Eroon alpratsolaamista

Otsikko kertookin aika oleellisesti tilanteeni. Oon parikymppinen nainen. Taustalla löytyy alkoholiongelmaa, nyt ilman alkoholia jo melkein vuoden, mutta dokaamisen lopetettuani kuvioihin hyppäsi ksalolit.
Aluksi käyttö oli masennus/ahdistusoireilun itselääkintää mutta nyt ainakin viimeiset neljä kuukautta käyttö on ollut päivittäistä tai lähes päivittäistä. Tällä hetkellä päiväannokseni on noin 3mg. Halu lopettaa on kova, mutta vierotusoireet pelottavat. Oon yrittänyt pitää päiväkirjaa ja vähentää asteittain, mutta tuntuu että aina kun pääsen oikeaan suuntaan “retkahdan” ja nostan annosta päihtymistarkoituksessa. Oon miettinyt useaan otteeseen katkolle hakeutumista, mutta koska olen viimeinkin päässyt psykiatrisen poliklinikan asiakkaaksi en halua mainita päihteidenkäyttöäni, kun apua mt-ongelmiin ei tässä maassa saa jos on päihteidenkäyttöä.

^ Moikka.

Alpratsolaami on viheliäinen aine säännöllisessä käytössä juuri siksi, että lyhytvaikutteisuutensa vuoksi se aiheuttaa helposti rebound-ahdistusta jo ennen varsinaisia vieroitusoireita ja tämän seurauksena annokset lähtevät nousemaan, kuin varkain, vaikkei ko. lääkettä edes tarkoituksella käyttäisi päihtymyshakuisesti. Sulla on kuitenkin sen verran lyhyesti käyttöhistoriaa, että tuossa on ihan hyvät saumat vieroittautua ilman pirullista tahkoamista, jos nyt otat sen asiaksesi. Ihan sitkeästi vain annosta vähentämällä. Älä pidä siinä kiirettä, mutta älä myöskään palaa takaisin suurempiin annoksiin. Sitten se paras vaihtoehto olisi tietysti vaihtaa alpratsolaami Diapamiin tahi muuhun pitkävaikutteiseen benzoon, jolla sitten laskettelisi nolliin huomattavasti tuskattomammin. Diapamia voit kysellä joltakin yksityislääkäriltä tai yleensä muulta lääkäriltä, kuin mainitsemaltasi psyk.polilta, mutta se respa sitten tietenkin näkyy Kannassa myös psyk.polilla. PKV-respoja kun ei saa piilotettua, vaikka lääkärikäyntinsä toisessa puljussa muuten saakin. Tai sitten yrität hommata Diapamia sieltä, mistä Ksaloleitakin olet hankkinut. Sekin vaihtoehto on, että voivat kirjoittaa sulle Diapam-respan psyk.polilta, jos sanot, että sua ahdistaa kovin. Ei sen kysyminen mitään maksa, meni syteen tai saveen.

Jep, ehdottomasti kannattaa pitää suu supussa päihteiden käytöstä siellä psykiatrian yksikössä ainakin aluksi. Perseestä, mutta niin se vain tässä maassa menee. Joskus voi käydä hyvä säkä ja hoitava taho ymmärtää, että nämä päihde- ja MT-ongelmat kulkevat käsikädessä, eikä ihmisen pompottelu luukulta toiselle auta mitään, mutta tilannetta yhtään tunnustelematta en sen varaan laskisi yhtään.

Tsemppiä.