Epätodellinen olo

Moikka,

Tässä nyt ollut kohta jonkin aikaa juomatta ja olo on todella epätodellinen ja sellanen sumusa. Onko muilla lopettajilla ollut tälläistä? Onko se sitä luopumis työtä sitten vanhasta? Jokseenkin hukassa oleva olo. :confused:

Itselläni meni noin puoli vuotta siihen, että ajatus alkoi kunnolla luistamaan. Tuota luopumistyötähän se on tutusta hyvästä “ystävästä A”; ja sitten sitä, että pitkän käytön aikana aivoihin on syntynyt tietynlaisia piuhoituksia, jotka eivät oikein tykkää tästä nykyisestä normaalista :confused:

Kyllä toi on aika tuttu tunne. Varsinkin töissä menee pää helposti ihan jumiin ja loppupäivä menee kuin sumussa. Muutenkin käy jotenkin tavallista hitaammalla, mutta toivottavasti tämä korjaantuu ajan kanssa.

Kiva kuulla, että muillakin on tällästä. Käy nimenomaan jotenkin hitaalla. Huomaan et aamusta on virkeä ja hyvä fiilis, mut iltapäivällä on jo älytön väsymys ja juminen olo. Toki onhan tässä monenlaista myllerrystä meneillään, tunteet tulee nyt todella rytinällä ja itku tulee todella herkästi. Oon vältelly näitä tunteita ennen juomisella ja nyt ne vaan tulee. Välillä on tosi väsyneitä päiviä. Alotin myös ton tunnelukko kirjan lukemisen ja sitä työstän, niin on monenlaista aivotyöskentelyä muutenkin meneillään joka väsyttää.

Silti tää kaikki on tän arvosta. Eilen tuli ekaa kertaa tilanne vastaan, jossa ihmeteltiin sitä ku en juo ja joutu selittelemään moneen otteeseen miksi ei juo. Ei käynyt syyksi että en vaan halua juoda. Kävi pari kertaa mielessä ottaisko yhden, mut ku muisti kaikki olotilat mitä alkoholi aiheuttaa, niin mieliteot hävis todella nopeasti.

Kyseessä on post-acute-withdrawal syndrome (PAWS). Googlaa niin ymmärrät oireitasi. Alkaa yleensä joidenkin viikkojen raitistelun jälkeen. Kestää kuukausista pariin vuoteen. Oireet välillä voimistuvat, välillä heikkenevät ja jossain vaiheessa sitten häviävät kokonaan.

Suomen kielellä ei kovin paljoa tuosta ole tietoa, mutta englanniksi jonkin verran ja lisäksi raitistuneiden omakohtaisia kokemuksia eri foorumeilla.

https://en.wikipedia.org/wiki/Post-acute-withdrawal_syndrome

No nyt meneillään olevan sairasloman pituustavoite siis selvisi! oon pari vuotta oloneuvoksena ja vasta sen jälkeen lähden töihin jos satun viitsimään enää JESS