Gorski ja Miller - pysyminen raittiina

Löysin linkin takaa tuon Gorskin ja Millerin kirjan, jota olen kerran aiemminkin kehunut.

webalcoholic.com/selvaratkai … uskomuksia

Kirjoittajat ovat tehneet paljon työtä alkoholistien kanssa, joilla on taipumus retkahtaa muutaman kuukauden raittiuden jälkeen. He ovat huomanneet tiettyjä yhteisiä piirteitä ja ennakoivia merkkejä. Kirjoittajat tarjoavat ratkaisua, jossa alkoholisti etsii kirjan avulla omat retkahtamiseen johtavat kuvionsa ja laatii niitä vastaan suunnitelman jo hyvissä ajoin ennen retkahtamista.

Gorskin ja Millerin opit ovat auttaneet jo suurta joukkoa alkoholisteja pysymään raittiina, joten oppeihin kannattaa tutustua.

Saataisiinkohan kirjasta keskustelua aikaan?

Tämäkö siis:

HAITALLISIA USKOMUKSIA RETKAHTAMISESTA
Retkahtamisesta on olemassa paljon haitallisia käsityksiä. Jotkut päihdeongelmaiset alkavat uskoa itsestään asioita, jotka yksinkertaisesti eivät pidä paikkaansa. He tekevät valintoja, jotka perustuvat näihin haitallisiin uskomuksiin ja joskus valinnat ovat hyvinkin tuhoisia.
Käännös teoksesta T. Gorski & M. Miller: Mistaken beliefs about relapse (ulkoinen linkki, jss)

Onko itselläsi kirja ja laittaisitko muutaman esimerkin :smiley: Aika kiinnostava aihe.

Luin tuon kirjan itse heinäkuussa. Kirja löytyy tuon linkin takaa kohdasta “pysyminen raittiina” siinä on pieni linkki punaisella “kirjassa”. :smiley:

sosiaalisairaala.fi/koulutus … aisy_4.pdf

Oli varsin mielenkiintoista luettavaa.

Tuolta “Haitallisia uskomuksia” osioista löytyi myös tämä asia, jota olen pyöritellyt mielessäni viime aikoina. Eli "KUN ADDIKTI RETKAHTAA, HÄN EI OLE LÖYTÄNYT POHJAANSA JA HÄN TARVITSEE LISÄÄ TUSKAA. En ole siis ainoa, joka pitää ajatusta aivan järjettömänä :unamused:

Haitallinen uskomus nro 16 tuntui myös tutulta. “Jos alat uudelleen käyttää päihteitä, sinun on mahdoton lopettaa ennen kuin olet taas pohjalla”. jotenkin näin kai sitä ajatteli. MUTTA TOISAALTA viinahimokin oli aikamoinen yhden ainokaisen retkahtamisen/kännin jälkeen. Muutama päivä saattoi mennä pää selvänä retkahtamisen jälkeen, mutta mieli teki jatkuvasti ja sitä oltiin taas radalla muutaman päivän kuluttua. Eli sikäli yhden retkahtamisen jälkeen ollaan kai lähtötilanteessa, että täytyy odotella jälleen kolmesta neljään viikkoon, että ne himot katoavat. (tai miten kauan kennelläkin…) Täysin fyysinen oire siis. Siinä rinnalla oli tietysti se mielen tuottama ajatus, että “ryssin, eli antaa mennä”.