Haluan lopettaa Panacodin

Olin ensin väärässä ryhmässä kunnes löysin tämän ryhmän.

Olen käyttänyt vuodesta 2017 Panacodia. Silloin minulla todettiin uuden lonkan tekonivelen tarve. Siitä lähtien olen vaihtelevalla “menestyksellä” lääkkeitä ottanut. Nyt olen ollut kahdessa leikkauksessa. Ensimmäinen meni muuten hyvin, mutta uusi nivel ei pysynyt paikoillaan. Irtosi 4 kertaa ja tuskat olivat hirvittävät. Jokaisen kerran jälkeen ambulanssilla päivystykseen, nukutus ja nivel vedettiin paikalleen. Toisen leikkauksen jälkeen olin hirvittävän kipeä. Nyt kolme viikkoa leikkauksesta ja kunto alkaa olla lähes normaali. Mutta mieli ei.

Haluaisin päästä Panacodista eroon. Aloitin lääkärin kanssa pari viikkoa sitten, mutta en onnistunut, koska vielä oli kovat kivut. Nyt lääkäri ei halunnut enää auttaa ja olen yksin asiani kanssa.

Pahimmillaan otin 9 tabl päivässä ja nyt on menossa 4-5 tabl. Mutta pelkään ihan hirveesti vieroitusoireita, koska aiemmin pidin aina taukoja kunnes tuli nuo vieroitusoireet. Ilta on helvetillinen. En voi nukkua kun kramppaan koko ajan. Ja nyt mieliala on ihan maassa ja olen ahdistunut. Sairastan keskivaikeaa masennusta (jo 30 vuotta) ja ennen leikkausta olin ihan hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä, jos ajattelee tätä päivää, on ihan hirveä olo. Aiemmin olen tehnyt itsemurhayrityksiä ja kävi tuokin aamulla mielessä.

Auttakaa - mitä teen

.

Moi Nella!
Mä vieroittauduin Panacodista 2 vuotta sitten. Eli olen elävä esimerkki siitä että toipua todellakin voi :slight_smile:
Mulla myös Panacod oli aina reseptillä, hermokivun vuoksi. En ostanut koskaan muualta kuin apteekista.
Mun tilanne tosin oli vielä hankalampi, koska olin syönyt (niinikään lääkärin määräyksellä) bentsodiatsepiinia ahdistukseen ja paniikkihäiriöön yli 20 vuotta.
Minä halusin totaalisesti lääkeriippuvuudesta eroon, joten sain päihdepolin kautta lähetteen vieroitusosastolle. Siellä sanoin että haluan lopettaa Panacodin seinään. Tiesin että bentsovieroitus olisi se pahin painajainen.

Toki minulle tuli Panacodista vieroitusoireita. Välillä oli kylmä luita myöden, toisinaan hiki, kivut paheni (tottakai), polvia särki, menetin yöunia ja vatsa oli sekaisin.

Haluan sanoa että mitään näistä ei tarvitse pelätä! Mikään oire ei pelottanut tai edes ahdistanut. Lähinnä suoraan sanottuna vaan vitutti.

Pää pysyy kunnossa, mitä nyt olo on tyhjä kun kroppa vielä vaatii sitä lääkettä. Mutta mitään masennusta en kokenut. Kaikki nämä menee ohi. Usko mua. Eikä ne edes kestä kovin kauaa.

Minä en olisi sinua välttämättä ohjaamassa vieroitusosastolle, mutta tarvitsisit jonkun tahon, lähinnä lääkärin, jolle voisit olla täysin rehellinen siitä Panacodin käytöstä. Sinä et ole ainoa!! Meitä on paljon.
Mutta se rehellisyys auttaa siinä, että se lääkäri osaa auttaa sinua.

Uskon että sinulla se lääke ajetaan alas vähitellen, mutta se pitää tehdä lääkäriä apuna käyttäen. Itse siihen on lähes mahdotonta pystyä.

Sitten kun pääset aloittamaan vieroituksen, ota se sairauslomana. Älä koita olla tehokas töissä tai sosiaalisessa elämässä, älä sovi tapaamisia mitä on hankala perua. Vieroitus on sairausloma.

Tee olosi mahdollisimman mukavaksi. Osta vaikka helvetisti herkkuja, katso Netflixiä, ja ennen kaikkea: ole itsellesi armollinen!
Minä tiedän ne itsesyytökset ja halveksimiset ja kaiken sen mitä lääkerioppuvuus voi mielelle tehdä.
Se riippuvuus ei ole sinun syytä!!!
Se on tapahtunut laillisen reseptilääkkeen käytön vuoksi. Se tulee salakavalasti ajan kanssa, mutta missään nimessä se ei ole sinun syytäsi!!

Olen mielelläni sun vertaistukena jos vaan sellaista tarvitset.

Kaikkea hyvää sinulle, Nella! :heart: