Entä miten perusteltaisiin juuri niiden tiettyjen aineiden laillistaminen? Toinen haluaa laillistaa hitaat ja toinen nopeat jne.

Toki.

Mitä mieltä ite oot laillistamisesta Ziontrain?

Ottaen huomioon maailman missä elämme ja sen länsimaalaisen kulttuurin mihin olemme niin sidonnaisia, niin on pakko sanoa ei kaikelle laillistamiselle.

Suurin syy omalle kannalle on tosiaan se pelko, että huumeiden käyttäminen ihmisten keskuudessa lähtee hallinnasta. Laillistajilla on sitten taas täysin päinvastainen näkemys asioiden kulkemisista, eli mitään ongelmia ei laillistamisesta seuraisi piste.

Me emme ole henkisesti valmiita vastaanottamaan sitä houkutusten kirjoa minkä erilaisten huumeiden vapauttaminen vapaille markkinoille toisi.

Minä vastasin kanssa, että en mitään. Vaikka itekin harrastelee joskus ehkä jotain, niin en usko, että sinänsä kenenkään elämä paremmaksi muuttuisi, jos huumeita laillistaisi. Tietenkin sitten jos jokin ois laillista, voitas paremmin valvoa laatua, valtio sais veroja jne., mutta luulisin kuitenkin, että ei se pidemmän päälle toimisi… Se on kyllä tietysti pöljää, että subuja pitää rahdata jostain Ranskasta. Korvaushoito pitäs siis saada kyllä Suomeen!

“Koska nuoret on kaikest huolimatta ostamassa kannabista, nyt sitä ei saa valvotuista oloista, siks tuutte varmasti löytämään lapsenne huumeluukuista” :open_mouth:

Ei tuo vielä itsessään ole niin tyhmää. Typerää on mielestäni se, että kannabis on laiton ja alkoholi laillinen.

Olet periaatteessa oikeassa, mutta entäs alkoholi sitten? Pitäisikö se mielestäsi sitten kieltää? Miksi ei pitäisi?

Kieltolaki aiheuttaa samaa paskaa aina. Aste-eroja eri päihteiden välillä toki on, mutta pääpiirteittäin kieltolain aiheuttamat “lieveilmiöt” ovat aina samoja.

Minä en olisi todellakaan laillistamassa kaikkia päihteitä. Haluaisin ensiksi kokeilla, miten porukka reagoisi kannabiksen dekriminalisointiin. Kun tulokset tästä oltaisiin saatu, vasta sen jälkeen voitaisiin alkaa puhua laillistamisesta. Muista päihteistä nyt puhumattakaan.

Jos kansa tahtoo kieltää sen, niin kielletään se. Jos kansa tahtoo huumeet lailliseksi, niin laillistetaan ne. Mennäänkö näillä eväin?

Niin, kieltolakihan ei toiminut hyvin alkoholilla, mutta se analogia ei välttämättä toimi muihin päihteisiin.

Tarkemmin ajateltuna olen ainoastaan kannabiksen dekriminalisoinnin kannalla, eli alle 30 gramman tai jotain hallussapidosta ei rangaista tjsp. Tämä vapauttaisi resursseja yms.

Sienet haluaisin lailliseksi lähinnä sen takia, että itteä kiinnostais vetää vielä kunnon trippi, muut aineet ei kyllä enää kiinnosta. Eli täysin omahyväinen halu siis :slight_smile: Mutta sienistähän ei fyysista addiktiota tule, ja monella trippailu jää muutenki helposti yhteen kertaan niin enpä siinä muutenkaan hirveetä vaaraa yhteiskunnalle näkis.

Toinen vaihtoehto ois tietty laillistaa lsd… Onko sitä ylipäätään suomessa liikenteessä?

Samoilla linjoilla olen. Todella typerää, että kasviperäiset päihteet luokitellaan “vaaralliks huumausaineiks”. Tai jopa “erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi” esim. kokapensaan
-uute(se valkoinen pulveri, kokaiinina paremmin tunnettu…).

Tässä vaiheessa lienee turha edes toivoa mitään laillistamista, mutta kaikkien päihteiden käytön dekriminalisointi olis kuitenkin jotain.

Sillä mitä se esim. hyödyttää, että jotain piri- tai heroinistia sakotetaan ja tuomitaan vankeuteen…? Luuleeko ne lainsäätäjät oikeesti, että nämä todella “ottaa itseään niskasta kiinni” ja maksavat kiltisti sakot…?

Tuskin. Aineisiin ne sakkorahatkin vaan menee. Eikä varmaan oo muutenkaan tuon sortin addikteilla motivaatiota lopettaa, kun tuomitaan ja syrjäytetään noin… :unamused:

Vähän sama vertaus, että joillekin alkoholisteille/nikotinisteille annettais kovat sakot alkoholin käyttörikoksesta ja ehdollista/ehdotonta tuomiota hallussapidosta/välityksestä… Mitä luulette, että loppuisiko ryyppääminen/tupakointi? Kun eipä se tahdo alkoholisteilta/tupakoitsijoilla loppua, vaikka on ihan laillistakin… :unamused:

EDIT. Tähdennän nyt vielä, että KÄYTÖN(n. 1-2 käyttöannoksen hallussapito) laillistaisin kaikkien päihteiden kohdalta.

Mutta täydellisesti(valvottu myynti, kasvien kasvatus) laillistaisin ehkä kuitenkin vain kannabiksen, sienet, kokalehdet, khatin ja miedot, kenties keskivahvatkin opiaatit/opioidit.

Psykedeelien (sienten ja lsd:n) laillistamisesta tulee ekana mieleen se, että sitten niitä vetäisivät nekin, joiden pää ei välttämättä kestäisi niin intensiivistä menoa. Ei toki riippuvuutta ym haittoja, mutta kertakäytölläkin voi olla ikäviä seurauksia ihan yksilötasolla, jos joku perusjuntti tietämättömänä vetelee jotain happoa “kun se nyt kerran on laillista” ja kokeekin jotain mihin ei ole osannut varautua ja mieli ei ole semmosille asioille avoin. Ja jos mennään tästä yhteiskunnan tasolle, niin kyllähän sekin mielenterveyspuolta työllistäisi, kun useammat ihmiset kärsisivät sitten huonojen trippien seurauksista.

Haluaisin, että essot ja kannabis laillistettaisiin. Essot olisivat tasalaatuista mdma:ta, ja yhdessä pillerissä sitä olisi melko pieni määrä (ilman jatkeaineita tietenkin). Kannabis antaisi niin paljon iloa pieniin haittoihin nähden, että sen laillistaminen on mun mielestä jopa realistinen ajatus, tosin ei välttis vielä tällä vuosikymmenellä.

Kaikkeen laillistamiseen liittyisi ikärajat ja ihmisille pitäisi antaa kovasti tietoa laillistetuista aineista, ettei syntyisi semmosta “ryntäystä”, että tavan tallaajat heti vetäisivät itsensä kipeiksi uusilla aineilla (varsinkin Suomessa kun on tuo pään totaalinen sekoitus -meininki).