Eioikotietäonneen

Moikka kaikille!

-Olen muutaman vuoden lueskellut täältä miten muilla menee ja päätin nyt aloittaa oman topicin ihan vain oikeastaan itseäni varten ja jos joku haluaa vertailukohtaa omiin asioihinsa.

  • Olen siis abaut 3-kymppinen mies ja perinteisesti elämän karut kivet on käännelty eroineen, läheisten menetysten, töiden loppumisien suhteen. N. 12v tullut pelattua lähinnä nettipokeria/vedonlyöntiä.

Enivei, velkaantuminen lähti aikoinaan siitä kun yksinkertaisesti tuli otettua pikavippi (oikeaan tarpeeseen), mitä lähettiin tietenkin paikkaamaan uudella ja uudella uudella…

Jossain kohtaa pysähdyin ja tajusin tilanteen, vanhemmille kerrottuani tapahtuneen tarjoutuivat takaamaan pankkilainan (yli 10000 euroa) mikä oli ehkä elämäni suurin virhe.

Vajaan vuoden elämä oli taas mallillaan kunnes tuli parhaan ystävän kuolema ja ero kaupanpäälle. - Uusi kierre oli syntynyt.

Loppuvuodesta 2017 korttitalo ja prinsessalinnat sortuivat. Päästin kaiken ulosottoon, palkasta ulosmittauksen alettua (kesäkuu 2018) oli ulosotossa velkaa 96 000 + 8500e vielä pankkilainaa (ainut mitä en päästänyt).

Tällähetkellä velkaa on uo 84 000e ja pankille 1900e, kohtuu hyvin jo puonnut vaikkakin taulukkomaksuihin menee varmasti ~2000e/vuosi. Kesäkuusta lähtien varmasti nopeutuu lyhentäminen :smiley:

Bruttotulot minulla oli viime vuonna 55 000e, josta ulosotto otti noin 15400e.

Sen takia haluan kertoa luvut koska itse kaipailin aikoinaan saman suuruus luokan velkoja/palkkaa, kun tuskailin uo:hon menemistä.

Aurinkoista kevättä kaikille :exclamation:

Moro!

Miten sulla tällä hetkellä menee? Ootko pysyny kuivilla?

-MS

No Heippa hei Mahtisaurus :slight_smile:

Sanotaanko näin että erittäin hyvin tähän maailman menoon (korona) nähden!

Pelit ei oo loppunut kokonaan (lottoa + 1-2x kuukaussa ns. pikkurahalla korttiturnausta, mutta vähentynyt aikalailla 95%.

Rahaa en muista siirtäneeni mihinkään pelipaikkaan kohta 2 kuukauteen :question: (jonkun sorttista kassanhallintaa :unamused:?

Muuten menee hienosti, pian tuleva 2v ulosoton rajapyykki antaa positiivista energiaa rutkasti, kun tietä että velkakäyrä lähtee jyrkemmin laskuun taulukkomaksujen poistuessa.

Miten itselläsi menee Mahtis :smiley:?

No hyvä ettei korona hidasta menoa liikaa! :smiley: harvoilla onnekkailla ei vaikuta suuremmin elämään (esim minä).

Mun mielestä peliriippuvaisen ei oo ehdotonta aina olla pelaamatta vaan saada se hallintaan. Eli jos tekee mieli pelata vähän lottoa tai korttia niin se on mun mielestä ihan fine jos homma oikeesti pysyy hanskassa. Siihen että kuinka helposti riippuvaisella se lähtee lapasesta tai mitä se tekee aivoissa, en ota kantaa.
Ihmiset on erilaisia joillekkin sopii nollatoleranssi paremmin ja jotkut voivat pelata vähäsen. Mutta hyvä siis että oot löytäny itelles oikeen tavan edetä! Ja onnea pelaamisen vähentämisestä!

Ja ei ole mitään parempaa kun nähdä velkasaldon tippuvan reilusti alas kun maksaa niitä kerrallaan pois!

Ja hyvin menee pääosin! Tänään starttaa 11 pelaamaton päivä ja pelit eivät kiinnosta juuri lainkaan nyt. Eilen oli vaikeampi päivä, mutta siinäkin pelihimo tuntui tod. näk. siitä että oli paska fiilis ja halus jotai “tuttua turvallista” tekemistä, kun siitä että haluisin tietää millä päällä slotit on tai tekis mieli jännittää. Eli hyvin menee mullakin! :slight_smile:

-MS

Päivitelläämpäs kuulumisia :smiley:!

Jostain syövereistä tuli ulosottoon uusi velka (+1400e) :confused: :unamused:

Huhtikuusta uo 8420083000
Pankkilaina 1900800

Positiivista on että velat pienenee ja syyskuussa loppuu tuo Pankkilaina niin saa alkaa keskittymään ulosottovelkaan täysin.

Laskeskellut että tämä helvetti olisi ohi n. vajaassa 7 vuodessa.

Pelejä on tullut pelattua kuin tähänkin asti pari viime vuotta, erittäin maltillisesti. Mikä on todella hienoa ja olen ylpeä siitä. Voin olla todella kiitollinen että ikinä ei ole ruletit ym. casinopelit kiehtoneet ja saaneet erityisempää pelipirua aikaan :question: :confused:.

Hyvää loppukesää ja voimia kanssa ongelmaisille :slight_smile:!

-vekselinvelipoika

Syyskuu

Ulosotto 83000 → 81800
Pankkilaina viimeinen lyhennys 22.9 ~200e

Eli elämä helpottuu sen verran että jää ns. Ylimääräistä 300e/kk koska pankkilaina saatu kuitattua.

Pitkä on suo ja pitkät on pimeät illat… Mielialat vaihtelee päivittäin erittäin paljon, vaikka pidän yleisesti ottaen syksystä, mutta nyt on ollut jonku sortin matalapainetta näiden velkojen suhteen. Tiedän että selviän näistä 7 vuodessa ±1v, mutta ajatuksiin tulee aina se loputon itsensä syyllistäminen ja mietteet tulevaisuudesta (perheen perustaminen jne.)

Päällimäisenä pyörii väkisin myös ajatus mahdollisista perintöasioista koska ne voi olla hyvinkin edessä tässä 7v sisällä, on semmoisia kiinteistöjä joiden vasaran alle joutuminen vain ja ainoastaan omien sotkujeni takia saa jo tuomaan oksennuksen kurkkuun, eli todennäköisesti tulen kieltäytymään perinnöstä, onko kellään tästä omakohtaista kokemusta?

Valoa ja toivoa muille tarpojille :exclamation:

  • vekselinvelipoika

Moro

Mallikkaasti lyhenee velka kuukaudessa! Mitä meinaat vasaran alle joutumisella perinnön kanssa? Miksi tulisi kieltäytyä? Ettei uo:n kanssa mennä solmuun?

Tsemppiä!

-MS

Sitä meinaan että en halua vanhempieni taloa saati mökkiä myytäväksi puoli ilmaiseksi minun velkojeni takia, aijon itse hoitaa sotkuni.

Tsempit on tervetulleita… Tuli sitte sorruttua ja laitettua piiitkästä aikaa vetoa tässä mielentilassa ja tieshän sen miten käy, voi että osaa *ituttaa… Niin pitkään mennyt ilman tämmösiä tolskailuja, noh 300e maksettiin taas tyhmyydestä… Tsemppiä sullekki mahtis, jospa tämä joskus vielä iloksi muuttuu ?

Joo niin aivan sitä mietit. Ja ihan järkevästi mietittykin. Pelurille ei sovi suuret summat tilillä. Tai ainakin itsestä tuntuu, että se jos joku on sellanen “nyt on 20e varaa”-tilanne.

Itse tietämättä melkeempä mistään vuokraamisesta yms muusta mitään tai talon omistamisen kuluista: jos satut kiinteistön saamaan niin oisko mahdoton idea vaikka vuokrata sitä eteenpäin? Säilyttäsit kuitenkin omistuksen ja saisit lisätuloja.

Noh ei mennö asioiden edelle. Toivotaan tietysti ettei mitään perintöasioita tarvitse vielä pitkään aikaan miettiä.

Repsahdus on repsahdus. Niitä sattuu. Ota oppia niin oli “vörtti”.

-MS

Syyskuun jälkeen ei olekaan tullut täällä vierailtua, muuta ihmeellistä ei ole tapahtunut kuin velat lyhentyy hyvää vauhtia :slight_smile:. OP:n alkuperäinen 15000 pankkilainan viimeinen erä tuli kuitattua, ja jääpi reilu 300 kuussa enempi käyttöön :exclamation:

Pelit pysyny nyt aisoissa edellisen pikku repsahduksen jälkeen, onneksi! Jospa tämä tästä :slight_smile:

Jaksamisia kaikille muille näin harmaan sateisena ja erikoisena syksynä! Olen kiitollinen siitä että saan tehdä ja olla töissä, mikä ei ole kaikille niin itsestään selvää näinä aikoina :confused:

Syyskuu-marraskuu

Ulosotto 81800 → 78800
Pankkilaina = KUITATTU

Taas mennyt aikaa (yllättävän nopeasti :laughing:) edellisestä päivityksestä tänne!

Pelien osalta ei voi päivittää mitään merkkipaalua, saati positiivista tulosta. On tullut välillä pelailtua, enemmän ja vähemmän… mitä tuota kiertelemään :cry:, välillä menee pitkiä aikoja hyvin, pysyy paletti kasassa ja pelaaminen jää siihen jännityksen ja maltillisen tasolle (parit pitkävedot), mutta helmikuun alussa tuli tilanne että maksoin kaikki laskut ja pakolliset kulut, ruokakauppa asioinnin jälkeen tuli sitten hassattua 300e ns. “löysää”. Noh, tämän repsahduksen jälkeen on taas hommat ollu onneksi taas paremmilla raiteilla :astonished:.

Joulukuu meni lisäprosentilla verotuksessa ja työvuorotkin sattui vähän huonosti niin ei mahtanut uo-velka juuri pienentyä, tammi-maaliskuu olen saanut pudotettua velkaa: 78 800 → 76 000 . Mahtava fiilis ku näkee että työnteko kannattaa, ja velat pienenevät, ei tämä ehkä lopullista olekkaan :smiley:.

-Ensimmäinen velka saatu tapettua ulosotto listalta (10/11) :sunglasses:.

Laskeskelin huvikseni tuossa että kun ulosotto alkoi 06/18 oli päiväkohtainen korko n. 18,8€/vrk, mitä se on tällä hetkellä n. 14,5€/vrk. Nämä siis yhteenlaskettuna sen aikaisille velkamäärille.

Lisäksi 2 vuoden jälkeen poistui taulukkomaksut kokonaan ja palkkani on noussut vuodesta 2018 n. 22% ?.

Mukavaa kevättä kaikille ja pysykää terveinä <3

Lueskelin sun ketjun läpi. Ehdotan, että keksit tuolle pankkilainasta vapautuneelle 300 eurolle jonkun kohteen. Tuli nimittäin semmoinen vaikutelma, että susta tuntuu että se on nyt sitä ylimääräistä löysää jonla voi pelata.

Jos säästät joka kk 300e käteisenä niin se tekee vuodessa 3600e ja 5 vuodessa (arvioisin tän olevan sun uo-aika) 18 000 euroa.

Toinen vaihtoehto on toki laittaa ulosottoon ylimääräisenä lyhennyksenä tuo summa. Muitakin, palaamista parempia, vaihtoehtoja varmasti tuolle summalle löytyy.

Tsemppiä sulle!

Moikka laura89 :slight_smile:!

Ensinnäkin, kiitos sulle ja sun blogille. Sain sillo muuan vuosi sitten sieltä tosi paljon tietoa ja tsemppiä! Oli erittäin mielenkiintoista lukea ja pohtia sun selviytymistarinaa :heart:, varsinkin kun olit saman suuruusluokan tilanteessa.

Joo, itse oon jossain suojamoodi tilassa, pyrin vaan elämään normaalia arkea, siinä kun se on mahdollista. Tuo oli niin helpotus kun ulosotto alkoi ja sai “unohtaa” kaikki perintäfirmat ym, nykysin en halua miettiä koko hommaa sen enempiä ynnäilemällä ja kirjaa pitämällä (stressiä muistakin asioista tarpeeksi). Välillä tosiaan käyn aina katsomassa tuolla uo:n sivulla onko summat liikkunu mihin päin :open_mouth: :astonished:.

Sen verran olen tehnyt suunitelmia tulevaisuutta silmällä pitäen, että kun ulosotto on ohi niin alan säästämään osakkeissiin 2x250e/kk (eli joka tilistä) suoramaksulla. Lisäksi aijon ottaa omaehtoista luottokieltoa sen jälkeen kun luottotiedot vapautuvat, 1-2 vuotta just in chase.

Mitä tulee tuohon 300e “löysään”, joo tiedostan, rahankäyttö on aina ollut peikko itselle. Siis ihan minkää pelimaailman ulkopuolella myös, harvoin on kyllä mitään isompia säästöjä päässyt kertymään, itselläni olisi fiksuinta alkaa sillä rahalla noita pienimpiä velkoja lyhentämään.

SOS! Pika päivitys, elämä hymyilee päiväpäivältä enemmän, ulosottovelka lyhentynyt 76 000 → 75000, ja isoja tilejä tulossa lähikuukausina. Realistinen tavoite saada velka summa vuoden loppuun mennesä ~ 68000. Nyt siihen SOS vaiheeseen, hyvä ystävä avautu minulle peliongelmastaan, hän pelaa netticasinoita ja haluaa apua. Parhaani olen auttanut, kerroin kuulleeni jostain sähköpostilistasta missä on lähes kaikki casinot, minne voi laittaa haluavansa täydellisen eston, mistä löydän sen listan? Kiitos jo etukäteen :exclamation:

Tuossa se sähköpostilista paihdelinkki.fi/oma-apu/rahapel … sulkeminen
pitäähän se auttaa kaveria mäessä, vaikka aamu lähestyy.

Harvoimpa ne ongelmat kellon perässä kulkee. Kiitoksia linkistä :smiley: :exclamation:

Moi pitkästä aikaa kaikille :slight_smile: :exclamation:

Sen verran täytyy edellisiin postauksiin palata että ko. Kaverilla menee nyt loistavasti, hän on lopettanut pelaamisen ga ryhmän ja muiden vinkkien avulla, lisäksi sai vastikään hyväpalkkaisen vakityöpaikan :astonished: :slight_smile:.

Itsellä mennyt alkukeväästä hirveän hyvin, ei ole tullu pelattua (pois lukien 1 kaveripiirin kortti-ilta ja työporukan lotto), kesällä tuli paljon tehtyä remontti, kalasteltua ja muutenkin liikuttua luonnossa.

Ulosottovelat on pienentyneet taas hurjasti 26.4 (75200e) → 31.8 (70100e). Hyvin mennee mut menkööt :slight_smile: :exclamation:

Hyvää alkusyksyä ja kiitokset kaikille ketkä on vaivautunut lukemaan turinoitani, let’s keep it rolling on :exclamation:

Pitkästä aikaa tännekkin päivitystä.

Coronavuosi-3 lähtee kohta käyntiin ja henkiset voimavarat alkaa olla koetuksella, kauhea ikävä sosiaalisiatilanteita, tuntuu että ystäväpiiri on kuristunut entisestään… Yks yli 10v kestänyt suhde luottoystävään katkesi kokonaan (en ainakaan vielä ala avaamaan enempää) mikä on ollut todella murheellista.

Onneksi luonnossa saa vielä liikkua metsästellen ja kalastaen, mistä saa hieman voimaa tähän tarpomiseen :unamused:

Velkojen suhteen sentään positiivista, loppuvuoden jouduin tekemään todella isolla vero% niin vähän takkusi lyhentely.

Sen sijaan 1 velkoomustuokio kävi takaisinsaannissa ja useita tuhansia lähti velasta korkoja ja kuluja, viime päivityksestä Ulosotto 70100e → 61400e.

Ei auta, kohti tuulta ja sen yli!

Tsemppiä kaikille näinä aikoina, jos tätä nyt kukaan sattuu lukeen.

-vekseli

Voi että kohta vuosi mennyt edellisestä postauksesta!

Paljo on tapahtunut tässä vuoden aikana, pariin otteeseen on kunnon repsahdus käynyt että tilipäivän yönä on ollut kymppejä tilillä laskujen jälkeen :unamused: :neutral_face:, mikä on kyllä ottanut päähän todella paljon jos jotain positiivistä pitää hakea peleistä ja veloista niin voitin muutaman tonnin pokeriturnauksesta, mistä lyhensin lähes kaikella ylimääräläisesti suoraan uo:n velkoja.

Tosiaan, kun alussa sanoin että vuodessa tapahtunut paljon kaikenlaista (venäjän hyökkäyssota, energiakriisi jne.) Sen lisäksi meille on tulossa Esikoiset, kyllä kaksin kappalein :open_mouth: :smiley: :exclamation:.

Velkojat on pudonneet edellisestä päivityksestä määrällisesti 10 → 7 ja summa uossa 61400e46900e. Kyllä se näyttää sieltä lyhenevän pikkuhiljaa, tsempit kanssa taistelijoille :exclamation:

Sulla menee hienosti! Haluaisitko auttaa ja hieman avata kuinka oot onnistunut noin nopeasti lyhentämään sun velkaa? Paljonko menee palkasta kuukausittain ulosottoon ja teetkö ylimääräisiä suorituksia joka kuukausi? Taisit kirjoittaa, että bruttotulot noin 55ke/v niin miten tuollaisella 4000-4500e/kk bruttopalkalla lyhenee ja ylipäätään pystyt lyhentämään velkaa npin nopeasti? Teerkö ylitöitä vai onko toinen tulonlähde (jos on niin millainen), jolla kasvatat tulojasi?