Delirium. Paljonko vaatii juontia, sekakäyttöä?

Nyt arvoisa raati voisi kertoa kokemuksia tai tietoa kuinka paljon delirium tms. “jouppohulluus” vaatii juontia.
Voiko deliriumin saada jos ottaa 4-6 pientä keskiolutta iltaisin ja on muuten selvinpäin?
Vaikuttaako delirium iskemiseen se jos käyttää esim. rivatriliä 2mg ahdistukseen?
Vaikuttaako masennuslääkkeet delirium riskiin ja jos, niin miten?

Sitten vielä… kun omasta mielestä esim. kolme viikkoa kestänyt iltakaljojen tissuttelu kannattaa lopettaa vähentämällä, eikä kertalaakista. Olen tällä ajatellut GABA ja muiten aivojen kemiallisten juttujen menevän vähemmän sekaisin, kun alkon määrä vähenee pikkuhiljaa?
Luonnettahan tuo pikkuhijlaa vähentäminen esim. 1 tölkki illassa vaatii, mutta sitä kait saa mitä tilaa…

Butterbee

^ Riippuu jälleen kerran niin paljon ihmisestä, mutta en usko, että noin pienillä määrillä olisi kovinkaan suurta deliriumin riskiä. Eikö sitä varten yleensä pidä juopotella oikein kunnolla? Vieroitusoireita toki saattaa hyvinkin seurata ihan tissuttelustakin, jos sitä on pidempääkin jatkunut, joten asteittainen vähentäminen voi olla paikallaan. Tietysti voit kokeilla lopettaa ihan seinäänkin ja katsoa, millaiseksi olosi kehittyy. Jos olosta tulee aivan sietämätön, niin sitten loivennat. Mikäli bisseä kaapista löytyy hätävaroiksi ja sulla on benzojakin, niin mitään hengenvaaraa ei ole. Tuo Rivatril, benzo kun on, juuri pienentää sitä deliriumin riskiä ja helpottaa niitä vähäisempiäkin vieroitusoireita. Masareiden vaikutusta asiaan en uskalla lähteä arvailemaan.

Pikkustoori syntyi, jos jotain sattu kiinnostamaan… jutun lopussa kysymys masislääkkeistä+bensoista+alkosta ja siihen kaipaan tietoa tai kokemuksia?

Oma kokemus toissa kesältä… olin mökillä heinäkuun ja kaljan tissuttelua kuukausi.
Silloin meni toinen masislääke aamuun kuin nyt ja Xanor.
Tuli poskiontelo tulehdus ja sitten älytön toispuoleinen pääkipu ja en nähnyt kunnolla sen kipeän puolen silmällä.
Vedin 4 Pint tölkkiä olutta ja valvoin yön, aamulla lääkäriin ja puhekaan ei enää tullut kuin änkyttämällä.
Passitus Yliopistosairaalan neuron päivystystykseen, jossa pään CT-kuvaus ja keuhkokuvat ja tolkuttomasti verikokeita. Sattui “hoono soomi” lääkäri, joka passitti Psykiatriselle. Epäili täys kahjoksi :sunglasses:

Noh, Psykiatrisella sitten eivät pitäneet täys kahjona, mutta kun kuulivat sanan olut=alkoholi ja kun vielä pyysin päästä pois, niin aloittivat Diapam kyllästyksen Delirium epäilyyn!
Hyvät oli tolet, 160mg pamia ja aamu klo 5 ja mies vielä hereillä, pohjilla se valvottu edellinen yö :unamused:

Sitten kun aamuvuoron lääkärit eli kallomaakarit tulivat töihin, niin pamit loppui siihen. Aloittivat kotilääkityksen ja diagnoosi oli “ei ainakaan delirium” ja sitten eivät kuitenkaan uskaltaneet päästää kolmeen päivään pois, kun pamia olin vetänyt “hevoskuurin”. Okay, kotiin kuitenkin ja terveen paperit kourassa. Tämä “hoono soomi” lääkäri joutui tapauksen takia suomen kielikurssille ja jatkossa aikoivat päivystyksessä toimivien lääkereiden kielitaitoon kiinnittää huomiota :laughing:

Ihmettelin jälkeen päin että miksi kukaan ei TK:ssa, ei Neuron päivystyksessä, eikä Psykiatrian päivystyksessä tarjonnut mulle niitä kotilääkkeitä? Meni 2vrk ilman masislääkettä ja Xanoria. Vasta 2vrk jälkeen sitten 160mg diapamia… jees.

Onneksi pääsin tuosta Xanorista eroon, sitä meni 3.5-4mg päivässä ja kokeilin suurempaakin annosta, mutta kun ei enää vaikuta, niin ei vaikuta. Sitten vähän lyppee sekaan, niin taas vähän aikaa okay olo, mutta siihen lyppeen tulee tolet nopeemmin kuin mihinkään muuhun. Lyppe=Lyrica, varokaa sitä paskaa… aluksi huippaa ja oksettaa, sitten mennään lujaa jonkun aikaa ja kohta ei mikään annos tunnu enää missään.

Ihan oikeesti, nykyisin pelottaa joutua johonkin Yo-sairaalan päivystykseen tai osastolle. Tuskin saisin Rivatriliä tai masis lääkkeitä. Nyt kuitenkin Rivaa menee hyvänä päivänä 2mg ja huonona pikkasen päälle, lisäksi yksi nukuttava masis lääke iltaan ja toinen piristävä ja ahdistusta poistava aamuun.

Viimeisin Dg. toistuvan masennuksen vaikea masennus jakso, nyt mennään jotain ns. toipumiskautta.

Joo, samaa mieltä winston-84 kanssa… eipä varmaan tuo delirium iske vielä noilla alko annoksilla ja Riva kuten muutkin Bensot tavallaan suojaa siltä. Mutta sitten kun coctailiin lisätään parit masis lääkkeet, niin tietääkö etes vanha vihtahousu mitä niiden kanssa aivolle tapahtuu?

Butterbee… liikkuu kuin perhonen, pistää kuin python!

Ai kuuluisa delikka…
Hmm… Itsellä oli kesällä reilun 8viikon rankan ryyppämisen jälkeen + kun olin toista päivää nollalinjalla , ni sillo oli sellasta pientä kivaa ( mm metsä lähestyi minua katsoessani ikkunasta/ näin olemattomia “metsureita” työskentelemässä ja radiosta kuului ihme viulu musaa vaikkei ollu töpseli seinässä) koska hermostuneena ollessa repäsin sen irti kun se musiikki OLI hirveetä, mutta ei auttanut.
Siitä sitten ambulanssilla katkolle Piikkini perseeseen sain jotain harhalääkettä + nestemäistä pamia tunnin välillä reilun välein aloitettiin suoraan 50mg ja sitten aina 20mg aina 180mg saakka kunnes nukahdin. Meni ohi mutta oli pientä krapulan tynkää siitä huolimatta. Tuon juomakauden keskimääräinen kulutus oli varmaan vähintään 18kaljaa päivä + siinä sivussa viron viina/omatekoiset litkut. Ei tule tosiaan delikat ihan PIENISTÄ putkista että useamman viikon ajan saa ryypätä RYYPÄTÄ siis.