Ensikertaa kissa pöydälle

Hei kaikille!
Olen ensimmäistä kertaa täällä. Mokannut kyllä monesti. Olen 34 vuotias nainen, kahden lapsen äiti ja vaimo. Tarinani pelaamisen kanssa alkanut noin 15 vuotta sitten raaputusarvoista ennen nettikasinojen valta aikaa.
Tällä hetkellä tilanteeni on se että lähes puhdasta yhdistettyä pelivelkaa on 39000 jota makselen joka kuukausi. Tietysti luottokortteja on monta jotka myös tapissa (yht 10000). Olemme molemmat peliriippuvaisia joten myös toisella on velkaa. Tilanne muuttui 2 viikkoa sitten jolloin puolisoni maksoi kaikki omat luottonsa, sekä minun 8000 luottovelat. Oli oli helpottunut ja tilillekkin jäi 1500 käyttörahaa… Eli pelirahaa. Ajattelin että jos kuitenkin vain vähän kokeilen. Tuloksena pelasin jälleen kaikki luottokortit tappiin 2 viikossa uudelleen. Tänä aamuna en pystynyt enää olemaan itseni kanssa. Oma pelikuva kuvotti niin paljon että melkein oksennin ja itkin. Mitä olin mennyt tekemään. Vain kaksi viikkoa ja olin saanut itseni samaan kyseen juuri kuin puolisoni sanoi että nyt ei ole enää hätää.
Olen maailman paskin ihminen. Tänään kerroin siis mitä olin mennyt tekemään ja että myönsin olevani täysin peliriippuvainen ja aijon hakea hoitoa. Ahdistaa vielä kovemmin. Toisaalta olen nyt tässä. Kaikista eniten minua pelottaa oliko avioliitto nyt tässä. Ahdistaa aivan käsittämättömän paljon ja itkettää. Olenko hajoittanu perheen ja vienyt lapsilta kaiken. Tiedän kyllä että pystyn maksamaan aikanaan kaiken pois eikä ulosotossa ole mitään. Pelkään menettäväni kaiken muun.

Voin kuvitella pettymyksesi tunteen. Siis pettymys itseesi ja pettymys siihen mitä mahdollisesti on aiheuttanut toiselle ihmiselle kun toinen ihminen joutuu pettymään sinuun jne.
Tehtyä ei nyt saa tekemättömäksi. Jälkiviisaus on aina se paras viisaus mutta tietysti kun teillä on tuollainen tilanne että vielä molemmat on riippuvaisia niin luottokortit olisi kannattanut katkaista pois, tai ainakin toinen kun se on maksettu. Ja jättää ehkä pieni hätävara toiselle tms.
Kun velkaa on koko ajan kertynyt ja pelihimo painaa päälle niin luottokortin pitäminen saattaa juuri ajautua tuohon tilanteeseen jolloin se on aina tapissa ja lopulta sitten voi jäädä maksamatta kokonaan jos tuloissa tms. tulee muutoksia tai velkaantumista tapahtuu moneen suuntaan.

Nyt kannattaa minimoida riskit ja estää mahdollisuudet velkaantua lisää koska tilanteesi tai tilanteenne ei ole ulosotossa tms. Nyt pitää keskittyä maksamaan luottokorttivelka pois ja sulkea kaikki pelitilit ja hankkia blokkausohjelma joka estää pelaamisen.

Tilanteesi ei ole vielä mahdoton ollenkaan mutta siinä kuilun reunalla käyt kurkkimassa joten nyt kannattaa todella tehdä jotakin pelaamisen estämiseksi jotta tilanne ei riistäydy käsistä ja perheennekin pysyisi koossa.

Voimia ja jaksamista sinulle! Arvostan että kerroit kuitenkin miehellesi tilanteen rehellisesti. Kaikkea hyvää sinulle!

Hei, ja tervetuloa tänne :slight_smile:
Tiedän tunteesi tosi hyvin. Minulle kävi ihan samalla lailla vasta ja tunnen itsekkin olevani maailman paskin ihminen.
Meillä ei auta kuin päästä tästä tunteesta yli ja nostaa häntä pystyyn.
Pelipiru on katala ja ainakin omalla kohdalla en saa antaa pikkurilliä koska vie muuten koko käden eli nollatoleranssilla pakko mennä. Aikalailla samoissa veloissa mennään täälläkin mutta ei se vielä maailmaa kaada.
Tsemppiä kauheasti ja kyllä me vielä tämä joku päivä voitetaan sydän

Kahden edellä olevan lailla tsemppiä sulle! Ei missään nimessä helppo keissi mut pää pystyyn ja selkeet tavotteet ja aikarajat minkä sisällä saat elämää järjestykseen. Sit vaan toteuttamaan plääniä horjumatta. Ja erittäin rohkeaa kertoa tollanen puolisolle!

-MS

Kiitos viesteistä. Ne todella lohduttavat vaikka olen todella paskana ja häpeissäni. Olen kuin narkomaani joka voi myydä äitinsäkin addiktiossa. Ilmeisesti saan tämän vielä anteeksi ajan kanssa. Nyt täytyy vain tehdä muutos. Pelitili on suljettu. Mutta tiedän että nyt se vasta alkaa. Vasta ensimmäinen askel on otettu. Asian myöntäminen itselle ja avun tarpeen tiedostaminen. Tottakai edelleen tekisi mieli saada pikaista korjausta pelillä…vaikka se todellisuudessa on pikaista pahennusta. Luottokortit pitää kyllä saada pois. Silloin kun limiittiä löytyy alkaa ahdistamaan että mihin näitä rahoja siirtelisi kuin omiaan. Täysin naurettavaa. Tilanne ei kuitenkaan ole mahdoton rahallisesti. Tiedän että pelaamisella on yhteys ahdistuneisuuteen mikä johtuu pitkän ajan kuluessa imuroiduista ja varastoiduista ongelmista… Tässä olen aivan loistava. En puhu vaan varastoin ne muiden tieltä sivuun omaksi aarteeksi. Ja tähän olen nyt ajatellut psykoterapiaa… Muuten tämä ei lopu. Haluan kasvaa aikuiseksi.

Jokasen on varmaan pakko ihan itse omat oppirahat/pelivelat maksaa; miten haluaa muotoilla. Kaikkiin vippipaikkoihin kannattaa laittaa lainakiellot päälle, ettei ajattele tuolta saa rahaa mennäänpä vetämään slottia :blush: :blush: :blush: .

Moikka ja tervetuloa joukkoon!

Ekaks kiinnitti huomion se, että sä tunnut aidosti olevan huolissas Enemmän nimenomaan pelaamisesta etkä niistä veloista, toisin kun monet muut (itseni mukaanlukien… :unamused: ) ja mä näkisin että se on hyvä merkki ja kertoo siitä että oot todellakin halukas lopettamaan pelaamisen. Mutta kuten monesti todettu, peliongelma ei katoa mihinkään vaikka pelit lopettaisi. Hetken kun on pelaamatta tulee varmasti eteen vielä tuo sama ajatus ”jos vaan vähän kokeilen”. Silloin palaa takas lukemaan tää alotukses ja mieti kaksi kertaa kannattaako. Peliriippuvaiselle ei ole olemassa kohtuutta siinä missä alkoholistillekaan.

Hyvä että puoliso tietää, mutta tuo yhtälö kaksi riippuvaista ei tiedä hyvää… Toisaalta hänen luulisi varsin hyvin ymmärtävän sua, kerta itsellä sama ongelma. Tuli mieleen, että voitko olla varma ettei hän lähde yrittämään paikkaamaan tilannetta peleillä, vaikka itse olisit pelaamatta…
Suosittelen, että laitatte molemmat kaikki pelitilit sulkuun ja trustlylle ja eutellerille estot.