Avunhuuto äidin puolesta!

En tiedä mistä ja miten lähtisin hakemaan apua ja selvittämään elämänpituista sotkua. Veljeni 35v. asuu kotona maalla äidin ja isän kanssa ja on alkoholisti ja on ollut sitä viimeiset 10-15 vuotta, isä pärjäilee mutta äiti alkaa olla ihan lopussa. Minä asun toisella paikkakunnalla ja käyn “kotona” aika ajoin, tämä asia hiertää mieltä mutta kun en tiedä miten auttaa. Tuppukylässä vaihtoehtoja alkoholismin hoitoon on vähän ja on käyty jos jonkinlaista hoitoa ja katkoa jo läpi, veljelläni ei vain taida olla halua raitistua. Ainoat kaverit ovat ns. juoppokaverit, muita ystävyyssuhteita ei ole ja veli on aina ollut hiljainen, syrjäänvetäytynyt, kiusattu ja ujo. Mitä minä voin tehdä?! Raskas on mieli.

Moi,onko mahdollista olla yhtydessä veljesi hoitopaikkaan?Jos hän nyt sattuu olemaan jossain hoidossa niin sinne yhteydenotto ja kerrot että omaisena otat yhteyttä sen vuoksi ,koska veljesi alkoholisimia ei enää hänen äitinsä jaksa
koska veli asuu äitisi kotona edelleen. Sano että tilanteeseen on saatava muutos ja veljelle on hommattava joku muu juopottelupaikka. Mikäli hän ei nyt käy hoidossa, otat yhteyttä sen paikan sosiaaliviranomaisiin ja kerrot saman.
Jos saisit vaikkapa ajan sinne paikalliseen sossuun voit ottaa äitisi mukaan sinne ja siellä kerrotte koko roskan.
Valitettavasti alkoholisimi on sairaus ja jos sitä ei pysäytä kaikki menee mitä mentävissä on. Omat ja toisten. Omaiset väsyvät alkoholistiin ja mikäli alkoholisti ei hae apua, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puuttua siihen.
Juuri nyt ei tule mieleen muuta neuvoa kun nämä.Tosin vertaistukiryhmiä alkoholisten läheisille on AA-sa ja lähimmät osoitteet löytynevät AA-n sivulta ja googlettamalla.Toivottavasti neuvoista on apua,ja pääsette eteenpäin asioissa.

Lisäisin edelliseen, että vertaistukiryhmiä alkoholistien läheisille on Al-Anonissa (www.al-anon.fi) - ei AA:ssa. Voisit ehkä itse mennä sellaiseen ja mahdollisesti löytäisit siellä parhaan tavan ratkaista perheenne ongelman. Äitisi tietenkin tarvitsisi eniten apua.
Onko vanhemmillasi voimia häätää “tuhlaajapoika” pois kotoa? Se on oikeastaan ainoa asia, joka saa alkoholistin miettimään raitistumista. Al-Anonin toimistosta on saatavana kirjanen nimeltä Alkoholistin isälle ja äidille. Se kannattaisi hankkia.

Kiitos teille vastauksista! Sain jonkun alun tälle tuskan tielle, äiti säälittää niin paljon, vanhemmat ovat jo reilusti yli 60v. ja äiti kärsinyt jo omassa lapsuudessaan isänsä alkoholismista, tuntuu että tämä on niin väärin ja äitillä ei ole voimia enää tehdä asialle mitään. Siihen viitaten niin en usko että on mahdollista häätää veljeä pois vanhempien nurkista, tunnen ja tiedän äitini ja hän ei siihen kyllä kykene. Tuntuu vaikealta lähestyä sosiaalitoimistoa mutta tuo linkki vertaistukiryhmään, al-anon, herätti toiveita ja löysin oman paikkakuntani ryhmät, yritän ensitilassa päästä käymään siellä.