edes yksi pelitön päivä

Olen koko päivän lukenut kaikkien tarinoita kadehtien sitä että joku pystyy olemaan pelaamatta edes yhden päivän.
Minulta se ei onnistu.
Olen nyt monta kuukautta pelannut joka ikinen päivä enkä muuta pysty ajattelemaan kun sitä koska pääsen pelaamaan uudestaan.

Miten te onnistutte… Auttakaa…

Heippa,

Tee pelaaminen itsellesi mahdollisimman vaikeaksi. Pelaatko netissä? Jos pelaat, niin nosta kaikki rahasi käteiseksi. Pankkikorttiin voi laittaa myös estoja. Sulje KAIKKI mahdolliset nettipelipaikat asiakaspalvelun kautta. Pelaamossa tai marketeissa? Ota vain pieni määrä käteistä mukaan kun menet asioille.

Kun pelihimo iskee, olisi siihen hyvä keksiä jokin muu aktiviteetti tilalle. Käyt vaikka 30 minuutin kävelyllä ja mietit, kannattaako sittenkään laittaa euroja peliin. Hyvin usein se mieli kerkeää onneksi muuttumaan.

Tsemppiä, jo yksi pelaamaton päivä on hyvä alku ja vastoinkäymisistä onneksi oppii!

Moi. <3

Yllä hyviä käytännönvinkkejä, joilla saat nopeasti katkaistua pelikierteen.

Ootko enempää miettinyt miksi pelaat? Tai, että mitä tapahtuu sun mielessä, jos et pelaa päivään?

Toi on vaikein vaihe, toi kierteen katkasu, koska siitä tullut jo jokapäivänen rutiini. Se ei oo helppoo, mutta lupaan, että kun saat onnistumisen fiiliksiä, niin sä selviät myös paskoista päivistä.

Mitä jos otat ajatukseksi saman, kuin itellä ja monesti alkoholiriippuvaisillakin sanotaan: tänään en pelaa. Huomisesta en tiedä, eiliseen en voi vaikuttaa, mutta tänään en pelaa. <3

Voimia! <3

Hei.
Mulla auttoi kun istuin alas, katsoin tiliotteitta taaksepäin ja laskin ihan rehellisesti että paljonko pelaan. Summa oli hirveä shokki, olin itselleni vakuutellut etten pelaa oikeastaan edes paljon. Mutta tiliote ei valehdellut.
Hirveä stressi aina ennen tilipäivää että riittääkö rahat luottokortilla (tili aina tyhjä) että saa ruokaa. Ja päätin että nyt loppuu. En halua enää stressata raha-asioita kun itse pystyn vaikuttamaan siihen.

En tiedä mikä sinulle auttaa, mutta uskon että löydät keinot jos vaan oikeadti haluat lopettaa. Tsemppiä :slight_smile:

Moi, Hope!

Hyvä että kirjotat tänne! Mulla auttoi pelaamattoman kauden aloittamiseen se että:

  1. Tein pelaamattomuudesta yhtä ison pakkomielteen kuin mitä pelaaminenkin mulle oli. Eli, yksinkertaisesti JOKAISEEN paikkaan estot mitä vaan voi, netticasinot, kortit, tai mikä ikinä vaan on sulle väylä pelaamiseen. Mulla meni monta tuntia noita laitellessani.

  2. Korvaava asia! Mä esim aloin pelaamaan normaaleja pelejä, (ei rahapelejä) niin videopelejä kuin oikeasti tennistäkin kaverin kanssa. Pistin nettikirppareille tavaraa ja myin pois. Ne tuntui oikeesti voitoilta ilman riskiä ja pahaa mieltä. Lisäksi olen ollut aina siisti ihminen mutta nyt koti on ollut viimiset 5kk:tta varmaan siistimpi kuin koskaan :smiley: Keho ja mieli kiittää. Luen kirjoja ja keskityn asioihin joilla oikeasti on väliä.

  3. Olet tässä kohtaa jo kertonut jollekin läheiselle ongelmastasi jolle voi uskoutua kun rupeaa houkuttelemaan pakonomaisesti.

  4. Jokainen onnistunut kerta pelaamatta kun on ollut järkyttävät houkutukset pelata, vahvistaa jatkoa ja tekee siitä aina millin helpompaa.

  5. Aika tekee tehtävänsä. Mitä enemmän pelaamatonta aikaa, sitä enemmän se helpottaa. Ei tarvitse kuin aloittaa ja taistella alun läpi.

  6. Päiväkirja.

Tsemppiä. Mulla on olo että sä kyllä pystyt tähän!

Hei kaikki, kiitos ihanista tsemppiviesteistä, niin se on että nyt vasta pelitön päivä 2 menossa, sillä piti laittaa 400€ taas tunnissa peleihin…
Pelaan netissä, ja vain yhtä tiettyä peliä.
Elämä tuntuu tyhjältä ilman pelejä, ajattelen sitä jatkuvasti.
Tiedostan sen olevan vain pakokeino arjesta ja kaikesta stressistä, mutta ei kiinnosta korvata sitä ajanvietettä millään muulla.
Olen ollut ongelmani kanssa pitkään ja viiden vuoden aikana on ollut yksi pelitön jakso joka kesti 5 kk kunnes taas upposin pelimaailmaan.

Miksi ihmeessä tämä on niin vaikeaa.

Autolla ajaessani tuijotan ihmisiä jotka ovat ulkona lenkkeilemässä, miksi minä en nauti liikunnasta niinkuin muut.

Kukaan ei ymmärrä ongelmaani, tai kuinka vaikeaa se on olla pelaamatta.
Kaikki sanovat ” älä pelaa siinä
häviää pidemmän päälle”, ihan kun en sitä tietäisi?

Myös tuottaa tuskia hyväksyä jo hävittyjä rahoja:
Haluan ne takaisin
Kyllä sieltä voi voittaa
Ei tarvitse kun yhden ison voiton
Jossain vaiheessa se on tultava

Tiedän kyllä ettei se tule, mut en pääse ajatuksesta yli ettenkö voisi saada kaikki häviämäni takaisin…

Moi Hope, Olen ollut tuossa samassa kierteessä keväästä alkaen ja olen kai polttanut kaikkiaan rahaa noin 80K€ . Sain asennettua Gamban esto-ohjelman viimeinkin pari viikkoa sitten ja nyt kun en enää pääse peleihin käsiksi elämä alkaa sujua. Vielä kun pääsee tästä pimeästä ajasta niin eiköhän se siitä.Olen huomannut että hermostun helposti ja pinna on kireällä mutta kai se ajan kanssa helpottaa.
Eihän se tosiaan ole ihmekkään kun on tuhonnut tulevaisuuden raha-asiat etteikö se jotenkin oireilisi. Tsemppiä Hope sinulle!