Helppoa se on olla länsimaalainen narkkari

Länsimaalaisilla narkkareilla ovat asiat melko hyvin, ruokaa saa, yleensä nukkumapaikkakin löytyy. Mutta toista se on olla heroiiniriippuvainen jossain kehitysmaassa, esim. Afrikassa heroiini löytyy, jo pikkulapset ovat sitä rännäämässä. (Vicen Liberia dokumentti) Siellä kun on ruoastakin pulaa, niin voi elämä olla astetta karumpaa kuin täällä hyvinvointivaltioiden sosiaalipalveluja nauttien.

Itse asiaan. Katselin dokumentin Kiinana heroinisteista, oli melko mielenkiintoista materiaalia, myös Iranin ja Afgahinstain opiaattinarkomaaneista löytyyy dokumentteja. Täältä voi katsoa: documentaryheaven.com/

Tosin täytyy ottaa huomioon, että esim siellä afghanistanissa jne ne hinnatkin on aivan eri luokkaa kuin täällä monen käden kautta tuotu, myös lapset työskentelevät niiden parissa paljon ja käyttävät paljon tuotteita mitkä ei ole loppuun asti jalostettuja.
Mutta ihan oikeassa olet kyllä, länsimaissa on ainakin vielä TOISTAISEKSI hyvä olla, jopa narkkarinkin.

^Addie pitkästä aikaa! Oon ihmetellyt mihin silloin katosit!!

Ja helppoa olla länsimaalainen ihminen, jos verrataan kehitysmaiden köyhiin. Onpa nuissa rikkaitakin, vaan vauraus on erittäin epäoikeudenmukaisesti jakautunutta, ja täälläkin on köyhiä… Kehitysmaiksi määriteltyjä maitakin on hyvin erilaisia…joissakin on nälänhätä, joissakin kuilu harvojen rikkaiden ja köyhien ihmismassojen välillä on vielä suurempi kuin Ameriikassa :unamused: . En usko, että on helppoa olla narkkari tai mikään päihderiippuvainen missään… :unamused: .

En usko että on helppoa olla ihminen misään.
Toisaalta ihminen on sopeutuva elukka, et jos ei paremmasta tiedetä niin on helpompaa olla. Meilläkään ei olisi niin kauheita syyllisyyden tunteita jos ei tiedettäisi kolmannesta maailmasta mitään. :mrgreen:

Toi Dokkari Liberian narkeista oli kyllä hyvä.

Jonkun Afganistanialaisen dokkarin katsoin. Kertoi Afgaanien kurjalliston kurjimmista. Yksi tyyppi oli kanaalissa tykittämässä päivän ekaa niin sillalle alkoi kerääntyä porukkaa huutelemaan että mitä te meidän maan kuonasta tulette tekemään dokumentteja!

Mikähän pätkä toi on, jos joku tunnistaa kuvauksesta niin olisin kiitollinen linkistä.

Eipä tosiaan taida olla… :confused: . Mä näin hirmu hienon dokkarin Areenast, sijoittuiko se ny Jerusalemiin vai muual Israeliin, ja siinä oli kaksi ystävystä, miehiä, liittyi prostituutioon, liittyi huumeisiinkin, liittyi asunnottomuuteen, m u t noin hienosti tehtyä dokkaria, joss em.aiheita, en ole nähnyt ennen… :astonished: . Ikävä kyllä taitaa olla jo poistunut, vilkaisin nopeasti Ylen dokkariosastoa, en ainakaan pikaisesti katsomal löytänyt. Harmi. Oisin kattonut uudestaan.

Juu, vaikka ei varmasti ole koskaan ollutkaan olemassa mitään helppoa elämää kenelläkään, niin kyllä me vaan olemme monellakin tapaa etuoikeutettuun asemaan syntyneitä. Oltiinpa sitten narkkeja, kotiäitejä, insinöörejä, tai vaikka kaikkia noita. Pyrin aina esim. tiedostaessani näitä ns. hyvinvointivaltion itsestäänselvyyksiä olemaan mahdollisimman kiitollinen niistä. Toki myös kaikesta muusta hyvästä mitä elämäni sisältää, vaikka aina välillä vituttaakin. Ja useinkin. Aina sen valon sieltä jotenkin kykenee löytämään. Jokainen, oli sitten missä tahansa. Tsiigaa, siellähän se taas on :slight_smile:

Joo, tajunnanvirtaa… Kohtelet hyvin kanssaihmistäsi. Täysin tuntematonta. Sanot jotain kivaa hänelle, jota hän jää miettimään positiivisin mielin. Hän tulee hyvälle tuulelle, joka taas resonoi hänen tuttaviinsa. Hyvä kiertää ja voi hyvinkin tulla jossain vaiheessa takaisin itsellesi. Myös pahat sanat/teot… Oikeastaan tämä maailma on aika kiinnostava mesta, pakko myöntää, vaikka nyt onkin vähän masikset päällä.

Kovien kamojen käyttäjällä on tuskin helppoa missään, eipä kai sitä taviksillakaan (ei juurikaan kokemusta, opettelen vielä). Se ei kuitenkaan ollut asiani pointti, vaan se että haluan esittää kiitokseni tuon dokkarilinkin postaajalle. Siis suuret kiitokset, noista saa mukavasti infoa lisää, kuinka maailmalla mennään, tai ainakin pienen riikkisen siitä pinnasta.

Varmaan sinänsä helpompaa se olis afrikassa tai afganistanissa tulis se loppu ainaki nopeemmin. tarttis kitkutella…roikkua elossa vitun velvollisuudentunnosta. wine wine niii.

^
No nih, ja sais sentään kunnon tavaraa! Eikä tarviis paremman puutteessa pistellä suoniinsa jotain lääkeainekorvikkeita.

hirveen tyhmiä nää mun kommentit nykyään…ja mitään asiaa taaskaan…