Enempää pohjalle ei voi mennä

noniin eli taas kirjoittelen täällä n. vuoden tauon jälkeen. Eli viimeiksi kirjoitin kuinka sain asiat järjestykseen pankkilainalla ja kaikki oli hyvin, tarkoitus oli alottaa parempi elämä, mutta nyt tilanne onkin se että ulosotossa 10 000 euroa ja pankkilainaa 2000 euroa jäljellä, vanhemmille yms. velkaa n. 1000 euroa. Kun saan palkan, siitä jää elämiseen rahaa -100 euroa jos maksaisin kaikki sovitut menot. Vuokraakaan ei pysty kohta enää maksamaan. En todellakaan tiedä mitä tehdä, pelaamista yritän taas lopettaa mutta vaikka onnistuisin (mitä epäilen) niin silti on rahatilanne miinuksella aina. saan palkkaa n. 1400 kuussa, josta ulosotto vie 33%, pankkilyhennys 160€, vuokrakulut 400 euroa. Voitte laskea onko tässä enää järkeä. Varmaan pitää alkaa metsästää ruokaa tästä lähin :smiley: sainpahan avautua vähän tästä paskasta, varmaan melko sekavaa tekstiä mutta johonkin oli pakko avautua.

Hei!

Mistähän sinun tarinasi voisi lukea, voisitko linkittää sen?
Vaikka eihän sen niin väliä, tilanne on mikä on, huolimatta aiemmasta.

Rahatilanteestasi. Jos ulosotto vie 33%, jää sen jälkeen sinulle vielä 924 e, siitä lainanlyhennys, jää 764 e, siitä vuokra, jää sinulle lopulta 364 e. En tiedä, millaiset menosi ovat muuten, mutta tilanteesi ei äkkiseltään kuulosta kuitenkaan täysin katastrofaaliselta, vähemmälläkin ihmiset hengissä pysyvät, vaikka kaikkea onkin täytynyt karsia. Huomioi, että tämä on todella karkea laskelma antamiesi lukujen pohjalta, eikä välttämättä kohtaa todellisuuden kanssa laisinkaan. Yritykseni oli lohduttaa, että hyvinkin vähällä ihmiset lopulta selviytyvät ja korjaavat hiljakseen virheensä, noussen lopulta suosta elintasolle, jossa voi tehdä jo monenlaista, kaikkea pennilleen laskematta. Elämässä on paljon ilmaista hyvää.
Velkasi eivät ole vielä lähellekään Valtin ennätyslukemissa. Pahemmistakin pelihullut(kin) ovat selvinneet :slight_smile:

Tärkeää olisi kuitenkin katkaista velkojen jatkuva kerääntyminen. Lopettaa pelaaminen siis. Eikä kyse ole pelkästään rahasta. Pelurin elämä on paskaa. Voit miettiä vaikkapa narkkaria. Olisiko hän onnellinen, jos saisi kaipaamaansa ainetta ilmaiseksi mielinmäärin? Uskon, ettei olisi lopulta. Sama koskee meitä peliriippuvaisia. Meiltä luisuu koko elämä hukkaan ja pois. Jää kaikki parempi kokematta ja näkemättä. Tässä sivussa tuhoamme taloudellisen tilanteemme, ehkä jopa suhteita läheisiimmekin, valehtelemalla ja huijaamalla.

Oletko hakenut vuosi sitten apua taloudellisten ongelmien lisäksi niiden (ilmeisesti?) alkulähteeseen, peliriippuvuuteen? Tunnustanut ongelmasi läheisille? Jos et, niin tee se. Hakeudu Peli poikki -ohjelmaan, A-klinikalle, GA-kokouksiin. Tunnusta läheisille ongelmasi. Tee pelaaminen vaikeaksi ja anna raha-asiasi jonkun läheisen käsiin.
Minun kohdallani tunnustus oli se ratkaiseva askel. Olen ollut pelaamatta vasta 2 kk, mutta elämäni on jo parempaa, kuin vuosiin. Vaikka velat painavatkin päälle ja rahaa on sen vuoksi hyvin niukasti käytössä.

Tiedän, että viestini on puuduttava, jankuttava, liian pitkä :smiley: Mutta lue ainakin viestini allekirjoitus - siinä on tiivistettynä hyvin paljon.

Joo kiitoksia, tottahan se on että jää siitä arviolta se 300€, mutta kun pitäs noille porukoille yms. maksella noita velkoja, ollu jonkun aikaa jo velkaa. Kyllä varmasti alkas tuntua paremmalt pikkuhiljaa kun sais lopetettua kaiken pelaamisen lopullisesti ja hitaasti alkas kertyä vähän säästöönki rahaa, mutta tuntuu nyt lähes mahdottomalta ajatukselta :frowning: Palkka tuli 2 päivää sitten, jäljellä nyt 5€ kun maksanut kaikki ja lyhentänyt porukoille velkoja vähän + pelasin perjantaina 80 euroa jotka suunnittelin jättäväni elämiseen. Melko masentavaa.

Moi idiootti111,

Minusta sinä olet sadisti itseäsi kohtaan, kun et tunnu uskovan, että pelit on lopetettava ja näin hillittävä halunsa! Et ole kylläkään ainoa itsensä kiduttaja, sillä itsekin olen ollut samanlainen. Kesti parisen vuotta, ennen kuin uskoin, ettei pelaaminen sovi minulle. Sinulle toivoisin kaikista nykyisistä vaikeuksistasi huolimatta helpompaa tietä. Sulje kaikki pelitilisi äläkä pidä rahaa tai kortteja mukanasi ellei ole välttämätöntä! Kun pelihimo iskee, istu alas ja laske sataan tai lähde ulos lenkille. Eli näin siirrät halusi toteuttamista eikä se myöhemmin enää tunnukaan tarpeelliselta toteuttaa. Siis, pelit loppu! Tulevaisuus on kuoppien ja mutkien takana, mutta se on varmasti parempi kuin nykytilalnteesi! Näin toteaa se, joka on vihdoin uskonut, että elämässä on valtavasti mielenkiintoisempia asoita kuin pelaaminen. :bulb:

Kiitos vastauksistanne ja mielipiteistänne. Nyt taas kerran kun tilanne on pahin mahdollinen, olen päättänyt yrittää tosissani lopettaa kaiken pelaamisen, lottoa myöten. Tuossa kun ulosotot lähti rullaamaan helmikuussa, rahaa on ollut helvetin vähän mutta selvisin joka kuukausi vuokrista, safkoista ja harrastuksista. Ja jopa sai käydä baarissakin pari kertaa. Mutta nyt viimeisen 2kk aikana olen siitä pienestä jäljelle jäävästä rahasta pelannut kaiken ja ottanut kavereilta vielä lainaa lisäpelailuun. Nyt on siis elokuun vuokrakin maksamatta, rahaa vieläkin tuo 5 euroa. Eikä tarviis kun kuukaus ootella palkkaa. Mutta jos jotain hyvää niin taas olen ajautunut siihen oloon että on vaan pakko yrittää lopettaa tää helvetti. Alan pitää päiväkirjaa täällä jos se jotain auttaisi. Vaikeinta tässä on ajatella että pitäs olla elämä edessä (23 vuotias) mutta on vaan velkaa ja paskaduuni. Mitä luulette kauanko joutuu maksamaan tuota 8000-10 000 euron ulosottoa? tienaan kuukaudessa vaihtelevasti 1400-1800 bruttona. Tähän mennessä maksellut jo siis lähes 2000 euroa ulosottoja helmikuusta asti, ja arvioisin ulosottosumman olevan n. 8000-10000 loppujen lopuksi.

Huomiseen!

korjaus, huhtikuusta asti :slight_smile:

Kerran aiemminkin annoin tämän neuvon jollekkin. Käy juttelemassa terveyskeskuksessa lääkärille asiasta. Voit vaikka saada tarvittaessa lähetteen psykiatrille. Jos lääkäri katsoo, että sinun peliriippuvuus on sairaus ja saat siitä todistuksen, niin sinulla on silloin mahdollisuus hakea velkajärjestelyyn. Peliriippuvuus on luokiteltu sairaudeksi vasta jonkin aikaa ja se on mahdollistanut velkajärjestelyyn pääsyn. Velkajärjestelyä ei aiemmin voitu myöntää, jos oli kevytmielistä velkaantumista, jollaiseksi pelaaminen luokiteltiin. Nykyisin kevytmielistä velkaantumista on lähinnä yli varojen eläminen ja holtiton rahankäyttö.
Jos saat diagnoosin peliriippuvuudestasi ja tetysti sinut ohjataan hoitoon, eli uskoisin että paikalliseen mielenterveystoimistoon tai paikkaan joka hoitaa peliongelmaisia. Sen jälkeen yhteyttä velkaneuvojaan ja siitä se asia lähtee eteenpäin.
Muut edelletyksethän sulla on kunnossa, eli työtä ja maksuvaraakin jää. Joten ehdottomasti kannattaa yrittää.

1.Lopeta pelaaminen.
2. Lopeta pelaaminen
3. Lopeta pelaaminen.

Kun toi on tehty, niin saat lisää kuukautista rahaa käyttöön vain 1) tekemällä extraduunia 2) laittamalla pankkilyhennyksenkin ulosottoon.
tuosta tulee vain se huono puoli, että se tulee taas lisäaikaa maksuhäiriöiden säilymiseen ja sellainen vakavampi maksuhäiriömerkintä.

Ei se ulosotto mikään loputon suo ole. Jos kyse on ‘‘vain’’ tuhansista euroista. Ihmiset maksaa vuosikymmeniä satojen tuhansien asuntolainoja. Itsellä meni puoli vuotta reilu 5000€ ulosoton maksamiseen. Kyllä se vitutti kun alkoi palkasta lähteä se 33-50%. Välillä niin paljon ylitöitä että 2 viikossa meni ulosottoon 500-600€. Kyllä siinä pärjäsi kun tiedosti asian että nyt tulee vähemmän rahaa ja täytyy vetää vyötä tiukemmalle. Asenne ratkaisee! Itselle 5000€ ulosotot ja siihen vielä pari tonnia vippejä mitkä ei ollut ehtinyt ulosottoon oli se pohjakosketus. Kysy itseltäsi milloin olet siellä pohjalla ja haluat alkaa tehdä töitä sieltä nousemiseen? Luulisi tuon 10 000€ olla jonkinlainen herätys? Ja positiivista tilanteessasi on että velka lyhenee koko ajan ja sinulla on töitä! Veikkaisin että sinulla tuon maksamiseen menee noilla tuloilla n. 1 1/2 vuotta.

Joo lankesin vielä pelaamaan taas kerran eilen illalla, eipä se päätös taas kauan kestänyt. Lisää velkaa entisten perään. Tuosta pankkilainasta sen verran että on vanhemmat takaamassa sitä niin ei sitä kyllä pysty laskea ulosottoon. Soitin ulosottomiehelle ja kyselin, siellä olikin vain 3800 euroa tällä hetkellä, mutta pari melko mojovaa laskua tulee vielä lisäksi jossain vaiheessa jos oikein ymmärsin. Tiedostan kyllä että pitäs vaan ottaa itteensä niskasta kiinni ja alkaa painamaan töitä hullunlailla, niin tästä suosta päästäs joskus vielä, ja ihan tyytyväinen olen että luottotiedot menneet, eipähän pääse tekemään lisää velkaa. Mutta se alottaminen on niin vaikeeta, alottaa tyhjästä, ja selitellä ihmisille miksi ei ole ikinä yhtään rahaa ja miksen voi maksaa velkojani. Kyllähän tää nyt vituttaa. Vituttaa kyllä niin rankasti et joutuu kai vetämään pienen kännin tänään. Kerran elämässäni aikasemmin ryypänny vitutukseen ja voi olla että nyt on se toinen kerta :smiley: Nooh katotaan miten ens viikko alkaa kulkemaan. Palaillaan. Ja kiitos kaikille viesteistä :slight_smile:

Jeppistä, melko mietteliään ja masentuneen viikonlopun jälkeen, on taas parempi mieli. Sain urheilemalla ajatukset selvemmiksi, ja olen päättänyt taistella itseni tästä vitun pelihelvetistä pois päivä kerrallaan, kovalla työllä ja kurilla. Nollatoleranssi peleille, urheilua ja niin paljon töitä kun saan hankittua. Koko ajan huomaan kuinka moni asia voi tehdä onnelliseksi, ilman rahaakin :slight_smile: eikä niitä tärkeitä asioita edes huomaa kun on täynnä vihaa ja masentunut omassa pelihelvetissä. Jospa nyt kun ei enää paljoa huonommin voisi mennä rahallisesti, vihdoin kääntäisi kurssin ja alkais voitolliseksi pelaajaksi, eli ei pelaa enää koskaan. Toivon niin. Lopuksi vielä, onko kellään kokemuksia tuosta takuusäätiöstä? myöntääkö se takausta peliongelmaisille ollenkaan? vaikka siellä ilmeisesti niitäkin on myönnetty.