Ero ja lapset

Hei,

olen eroamassa miehestäni, joka käyttää lääkkeitä tai subutexia tms. Miten usein, en oikein tiedä mutta epäilen kyllä että olisi jo pidempään jatkunut, nyt kun tajuan ja pistän palasia yhteen.

Osaisitteko neuvoa miten asiasta kerrotaan lapsille (7v ja 3v)? Yksityiskohdat eivät vielä ole ihan selvillä, mutta lapset eivät tule käymään miehen uudessa kodissa. Miten selitän että he eivät voi mennä sinne? Toivoisin että mies voisi käydä täällä olemassa lasten kanssa (minun läsnäollessa). Mitenköhän olisi järkevä järjestää omat menot, kun tähän asti lapset ovat olleet sen aikaa mieheni kanssa? Tässä nyt alkuun pohdintoja.

Jos mies on tähänkin asti hoitanut lapset hyvin, niin ihmettelen miksi et enää luottaisi siihen, että kaikki menee hyvin, eikä mies tee pahaa lapsilleen. Jos on pitkään käyttäny subua, niin ei se siitä sekaisin ole/mene, vaan ottaa pysyäkseen terveenä, kuten muutkin käyttäjät. Oletko katkera erosta ja haluat käyttää lapsia koston välineenä, kun yrität tehdä lasten tapaamisesta mahdollisimman hankalaa? Jos mies on aiemmin ollut lasten kanssa paljon, niin saatat väsyä, kun panostat kaikki voimavarat KYYLÄÄMISEEN ja hoidat lapset yksin. En toki tiedä tarkemmin tilanteestasi, mutta näitä on nähty, että äiti romahtaa, kun yrittää haalia kaiken vastuun itselleen ja kontrolloida kaikkea.

Moikka Maina!

Selität erosta sen, mitä nyt yleensäkin lapselle kannattaa sanoa. Että isä muuttaa nyt omaan kotiin, koska teillä on ollut riitaa näin molemmilla parempi mieli erillään. Eihän sun tarvitse tai kannata sanoa, että he eivät voi mennä isälle kylään. Sanot vaan, että isä tulee kyllä lapsia katsomaan niin usein, kun pääsee. Jos isompi haluaa mennä katsomaan isänsä uutta kotia, niin sano, että kyllä hän joku päivä voi sinne mennä, kunhan siellä on kalusteet ym. Varmasti hän voikin, jos exäsi hoitaa asiansa johonkin kuntoon, niin ainakin valvotusti. Isän päihteiden käyttöä et voi luonnollisestikaan lähteä lapsille avaamaan. Tärkeintä on, että lapset tietävät, että heitä rakastetaan ja että vanhemmat ovat edelleen heille läsnä.

Tiedän, että on ero on yhtä tunnemylläkkää. On vihaa, surua, tuskaa ja silti pitäisi jaksaa olla läsnä myös lapsille. Varmasti olet nyt kovasti järkyttynyt, jos miehesi käyttö on vasta tullut esiin. Kannattaa hankkia tietoa, jotta ei hysterisoidu liikaa. Kyyläämisee, niin kuin edellinen kommentoija tuossa sanoi, niin ei tosiaan kannata käyttää voimavaroja. Kovasti voimia tulevaan! Tunnekuohut tasoittuvat aikanaan ja varmasti myös lasten tapaamiset saadaan hoidettua. Erosta voi syntyä paljon hyvää.

-D