Dekstrometorfaani antidepressanteista seuraava

Näinköhän suuremmat annokset auttavat masennuksesta kärsiviä yhtä hyvin kuin Alle 80mg pvssä kroonisesti tablettimuodossa reseptillä.

^Syötkö sinä niitä Suomessa käsikauppalääkkeinä vai millä merkillä jos on respan takana? No enpä ole ennen kuullut.

Jos se tosiaan auttaa niin ei ole mitään tietoa kyllä annostuksista. Eikös Ketamiinia voisi testata valvotusti jos dissot kerta auttaa?

Mielenkiintoinen havainto ja pohdinta.

Pienimuotoisten kokeellisten tutkimusten perusteella 20mg tai 45mg dekstrometorfaania (yhdistettynä 10 mg kinidiiniin) saisi aikaan tilastollisesti merkittävän muutoksen masennukseen. Vaikutus alkaisi myös nopeasti.

Sinällään mielenkiintoista, että yskänlääkkeenä käytettynä annokset ovat suuremmat (90-120 mg/vrk). Toisaalta taas kinidiini pidentää dekstrometorfaanin vaikutusaikaa. Selkeästi yliannoksina otettuna dekstrometorfaani voi aiheuttaa kohonnutta virkeystasoa ja energisyyttä, toisaalta taas muut haittavaikutusriskit ovat suuremmat.

En ehkä lähtisi masennuslääkkeenä käyttämään tätä ennen kuin asiaa tutkitaan tarkemmin ja annostuksista saadaan jotain selvyyttä. Vuonna 2017 on tehty joitakin tutkimuksia, toivottavasti tutkivat lisää. Mielenkiintoinen aihepiiri!

(Suomessa ei dekstrometorfaania saa tablettimuodossa saa.