George W. Bush - esikuva raittiille ja raitistuville!

Yliopistomies: Bush suoritti huippuyliopstossa (YALE, joka on ns. murattiliigan - the IVY League - eliittiyliopisto - alemman korkeakoulututkinnon historiasta vuonna 1968 vain 22-vuotiaana. Kauppatieteen maisterintutkinnon hän suoritti alan parhaassa yliopistossa Harvardissa. (Monellako eurooppalaisella valtiomiehellä on kaksi tutkintoa huippuyliopistoista? V: ei kenelläkään!).

Menestyvä liikemies: Bush meni öljyteollisuuden palvelukseen. Hän oli vanhempana osakkaana tai toimi-tusjohtajana yrityksissä kuten Arbusto Energy, Spectrum 7 ja Harken Energy. Energia-ala on kaikkein vaativimpia toimialoja, jota kohtaa suurimmat poliittiset paineet. (Vrt esim. Wattsin ja Zimmermanin po-liittisten kustannusten hypoteesi). Texas Rangers -baseballjoukkueessa hän toimi viisi vuotta toimitusjoh-tajana, jona aikana joukkue menestyi. Öljyalan tavoin myös ammattiurheilu on erittäin vaativa ja turbu-lentti toimiala.

Köyhien asialla: Bush toi kirkot mukaan sosiaaliturvan toteuttamiseen. Hän laajensi osavaltion rahoitusta uskonnollisille järjestöille, jotka järjestivät koulutusta, alkoholi- ja huumeriippuvuushoitoa ja perheväki-vallan estotyötä. 2001 julkistettiin 1300 miljardin dollarin veronkevennyspaketti → työttömyys alentui. Hänellä oli pyrkimys antaa jokaiselle mahdollisuus omistusasunnon ostamiseen. Alan Greenspanin piti korot alhaalla, joka mahdollisti edullisen lainanannon. Greenspan ajoi myös uusia "finanssikeksintöjä. Työllisys parantui 52 kuukautta yhteen menoon.

Työväestön asialla: Bush vastusti Kioton sopimusta sanoen sen rasittavan keskilännen osavaltioiden teollisuutta ja johtavan talousvaikeuksiin Yhdysvallat vetäytyi ilmastosopimuksesta. (Tällä hetkellähän keskilännen teollisuus on ajautunut Bushin ennustamaan lamaan ja ilmastosopimusten varjolla vastuuttomat poliitikot tekevät ilmastoa saastuttavia kaukomatkoja kansan piikkiin).

Hallintomies: Bush hän toimi 1995–2000 Texasin kuvernöörinä. Hän omistautui virkamiesvalan edellyttämällä tavalla tehtäväänsä (ahkerasti ja uutterasti ilman omanvoiton pyyntiä) täydellisesti, eikä reissan-nut turhaan ulkomailla. (Ennen presidentiksi tuloaan hän oli vieraillut vain Meksikossa ja Italiassa eikä reissannut kansan piikkiin turhilla matkoilla kuten esim. Tarja Halonen).

Terveydenhuollon edistäjä ja kehitysmaiden tukija: New York Times antoi Bushin presidenttikauden lo-pulla tunnustusta tämän tuelle AIDSia vastaan maailmanlaajuisesti. Yhdysvaltain kongressi myönsi Bushin aikana 30 miljardia dollaria AIDSin lisäksi malarian ja tuberkuloosin hoitoon kehitysmaissa.

Koulutuksen edistäjä: Bushin ohjelma joka onnistui kohentamaan ykkösluokkalaisten lasten lukutaitoa ja se lasketaan presidentin sisäpolitiikan suuriin saavutuksiin.

Valtiomies: Bush onnistui rekrytoimaan hallintoonsa maan parhaat kyvyt, kuten legendaarisen Halliburtonin aina vahvan Cheneyn.

Bush arvosteli Jasser Arafatia väkivallan ja aseistettujen ryhmien tukemisesta. (Arafathan kähmi palestii-nalaisten rahaa omiin liiveihinsä ja sai ansaitsemattoman Nobelin palkinnon. Muistettakoon, että Arafat aloitti uransa terroristina).

Bush ilmoitti ensimmäisenä Yhdysvaltain presidenttinä tukevansa palestiinalaiskysymyksessä kahden valtion ratkaisua. Bush nimitti Darfurin konfliktia “kansanmurhaksi”, vaikka Yhdistyneet kansakunnat ei niin tehnyt.

Bush kannusti Ukrainan ja Georgian vallankumouksia sekä Mahmud Abbasin valintaa palestiinalaishallinnon presidentiksi.

Ihan tavallinen alkkis, mutta kiitettävän rehti tunnustaessaan asian jo virkakautensa aikana. :slight_smile: USA:n presidenteissä on ollut alkoholisteja ennenkin, mm. Ulysses Grant (oliko se edes pressa??) joka kuuluu ryhmään spontaanit toipujat. Muita en nyt muista, mutta on niitä ollut…

Bush on Euroopassa suotta dissattu suuri valtiomies – Reaganin (demokratisoi Granadan, lopetti kylmän sodan) sekä Nixonin (aloitti liennytyksen, lopetti Vietnamin sodan) veroinen rauhan mies.

Suoritettuaan alemman korkeakoulututkinnon Bush ei lannistunut (Dilbertin taidehistoriaa opiskellut esimies on karikatyyri, jolle ei ole todellisuuspohjaa) vaan suoritti maisterin tutkinnon Harvardissa. Yhdelläkään eurooppalaisella valtiomiehellä ei ole tuplatutkintoa Murattiliigan yliopistoista!

Senaattorina hän oli schwartzeneggiriläisen jämäkkä ja työlleen omistautunut.

Valtiomiehenä hän pyyteettömästi demokratisoi Afganistanin ja Irakin.

Liikemiehenä hän lyhyessä ajassa moninkertaisti sijoitustensa arvon. Saavutus, johon Suomessa on pystynyt vain Bror Wahlroos.

Omahyväisessä Euroopassa on vain muutama valtiomies kuten Thatcher, jonka ansiot mm. brittiläisen rautatiekulttuurin virtaviivaistamisessa ovat kiistattomat sekä self made manien ykkönen – Italian aina vahva driving force Berlusconi.

Ihanko oot nyt tosissas? :smiley:

Täysin tosissani. Reaganhan oli moniosaajien ykköskaartia; upseeri, näyttelijä, ay-mies, hallintomies, radiomies, valtiomies, urheilumies. Hän mm. valmistui lukiosta jo 17-vuotiaana ja yliopistosta vain 21-vuotiaana. Thatcherin yksityistämisillä oli virkistävä vaikutus Britannian pöhöttyneeseen rautatiekulttuuriin (mm. johtajista oli maalautettu muotokuvia). Berlusconi taas on luonut omaisuutensa ja asemansa itsenäisesti. Suomalaisista valtiomiehistä em. tasolle pääsevät vain Mannerheim (arvovallallaan hän esti vapaussodan eskaloitumisen, laajenemispyrkimysten rajaamisen maailmansodassa sekä Lapin-sodan, joka oli edellytyksenä rauhalla) sekä Vihtori Kosola, joka ansiokkaasti toimi etappimiehenä ja kärsi syyttömänä Spalernajassa.

youtube.com/watch?v=Q5FIoocja4k

Reagania ei yleensä ole pidetty nerona. Hänhän ajoi USA:n nälkäkuurin partaalle asevarusteluineen, ja onneksi koitui että voitto tuli: Neukkula romahti moisessa juoksussa ennen Jenkkilää.
Reaganin aikana maan sisäpolitiikkakin oli retuperällä, ja olot oli hyvin kurjat mm. peruskouluissa. Rebublikaanit toki saivat Reiganille toisenkin kauden, koska ukko oli muuten muistanut hyysätä rikkaita.

Right or wrong?

Reagania ei yleensä ole pidetty nerona. Hänhän ajoi USA:n nälkäkuurin partaalle asevarusteluineen, ja onneksi koitui että voitto tuli: Neukkula romahti moisessa juoksussa ennen Jenkkilää.
Reaganin aikana maan sisäpolitiikkakin oli retuperällä, ja olot oli hyvin kurjat mm. peruskouluissa. Rebublikaanit toki saivat Reiganille toisenkin kauden, koska ukko oli muuten muistanut hyysätä rikkaita.

Right or wrong?

  1. Reaganin talouspolitiikka johti talouskasvuun ja keskiluokan vaurastumiseen ja sitä kautta köyhimmän kansanosan aseman parantumiseen.
  2. Reaganin jämäkkä ulkopolitiikka oli Neuvostoliiton romahduksen syy.
  3. Amerikkalaisten peruskoulujen heikko taso johtuu siitä, että lahjakkaimmat opiskelijat eivät hakeudu opettajiksi, vaan kampusten heikkolahjaisin aines on peruskoulun opettajiksi opiskelevissa.
  4. Rahan rajahyöty on vähenevä → köyhin kansanosa hyötyy eniten verojen alennuksesta → Reaganin talouspolitiikka oli myös sosiaalisesti oikeudenmukaista.
  5. Reaganin kansansuosioon on vaikuttanut varmasti - onnistuneen politiikan lisäksi - myös hyvä esiintyminen.

kukahan suomalainen sopisi tuohon sakkiin,varmaan mannerheim.
ja onhan noita muitakin entisiä suurmiehiä.esim hitler sai saksan talouden kääntymään kasvuun ja onhan noita samanlaisia ehdottelijoita nykyäänkin paljon esillä:revitään hyvinvointi toisten selkänahasta.kyllä vierastyöläiset tännekkin kelpaavat, kunhan ovat hissukseen omissa oloissaan ja tekevat p###ahommat,joita itse ollaan liian hienoja tekemään.
tuossakin sakissa lienee joitakin raittiita alkoholisteja.
globaalilla tasolla tuo markkinatalous onkin jo tosi hyvällä mallilla:kehitysmaiden alemman tason ihmiset tuottavat meille
tavaraa sikahalvalla ja nälkäpalkalla ja osaavimmat meistä pörssikeinottelun ja osakekauppojen avulla vievät vielä tuhkatkin pesästä.ihmetellä kyllä täytyy,millaiseen jumalakuvaan edellämainittu toiminta oikein sopii,mutta nämä raha-asiathan taitavatkin olla useimpien mielestä ihan oma maailmansa eikä ne liity mitenkään ihmisen moraaliin ja rahaahan noissa nyky kirkoissakin tunnutaan palvelevan ja pönkitetään nyky-yhteiskuntaa.
olen kyllä itsekkin osaltani syyllinen tuohon riistoon,vaikkakin vähävaraisena.liian laiskana en saa otettua selville tavaroiden alkuperää ja ostan halvinta mahdollista kiinassa tuotettua(ties millä lapsityöllä tehtyä).toisaalta jonkin tavaran alkuperää on tosi vaikea selvittää ja niihin selvityksiin yhtä vaikea uskoa kuin terveykeskuksen vaitiolovelvollisuuteen.

Vaalitaistelu Bush vs. Al Core voitettiin merikittävältä osaltaan juuri alkoholismikeskustelussa, jossa Core veti “valttinaan” pöytään Bushin alkoholisti taustan. Bush taasen kertoi selviytymistarinansa, kuinka toipui vakavasta sairaudesta.
Bush vei kansan äänet, alkoholismi kosketti monia läheisten ihmisten kautta. Amerikka sai Presidentiksi toipuneen alkoholistin, jolla oli tarjota toimiva ratkaisu alkoholismiin oman kokemuksensa kautta.
Kokemus muuten oli Minnesota-hoito.

Terveiseni George W. Bushille ja hänen kannattajilleen.
youtube.com/watch?v=DDFnYjYFayA
Letkeää lauantaita :slight_smile:

:bulb:

Ettei perhana sittenkin ollut Sinnesota -hoito… :laughing:

Ihan tarkkaan ottaen hän on käyttänyt termiä “minnesota treatment model”.

Ihan tosi,The cat with the balls, sinulta ei jää mikään huomaamatta. :laughing:

youtube.com/watch?v=bkOCIfNQ … re=related

Holly Cow !

The Axis of Evil -jatkohoidon tulosta luulen…tehokas on hoito. :mrgreen:

Presidentillinen toveriseura. :laughing: Saddam Husseinkn lopetti viskin lipittämisen. Sanoman saattoahan se on tämäkin.

Saddam lopetti hengittämisenkin! :wink: