Damin parhaat paikat ja mitä ette suosittele...

Sori ties kuin mones topicci varmaa aiheest mut meinasin oikeest kokemuksia paikoista… Mitkä museot kannatti käydä, mitkä kahvilat tai smart shopit jättäisitte väliin, mitä muita paikkoja kandee käydä?? Ite ollaa varattu matka ja lähös joten tietäis mihi rahansa sijoittaa… Mitä oon selaillu ni ainakii Gohgin museo ja Frankin talo sekä tietty punaineten lyhtyjen alua, ganja-museo ja kanavaristeily ainaki kannattaa käydä kattoos. Tahtosin kauhu-museoo mut osa kirjottan et rahojen tuhlaust, kuten Maddam Tussaud. Oon nähny Lontoon Tussaudin joten se on vertailukohtana aika hyvä…

Oon kuullu klinikal työntekijält “pannukakku-paikasta” jos voi käydä teettääs vaik minkälaisen pannukakun suklaan, appelsiinin ja kaiken muun ohella; kuulemma paikallinen erikoisuus, mut en tiedä missä sijaitsee ainakaan vielä; menis just ennen matkaa jos selvii… Kasvitieteellinen ei ilm. näin loppukesäst kovin kunnossa ole mut joku kukkapaikka on… Sit oon lukenu smart shoppien ja coffee shoppien eron, mut oli joku coffee-shop jota moni kutsu turistirysäks ja ettei suosittelis… Ei muutenkaa oikein luota enää vanhoihi tietoihi ku luin et ihmesienet kiellettii lailla; ois kiva tietää toteutuko käytännös vai ei?!? :astonished:

Ois tosi kiva jos joku viittis vastata; mä eksyn helpost joten tahoin suht pienen keskustan ja tähän vuodenaikaan sopivan (ei käy Etelä-Eurooppa ku liian kuuma) paikan, joten vaikka tarkotus ois maistella iltana tai kahtena space-kakkuja ni se viihteellä oleminen ei oo ainakaa meidän matkal se pääasia, mut kunhan kaikesta sellasen tarvittavan pähkinänkuores tietäis paikoista; tiedän et siäl on taskuvarkait yms “faktat” :slight_smile:

No kannattaa joo pysyä siin keskusta-alueella, eikä liikkua yöaikaan, välttää smuguja jne. Kidutusmuseo on ihan mielenkiintoinen. Ja coffeeshopeista varmaan Dampkring ja Barneys miellytti eniten. Barneyssisä muistan juoneeni ganjakaakaota space cakejen kanssa. Sieniä saa kai kadulta.

Vondelpark tietysti. Hiton hieno ja iso puisto keskellä Damia. Siellä tuli makoiltua joku vuos sitte sienisuklaissa ja jopo huulessa. Erittäin rentoa. Yöllä myös hyvin härö paikka :smiley: En silti suosittele ehkä just tuon ryöstövaaran vuoksi yöllä. Suht isoja miehiä oltii siinä porukassa kaikki nii koluttiin kyllä yöt ja päivät missä tykättiin. Sinne oli myös aika helppo eksyä ku lähet kävellä läpytteleen ympäriinsä. Ei heti vois uskoakkaan miten tollasen kaupungin keskellä voi olla niin iso, vihreä, rehevä ja harmonin viheralue :slight_smile:

Itsellä tuli aika helvetisti itseasiassa vaan käveltyä ja katseltua sitä arkkitehtuuria(laillisesti savuissa), kauppoja ja kaupungia ihan kaikessa rauhassa että sekin jo riitti ilman sen kummempia ennalta suunniteltuja museokierroksia. Mukava kaupunki jonne kyllä on päästävä tässä lähiaikoina uudestaan! Vinkkinä muuten ehkä muuten pikkasen hankalasti suunnistettavan kaupungin hahmottamisessa (vai johtuko se taas niistä laillisista savuista?) toimii raitsikkapysäkit karttoineen. Niistä oli melko helppo paikallistaa oma sijainti.

Damissahan on muuten about joka viikonloppu kovia nimiä esiintymässä niin musiikin ku muittenki taiteiden piireistä. Fat Joen keikka about ainoina valkoisina oli kyllä mieleenpainuva ja samalla aika päräyttävä kokemus :smiley: Tosi hieno keikkapaikkakin oli. Jotain ihan eri tyyliä toi se mesta ku joku vitun jäähalli :slight_smile:

Hyvää reissua vaan, varmaa tulee olemaan mukavaa ku muistaa pitää järjen päässä!

Ps: Siihen aikaan sieniä sai kaikista smart shopeista. Sienisuklaata useamman yrityksen jälkeen jonkun smart shopin tiskinalta. Kysymällä varmasti löytyvät. Tuskin noin isoa bisnestä tuosta vaan heitetään menemään :wink:

Frankin talolle jos menee, niin sinne pitää mennä jonottaa pari tuntia ennen aukeamista. Sinne on jatkuvasti ulos kadulle pitkät jonot, joissa voi monta tuntiakin joutua odottaa, siksi en oo kertaakaan Damissa käydessä Frankin talossa ollut, vaikka kiinnostais. Goghin museo on tosi hieno ja kiva! Sit kannattaa mennä sellaiselle kanavaristeilylle, silleen näkee tosi paljon! Vondelpark on tosissaan näkemisen arvoinen.

Kiitti vinkeist, kaikki tieto vastaanotetaan. Viikonlopuks löytyy ohjelmaa kyl :wink: … Mut luin sellasen foorumi-kirjotuksen eri koneelt et olis ollu ainakin 2008 sellanen turisti-lippu joka maksaa jotain mut jolla pääsis jonon ohi noissa museoissa ja sais jotain alennuksia sit yleisis kulkuneuvois… Onks kellään kokemusta tai tietoa onko sellanen mahollista vielä ostaa? :smiley:

Jos ei täällä selviä, niin kysy rautatieasemalta, ne tietää siellä yläkerran lipunmyynnissä. Kanavaristeilyissä kannattaa vertailla hintoja, parhaat lähtee vähän sivummalta ja on paljon halvempia. Ainakin joskus vuosia sitten kun kävin.
Jossain päin maata oli sellainen hieno luonnon hiekkapuisto, mutta sinne tarvii ottaa auto. Oli kyllä vaivan arvoinen paikka ja se oli suosittu retkeilykohde. Tosi hyviä vinkkejä tuleen kun en tiedä mikä on missäkin, ei oo paljon tarvinnut miettiä kun on paikallisia tuttuja.

Yks hyvä shoppi on kun kävelee “pääkatua” rautatieasemalta alaspäin (sellainen pääovilta rautatieasemasta poispäin lähtevä leveä katu jonka varrella ravintolat on). Kun vasemmalla on aukio jossa suihkulähde ja joku pallo ja sen takana aukion laidalla hotelli, kääntyy siitä vasemmalle ja menee hotellin oikealta puolen alapäin mäkeä. (Eli aukion vasemmasta kulmasta hotellin sivua alas). Siinä on matkallakin shoppeja, mutten ole kokeillut kun eivät näytä houkutteleville. Kun menee niin pitkälle että tulee kanava vastaan, siinä kulmalla on oikealla hyvä paikka jossa on rento tunnelma. Takaisin asemallekin on helppo osata kun ei ole kuin yksi käännös ja kun ei mene kanvan yli, pysyy varmasti kartalla.

[Poistettu hankintaohjeita ja kaupallisia linkkejä. -Päihdelinkin toimitus]

Tervehdys!

Kävin noin kuukausi sitten Amsterdamissa. Matkat lentokentältä Amsterdamin ja takaisin kannattaa tehdä junalla, koska matka on aika helppo ja taksiin verrattuna todella edullinen.

Oman matkani tarkoitus oli puhtaasti kovien huumeiden käyttö. Kaikki kontaktit myyjiin sain RLD:ssä ja yleensä klo 01:00 aikaan. Minulla oli diilerien puhelinnumerot tallessa, mutta olen kerennyt hävittämään ne.

Coffeshopit ovat kaikki ihan samanlaisia ja niissä jokaisessa myydään hyvää budia.

Ruuan suhteen suosittelen Argenttiinalaisia grillejä joista saa aivan uskomattoman hyviä sisäfileitä. Hintataso Amsterdamissa on hieman korkeampi kuin Suomessa koskien kaikkea muuta paitsi ei budia ja muita kovia huumeita.

Mitään ongelmia minulla ei matkalla ollut ja kaikki meni hyvin. Ainoastaan ekana yönä eksyin budipäissäni, mutta onneksi kyydin hotelliin takaisin sain edullisella riksalla…

VH

Central coffeeshop on aika kiva siinä aivan aseman vieressä (tarkempi sijainti löytyy googlettamalla tai sit kysy!) kun aukeaa jo klo 8.00 ja siellä on nopea tehdä ostokset eikä hinnatkaan ole pahoja. Ja kuten aiemmat vastaajat jo totesivat kaupunkiin on aika helppo eksyä! :wink:

Central coffeeshop on aika kiva siinä aivan aseman vieressä (tarkempi sijainti löytyy googlettamalla tai sit kysy!) kun aukeaa jo klo 8.00 ja siellä on nopea tehdä ostokset eikä hinnatkaan ole pahoja. Ja kuten aiemmat vastaajat jo totesivat kaupunkiin on aika helppo eksyä! :wink: