Elämä uusille raiteille

Hei vaan kaikille.

Satuin löytämään foorumin pari päivää sitten ja ajattelin itsekin kirjoitella tilanteestani jonka haluaisin kuriin.

Olen jokusen vuoden aikana pelannut verkossa enimmäkseen kolikkopelejä enimmäkseen huonolla menestyksellä. Toki joskus on tullut isojakin voittoja mutta eipä se lopulta lohduta kun ne on tullut pelattua.

Tänä aikana minulle on kertynyt huomattava määrä pikavippejä ym. joista en tunnu nyt pääsevän eroon. Olen useampaan kertaan yrittänyt hakea yhdistelmälainaa joilla saisin kaikki kuitattua pois mutta ilmeisesti minut on luokiteltu jo huonoimpaan luokkaan. Tai sitten tarvitsisin hyvän takaajan tai reaalivakuuden.

Lainaa on tällä hetkellä tietääkseni 10 eri paikasta 29000€ edestä. Kuukausimaksut kohoavat vaihdilla.

Tänään kuitenkin laitoin pelitilejäni kiinni. Muistaakseni yksi on vielä avoinna koska sieltä tulee vielä viikottainen palautus talletuksista mutta tännekin asetin jo päivittäiseksi häviämisrajaksi 10€ sekä talletusrajaksi 10€. Tämäkin on tarkoitus sulkea kun tuo palautus on saatu.

Lainat alkavat aiheuttamaan jo fyysisiäkin oireita, puhumattakaan henkisistä, joita nyt muutenkin taustalla on. Olen parisuhteessa ja meillä on pariturva. Mikä sinällään pelottaa koska siihen on määritelty niin että vuosi sopimuksen teosta jopa itsemurhasta maksetaan puolisolle korvaus mikä kyllä kattaisi kaikki velat.

Tein tänään parikin hakemusta pankkiin jos saisin vielä yhdisteltyä lainani yhdeksi. Uskoisin että pystyisin paremmin elämään sen kanssa kuin nykyisessä tilanteessa. Myöskin haluaisin tehdä kiellon muiden lainojen saamiseksi. Ulosotosta olen myös lukenut mutta en haluaisi siihen joutua.

Vaimo ja 2 lasta kotona tuo myös oman pelon tilanteesta. Olen ottanut lainaa että voin ostaa ruokaa ja muuta. Vakituisesti työssäkäyvän luulisi saavan asiat kuntoon mutta ei. Kohta 7 vuotta samassa duunissa. Lueskelinkin jo muutamia muiden tarinoita jotka ovat vastaavanlaisissa tilanteissa.

-Kardel-

Edit ja lisäys 28.9 klo 13:
Olin tänään yhteydessä kaupungin velkaneuvontaan missä käytiin tilannetta läpi. Vaihtoehtoja ei kovin monia tunnu olevan ja ulosottoon en halua joutua. Oikeuden kautta velkajärjestelykin kuulostaa pahalle. Tosin kaikki kuulostaa pahalle. Tässä tilanteessa miellyttävin ratkaisu olisi oikeasti saada iso laina jolla kuittaan kaikki muut. Mutta tämä taas vaatii takuita, takaajia ja/tai reaalivakuuksia.

Takuusäätiötä olen harkinnut ja sinne yritinkin soitella mutta ovat olleet pariin otteeseen jo varattuja. Myöskin heillä on jonossa pari sataa hakijaa ja monen kuukauden jono. Sitä kautta lainan saanti voisi olla erittäin mahdollista mutta sen saamiseen menee pitkä aika.

Pariin pankkiin on nyt varattu neuvotteluajat mutta fiilis niiden onnistumiseen on erittäin heikko. Pankit ilmeisesti haluavat täyden vakuuden lainoilleen.

-Kardel-

Heippa!

Ihanaa, kun kirjoitat.

Jäin pohtimaan tekstissäsi montaa kohtaa ja pyytäisin sua pysähtymään nyt. Josset itsesi vuoksi, niin perheesi.

Mitä tarkoittaa, kun viikottaiset palautukset tulee?

Ahdistaako sinua pelaaminen vai velka?

Miksi pelaat?

Mä ymmärrän ton rahapuolen. Ensimäisen pelien lopettamis halun aikaan itsekkin ajattelin kaiken järjestyvän, kun vaan hoidan raha-asiat. Mutta eihän se näin ole, ongelmani on jossain ihan muussa kuin rahassa, raha oli vain väline toteuttaa riippuvaista käytöstä.

Mä yritän kovasti miettiä, mitä järkevää mä sulle sanoisin, mitä semmosta mä osaisin sanoa, joka saisi sut miettimään jopa sen tilin sulkemista, johon tulossa palautus. Mutta mä en osaa, koska tiedän itsekkin tossa tilanteessa olleena, että muiden sanat ei merkkaa. Sun pitää itse aidosti haluta sitä, sun pitää pelätä pelaamista. Koska pelko on oikea tunne sillonku ollaan vaarassa ja pelatessa Sinä oot vaarassa. Joka kerta, kun pelaat addikti ottaa susta enemmän ja enemmän vallan, sinä jäät sivuun. Koska tää kaikki on sinussa sun ei tarvii sille alistia, vaan voit nousta.

Joku sun tekstissä kuitenkin kolahti ja tuli välitön tarve kommentoida.

Ehkä tänään on se päivä, kun kerrot vaimollesi?

Ehkä maanantaina on se päivä, kun soitat itsellesi apua? <3

Enkä tahdo todella kommentoida minään päällepäsmärinä! Vaan vertaisen.

been there, done that.

Kiitos vastauksestasi.

Viikoittainen palautus eräällä kasinolla on 10% sillä viikolla tehdyistä talletuksista. Eli maanantaina saan palautuksena jonkinmoisen summan rahaa. Tänne tosiaan tein nyt talletus ja panostusrajoitukset että niitä en pysty kuluttamaan. Mikäli summa on isompi kuin 20€ pystyn sen suoraan kotiuttamaan.

Tämä asia on tuonut monia ajatuksia mieleen ja haluaisin kyllä saada asiat selvitettyä. Sovin juuri toisen pankin kanssa tapaamisen. Kolmannesta sain juuri tiedon että koska meidän alueella ei ole heidän konttoriaan niin eivät voi sitten lainaakaan myöntää.

No näillä nyt yritän jatkaa matkaa. Haluaisin kyllä asiasta kertoa vaimolleni mutta minusta tuntuu että se olisi sitten suhteen loppu. Kun ensimmäisen kerran otin lainaa 1000€ hän järkyttyi asiasta erittäin paljon. Mutta onhan se totta että tämä tulee vaikuttamaan kaikkiin pitkän ajan saimpa hoidettua asian miten tahansa.

-Kardel-

Minua ahdistaa nyt velat. Viimeaikoina yritin pelata isommilla panoksilla jotta saisin velan kuitattua pois. Melkeimpä tiesin että se ei tule onnistumaan ja niinhän siinä kävi. Olen pari kertaa onnistunut osan veloista kuittaamaan pelivoitoilla. Tätä varmaan yritin koska en muualta saanut apua. Tosin sitä hain vain pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä.

Muistaakseni kesäkuussa minulla oli velkaa 13000€ useammasta paikasta ja yritin saada näitä yhdistettyä. Kun kaikkialta tuli kieltäviä vastauksia niin kyllä vaan pikavippejä saa vaikka missä tilateessa… Mutta nyt en enää ota uusia pikavippejä.

-Kardel-

Moi.

En osaa hirveästi lisätä enään tuohon aiempaa vastaukseen minkä sait, koska tuo on niin totta kun voi olla. Olen itsekin sen oppinut kantapään kautta ja olen samassa tilanteessa nyt, kun sinä olit kesäkuussa. Samat virheet olen tehnyt ja vasta nyt alan oikeasti tajuta miksi- ja milloin pelaan. Ainoana erona viimekertaiseen pelaamattomuuteen (joka kesti yli 1kk) on minun rehellisyyteni avopuolisolle. Suosittelen sitä myös sinulle, se auttaa myös sinua, mutta myös vaimoasi.

Olin itse jatkuvasti alakuloinen ja ärtynyt velkojen- ja pelaamisen takia. Viime kerran jälkeen annoin kaiken tulla ulos rehellisesti. Olen viimeisen viikon ajan ollut ehkä onnellisempi kuin koskaan, olen oikeasti iloinen pienistä asioista. Raha-asiat järjestyy aina, tavalla tai toisella. Ihmiset on erilaisia, mutta rakastava ihminen osaa kyllä hyväksyä virheesi, varsinkin kun tuo summa on maksettavissa muutamassa vuodessa. Kun saat olla rehellinen, olosi helpottuu ja ehkä myös vaimosi voi auttaa sinua laina-asioissa, kaksi hakijaa on aina parempi kuin yksi.

Mieti oikeasti vaimollesi kertomista, moni muu voi varmasti samaistua. Se auttaa.